Minu lemmikloom suri, palun abi

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Mai 2026 20:54Postitus on kustutatud
Vastasin inimesele, kes ütles, et ei saa aru, kuidas saab kohe uue looma võtta. Selgitasin, miks meie pere on seda teinud.
Üheski foorumis pole ju võmalik kellelegi öelda, kuidas tema peaks elama 😀
Igaüks räägib vaid endast.
Külaline

Oeh, siia ka see vennike ära eksinud. Ärge andke tähelepanu.
Külaline

mul suri 17 aastane taks. kohutav. mu ema ütles, et ta on nüüd jälle noor ja rõõmus ja lippab ringi taevastel karjamaadel. see lohutas pisut. aga üle sain siis, kui võtsin uue koera.
Külaline

Minul on ka mitmeid lemmikloomi olnud. Alates merisigadest ja rottidest kuni 80 kilose koerani.
Üks mu kassidest jäi auto alla, oli kasside vabakäigupidamise aeg ja ta hüppas aialipile, mis murdus ja kass kukkus auto ette. Sain öösel kolme paiku kõne, et teda enam ei ole ja hommikul hiiglasliku arve.
Suurel koeral oli piimanäärmekasvaja nagu kellelgi eespoolgi. Opereeriti, aga hiljem jäi ta pimedaks, kuniks ühel päeval ei tulnud kuudist väljagi… Lapsepōlve koer suri vanadusse kui olin noor täiskasvanu. Kuulsin tema samme korvus veel kuid kodus olles.
Kui loed, siis koigil loomapidajatel on lemmiku lahkumise valus kogemus. Aeg leevendab ja jätab mälestused.
Mul on lemmiku lahkumise ajal lapsed ka koolieelikud-algkoolilapsed. Rääkisin neile ja sain ise leevendust ning vaatasime koos taevas pilvi - meie koer / kass on kuskil seal, piilub pilve voi vikerkaare tagant.
Aeg läks, olime isegi mitu aastat loomata ja siis võtsime taas. On sattunud väga armas isend, parim, kes elus olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mai 2026 00:54Rääkisin neile ja sain ise leevendust ning vaatasime koos taevas pilvi - meie koer / kass on kuskil seal, piilub pilve voi vikerkaare tagant.
Jaa, minu lapselaps vaatas samuti pilvi ja lehvitas lahkunud sõbrale. Vahel ikka mõni pisar tuleb tal siiani, kuigi juba mitu aastat möödas.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mai 2026 19:29
Guest kirjutas: 29 Mai 2026 14:52 Endal suri ka lemmikloom see kuu.
Ei saa aru inimestest, kes võtavad kohe uue looma, et täita eelmise tühja kohta😔
Mina võtsin nädala pärast uue koera. Vana surm oli mulle väga ränk kaotus, aga ma mõtlesin, kas see muudab kuidagi olukorda, kui ma siin pool aastat veel marineerun oma kurbuses ja leinas. Mingil põhjusel, mida ma ei mõista, juhtus nii, et mu täies elujõus koer haigestus ja suri, aga mina jäin siia ja sellest, et ma siin iga päev nutan, ei muutu mitte midagi. Ükskõik kui kõvasti ma kurvastan, ikka ei muutu. Siis tuleb püüda kuidagi edasi elada. Võimalikult elamisväärselt.
Olen keegi teine külaline. Sul on muidugi õigus ja igaühel on oma viis leinaga toimetulekukus, aga.
Siin on üks oht, mida leinanõustajad rõhutavad (olen olnud selles olukorras ja mõne nõustajaga suhelnud).
Mõni inimene võtab uue looma väga ruttu nagu sinagi, kuid ta ei pruugi olla selleks valmis selles mõttes, et lein jääb leinamata. Muidugi ei peaks leinasse kinni jääma, kuid nädal aega leinata on jällegi sageli liiga vähe. Siin on see oht, et inimesel on illusioon, et kui ma nüüd võtan uue nunnu kutsika ja see mu tähelepanu endale saab, et siis ma justkui hüppan leinast üle või nihverdan ennast temast mööda. See ei toimi. Leinast peab minema otse läbi. Uus loom võib leina nö maskeerida ja sa lükkad selle kõrvale, kuid teed endale karuteene ja lein tabab sinud kunagi ikkagi, seekord hoopis teistmoodi ja rängemalt/pikemalt. Jääb vinduma. On ka see oht, et inimene pettub - uus loom ei võtagi mu valu ära? Miks? Peaks ju!! Kohe!! Ja inimene pöörab ennast uue looma vastu ja too on justkui nüüd milleski süüdi. Ja inimene ei hakkagi uut lemmikut armastama, sest on pettunud.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mai 2026 10:16
Olen keegi teine külaline. Sul on muidugi õigus ja igaühel on oma viis leinaga toimetulekukus, aga.
Siin on üks oht, mida leinanõustajad rõhutavad (olen olnud selles olukorras ja mõne nõustajaga suhelnud).
Mõni inimene võtab uue looma väga ruttu nagu sinagi, kuid ta ei pruugi olla selleks valmis selles mõttes, et lein jääb leinamata. Muidugi ei peaks leinasse kinni jääma, kuid nädal aega leinata on jällegi sageli liiga vähe. Siin on see oht, et inimesel on illusioon, et kui ma nüüd võtan uue nunnu kutsika ja see mu tähelepanu endale saab, et siis ma justkui hüppan leinast üle või nihverdan ennast temast mööda. See ei toimi. Leinast peab minema otse läbi. Uus loom võib leina nö maskeerida ja sa lükkad selle kõrvale, kuid teed endale karuteene ja lein tabab sinud kunagi ikkagi, seekord hoopis teistmoodi ja rängemalt/pikemalt. Jääb vinduma. On ka see oht, et inimene pettub - uus loom ei võtagi mu valu ära? Miks? Peaks ju!! Kohe!! Ja inimene pöörab ennast uue looma vastu ja too on justkui nüüd milleski süüdi. Ja inimene ei hakkagi uut lemmikut armastama, sest on pettunud.
Aga seda, kas uus koer aitab või ei aita leinast üle saada, saab teada alles peale koera võtmist, onju? Sina muidugi võid kodus istuda, nutta ja pöidlaid keerutada, teised jälle otsivad mooduseid, kuidas oma olukorda leevendada.
Külaline

Kas see ei lohutaks sind, kui "vaadata "seda oma lemmiklooma poolelt- kas oleks saanud olla paremat elu ja paremat armastust. See lein näitab suurt kiindumust.
Sa ju tegid tema elu, mis ongi lühike, nii heaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mai 2026 11:48Sina muidugi võid kodus istuda, nutta ja pöidlaid keerutada, teised jälle otsivad mooduseid, kuidas oma olukorda leevendada.
Miks sa niimoodi ründad? Igaüks on erinev, pole ühest tõde.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mai 2026 12:08

Just nimelt! Seega pole mõtet siin tänitada, et "nädal aega leinata on liiga vähe"!
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mai 2026 12:24
Guest kirjutas: 31 Mai 2026 12:08

Just nimelt! Seega pole mõtet siin tänitada, et "nädal aega leinata on liiga vähe"!
Ta ütles, et SAGELI liiga vähe. Sinust ei räägitud, seletati, mida leinanõustaja on öelnud. Mis sul viga on, sind pole keegi arvustanud ja keegi ei tänita ega veereta kodus pöidlaid. Su jutt on, nagu oleksid purjus.
Külaline

Ka minu arvates on nädal aega leinata liiga lühike aeg. See näitab, et tegelikult seda konkreetset looma ei leinatagi. Tahetakse lihtsalt koht täita, et loom oleks majas. Surnud loom polnudki isiksus, ta oli lihtsalt loom, kelle saab ju kohe uue võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2026 15:09 Ka minu arvates on nädal aega leinata liiga lühike aeg. See näitab, et tegelikult seda konkreetset looma ei leinatagi. Tahetakse lihtsalt koht täita, et loom oleks majas. Surnud loom polnudki isiksus, ta oli lihtsalt loom, kelle saab ju kohe uue võtta.
Jah? Ja kui pikk on siis õige leinamise aeg, proua Mina-tean-kuidas-peab-elama? Kaks nädalat? Kuu? Aasta? Terve ülejäänud elu?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eks loom on nagu inimenegi, mida rohkem südames, seda pikem leinaaeg. Kuskilt lugesin, et normaalne on kuus kuud. Muidu on nii, et teine pole veel külmakski läinud, juba uus kohale veetud.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2026 15:44
Guest kirjutas: 02 Juun 2026 15:09 Ka minu arvates on nädal aega leinata liiga lühike aeg. See näitab, et tegelikult seda konkreetset looma ei leinatagi. Tahetakse lihtsalt koht täita, et loom oleks majas. Surnud loom polnudki isiksus, ta oli lihtsalt loom, kelle saab ju kohe uue võtta.
Jah? Ja kui pikk on siis õige leinamise aeg, proua Mina-tean-kuidas-peab-elama? Kaks nädalat? Kuu? Aasta? Terve ülejäänud elu?
Ära ole nii agressiivne, see näitab, et sa tegelikult ei ole eneses kindel. Ära ründa. Sinu agressiivsus näitab pigem seda, et sa leinad ise ka rohkem, kui sa tunnistad.
Ära ründa teisi. Igaüks leinab, nagu ise tunneb, nagu paremaks peab ja kuidas tunneb. Nädal aega pärast lemmilooma surma võtta uus loom on siiski pigem vara kui hiljem. See on pigem erand kui reegel.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juun 2026 16:27
Ära ole nii agressiivne, see näitab, et sa tegelikult ei ole eneses kindel. Ära ründa. Sinu agressiivsus näitab pigem seda, et sa leinad ise ka rohkem, kui sa tunnistad.
Ära ründa teisi. Igaüks leinab, nagu ise tunneb, nagu paremaks peab ja kuidas tunneb. Nädal aega pärast lemmilooma surma võtta uus loom on siiski pigem vara kui hiljem. See on pigem erand kui reegel.
Ma lihtsalt vihkan neid vanamutte, kes teavad kindlalt, kuidas on õige elada ja annavad nõu seal, kus seda ei küsitud.
Külaline

Ma ei saa aru, kuidas uue lemmiku võtmine välistab mõne arust leinaprotsessi? Mina kaotasin ka koera, aga mul on peale tema veel 3 looma. Kas ma nüüd jätan sellest kuidagi leina pooleli, et teistega tegelen? Seal pole ju mingit vahet, kas mõni tegeleb olemasoleva(te) looma(de)ga või täiesti uuega. Ja jumala pärast - asendustegevus võib ju olla mis iganes, ei pea üldse olema loomadega seotud. Oluline on, et tuled vahepeal oma peast välja, mitte ei marineeru oma masenduses 24/7. Meile tuli uus koer ca kuu aega hiljem. Selge on see, et keegi ei asenda kedagi. Ka uus loom on omaette isiksus ega saa kellegi kohale asuda.
Külaline

Meile sattus uus kutsikas vist nädal pärast eelmise koera surma. Ta oli väga armas ja tore, aga nutsime ikka eelmist taga samuti. Päris pikka aega. Uus kutsa lohutas kõiki, aga keegi meist ei arvanud, et tema oleks eelmist asendanud.
Meil on olnud mitmeid koeri ja kasse, igaüks on omaette isiksus ja väga armastatud pereliige. Peame meeles ka 15-20 aastat tagasi surnud lemmikuid, ükski pole unustatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline