Hei, Juustup!

vana hea klassika
Suletud
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 07:22
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 00:54 Paljud moslemid muide joovad alkoholi, küllap see nii kättesaamatu pole. Mul on palju kolleege moslemid, kes joovad. Täpselt ma ei tea kuidas, aga keegi ütles et teki all.
Loomulikult joovad. Mu tuttava moslemi lemmikud on igasugused mulliga alkohoolsed joogid. Tema ei joo "teki all", täiesti avalikult teeb seda.
Moslemimaailm on ju suur ja lai, seal palju variatsioone. Vaevalt need teie tuttavad Jeemenis elavad.
Külaline

Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:08 Lühidalt kirjeldades näeb see välja nii, et tuleb leida mõni inglise keelt kõnelev nooremapoolne kaupmees,hind kokku leppida ja siis kokkulepitud ajal temaga kokku saada.
Kui illegaalne see siis tegelikult on, kas selline tegevus karistatav ei ole, mõlemale osapoolele? Sel juhul tundub väga riskantne.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 11:21
Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:08 Lühidalt kirjeldades näeb see välja nii, et tuleb leida mõni inglise keelt kõnelev nooremapoolne kaupmees,hind kokku leppida ja siis kokkulepitud ajal temaga kokku saada.
Kui illegaalne see siis tegelikult on, kas selline tegevus karistatav ei ole, mõlemale osapoolele? Sel juhul tundub väga riskantne.
Suuremas linnas silmnähtavalt eurooplasena/turistidena vaadatakse sellest mööda, siiski on targem oma jooke kodus juua. Mulle isiklikult see jõllitamine ei meeldi.
Ma arvan, et neid ei üllata pigem fakt et me joome vaid see, et seda avalikult teeme. See on juba häirivaks muutunud ja joongi kodus või kui tõesti ei viitsi toas passida villin ümber.
Egiptuses on selles mõttes ikka kordades etem elu.
Muidugi see nende enda "korralikkus" on ka selline kahe otsaga asi, sest qat'i(kohalik taimne narkootikum mida peab närima) matsutavad siin pm kõik vahepeal ja ringi sõidetakse ka qat-i vines.
Keegi eelpool tõi veel välja argumendi, et ta kahtleb minu jutus, sest Jeemenis on sõjaoht. Ma ütleksin selle peale, et ka paljudes muudes riikides on sõjaoht- näiteks Eestis. Sõda on midagi nii kohutavat, et me pole seda võimelised ette kujutama, aga pidevas hirmus elamine muutub ahistavaks ja murrab meid psühholoogiliselt sama järjekindlalt. Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.

Ma ei hakka igaühele eraldi vastan, aga keegi veel tõi välja nüansi, et on hullus sellistes riikides reisida nagu seda on Jeemen. Jeemenisse sõit oli mul plaanis väga isiklikel põhjustel, mida ma siin praegu välja ei too, aga üheski teises riigis poleks ma oma küsimustele vastuseid saanud. Kogemused ka muidugi. Igaveseks ma siia kindlasti ei jää.

/Juustup
Juustup

Kohalikule "müüjale" on karistus kindlasti kordades kallim, välismaalase shansid vabaneda on paremad, eeldusel et on raha ametnikud kinni maksta, aga riigist pead lahkuma.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:34 Keegi eelpool tõi veel välja argumendi, et ta kahtleb minu jutus, sest Jeemenis on sõjaoht. Ma ütleksin selle peale, et ka paljudes muudes riikides on sõjaoht- näiteks Eestis. Sõda on midagi nii kohutavat, et me pole seda võimelised ette kujutama, aga pidevas hirmus elamine muutub ahistavaks ja murrab meid psühholoogiliselt sama järjekindlalt. Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.
Jeemenis ei ole mitte sõjaoht, vaid ongi reaalne sõda. Eestis on praegu siiski mõõtmatult turvalisem elada kui Jeemenis. Ja kui sa nüüd kirjutad, et pidevas hirmus elada ei saa, siis ei tohiks potentsiaalne sõjaoht olla ju ka takistuseks Eestisse tulemisel, mille sa varem konkreetse argumendina välja tõid. Ma ei taha sinuga vaielda, aga lihtsalt soovitan selliseid põhimõttelisi vastuolusid oma jutus vältida, sest just need tekitavad kahtlustusi ja seda "närimist", mida siin teemas on palju ette tulnud. Juhul muidugi, kui sa ise just soovid pidevalt vaielda ja sellega teemat ülal hoida, siis pole vahet.
Külaline

Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:34
Suuremas linnas silmnähtavalt eurooplasena/turistidena vaadatakse sellest mööda, siiski on targem oma jooke kodus juua. Mulle isiklikult see jõllitamine ei meeldi.
Ma arvan, et neid ei üllata pigem fakt et me joome vaid see, et seda avalikult teeme. See on juba häirivaks muutunud ja joongi kodus või kui tõesti ei viitsi toas passida villin ümber.
Egiptuses on selles mõttes ikka kordades etem elu.
Muidugi see nende enda "korralikkus" on ka selline kahe otsaga asi, sest qat'i(kohalik taimne narkootikum mida peab närima) matsutavad siin pm kõik vahepeal ja ringi sõidetakse ka qat-i vines.
Keegi eelpool tõi veel välja argumendi, et ta kahtleb minu jutus, sest Jeemenis on sõjaoht. Ma ütleksin selle peale, et ka paljudes muudes riikides on sõjaoht- näiteks Eestis. Sõda on midagi nii kohutavat, et me pole seda võimelised ette kujutama, aga pidevas hirmus elamine muutub ahistavaks ja murrab meid psühholoogiliselt sama järjekindlalt. Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.

Ma ei hakka igaühele eraldi vastan, aga keegi veel tõi välja nüansi, et on hullus sellistes riikides reisida nagu seda on Jeemen. Jeemenisse sõit oli mul plaanis väga isiklikel põhjustel, mida ma siin praegu välja ei too, aga üheski teises riigis poleks ma oma küsimustele vastuseid saanud. Kogemused ka muidugi. Igaveseks ma siia kindlasti ei jää.

/Juustup

Jeemenis pole ju sõjaOHT vaid reaalselt ongi sõda(relvakonflikt) käimas.

Lugesin ministeeriumi(nii Soome kui Eesti) infot Jeemeni kohta. Ikka väga punane riik. Soome ministeerium tungivalt soovitas kõigil seal viibivatel soomlastel koheselt riigist lahkuda! Inimröövide(kes pole kohalikud) oht ka veel pealekauba ülimalt suur.
Külaline

Tänane uudis: https://www.delfi.ee/artikkel/120309009 ... ad-raketid

Piinlik oleks sellises riigis elada.
Juustup

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:07
Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:34 Keegi eelpool tõi veel välja argumendi, et ta kahtleb minu jutus, sest Jeemenis on sõjaoht. Ma ütleksin selle peale, et ka paljudes muudes riikides on sõjaoht- näiteks Eestis. Sõda on midagi nii kohutavat, et me pole seda võimelised ette kujutama, aga pidevas hirmus elamine muutub ahistavaks ja murrab meid psühholoogiliselt sama järjekindlalt. Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.
Jeemenis ei ole mitte sõjaoht, vaid ongi reaalne sõda. Eestis on praegu siiski mõõtmatult turvalisem elada kui Jeemenis. Ja kui sa nüüd kirjutad, et pidevas hirmus elada ei saa, siis ei tohiks potentsiaalne sõjaoht olla ju ka takistuseks Eestisse tulemisel, mille sa varem konkreetse argumendina välja tõid. Ma ei taha sinuga vaielda, aga lihtsalt soovitan selliseid põhimõttelisi vastuolusid oma jutus vältida, sest just need tekitavad kahtlustusi ja seda "närimist", mida siin teemas on palju ette tulnud. Juhul muidugi, kui sa ise just soovid pidevalt vaielda ja sellega teemat ülal hoida, siis pole vahet.
Usu või mitte, aga Sana-as ei ole praegu praegu mingeid pomme kärgatanud. Minu plaan polegi Jeemenisse elama jääda, ma olen mõnel korral välja toonud millest selline valik seda riiki külastada.
Eesti on minu kodumaa, aga Eesti riik on mulle ja minu lähedastele väga palju haiget teinud. Ma igatsen Eestit ühest küljest piiritult- Tallinnast Nõmme mände, mustaka paneelikaid ja oravaid. Valikut busside, trollide, trammide vahel. Tammsaare parki, Viru keskust ja kaubamaja :D Kopli ja kalamaja puitmaju. Kollast Annelinna ja hipilikku Karlovat. Põlva keskust, Värska veekeskust, Paldiski pankrannikut. Mustamäe Elamus spad, männimetsi, lasnamäe kanalit. Ausalt.

Ida-Virumaalt Sillamäe promenaadi, Kiviõli rimi juures äritsevaid memmesid ja Kohtla-Järve keskväljakut. Ma ei hakka isegi rääkima Narva linnusest või Sillamäe promenaadist. Vähem olulised pole minu jaoks Värska seenemetsad ja igasugused turud kohalike saaduste näol.

Sõjaoht pole ainus põhjus miks ma Eestis pole. Võimalik, et millalgi ma tulen sinna, eks te siis ilmselt kuulete sellest

/Juustup
Külaline

Me ei saa välistada, et juust on "oma mees Havannas". Ehk töötab seal luurajana.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:31 Me ei saa välistada, et juust on "oma mees Havannas". Ehk töötab seal luurajana.
Või siis asi on lihtsam: ei elagi Jeemenis.
Külaline

Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 12:31
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:07
Usu või mitte, aga Sana-as ei ole praegu praegu mingeid pomme kärgatanud. Minu plaan polegi Jeemenisse elama jääda, ma olen mõnel korral välja toonud millest selline valik seda riiki külastada.
Eesti on minu kodumaa, aga Eesti riik on mulle ja minu lähedastele väga palju haiget teinud. Ma igatsen Eestit ühest küljest piiritult- Tallinnast Nõmme mände, mustaka paneelikaid ja oravaid. Valikut busside, trollide, trammide vahel. Tammsaare parki, Viru keskust ja kaubamaja :D Kopli ja kalamaja puitmaju. Kollast Annelinna ja hipilikku Karlovat. Põlva keskust, Värska veekeskust, Paldiski pankrannikut. Mustamäe Elamus spad, männimetsi, lasnamäe kanalit. Ausalt.

Ida-Virumaalt Sillamäe promenaadi, Kiviõli rimi juures äritsevaid memmesid ja Kohtla-Järve keskväljakut. Ma ei hakka isegi rääkima Narva linnusest või Sillamäe promenaadist. Vähem olulised pole minu jaoks Värska seenemetsad ja igasugused turud kohalike saaduste näol.

Sõjaoht pole ainus põhjus miks ma Eestis pole. Võimalik, et millalgi ma tulen sinna, eks te siis ilmselt kuulete sellest

/Juustup
Reaalsele sõjale oled sa seal siiski oluliselt lähemal kui siin, ilusta seda olukorda kuidas tahad. Ja minu kommentaari mõte polnud üldse veenda sind Eestisse tulema või uurida, miks sa tegelikult Eestis ei ole. Sõjaoht pole peamine põhjus, see on ammu selge. Ma rääkisin hoopis laiemalt sellest teemast ja foorumist, st kuidas sa saad vältida seda pidevat vaidlust ja vajadust justkui midagi tõestada, mis sind enda sõnul väidetavalt häirib.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:31 Me ei saa välistada, et juust on "oma mees Havannas". Ehk töötab seal luurajana.
Ikka, jah. Loomulikult räägib üks luuraja põhjalikult oma elust Jeemenis. Seda luurajad tavaliselt teevadki - on avameelsed oma elu üksikasjade suhtes.
Külaline

Eesti riik tegi sulle ja lähedastele haiget? Tüüpiline-riik on süüdi, mitte enda valikud, eks. Aga Jeemen kannab sind kätel. Miks siis lapsed Eestisse jätsid, kui siin nii halb riik on?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:47 Reaalsele sõjale oled sa seal siiski oluliselt lähemal kui siin, ilusta seda olukorda kuidas tahad. Ja minu kommentaari mõte polnud üldse veenda sind Eestisse tulema või uurida, miks sa tegelikult Eestis ei ole. Sõjaoht pole peamine põhjus, see on ammu selge. Ma rääkisin hoopis laiemalt sellest teemast ja foorumist, st kuidas sa saad vältida seda pidevat vaidlust ja vajadust justkui midagi tõestada, mis sind enda sõnul väidetavalt häirib.
Minu meelest on hämmastav, kuidas sa siin päevast päeva üritad midagi seoses Juustupiga tõestada. Ilmselt paitad tema isiku abil omaenda ego, et näete, mul siin Lasnamäel või kusiganes polegi kõige hullem. Asi ju ongi selles, et probleem on SINUL, mitte temal. 😉
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:13 Tänane uudis: https://www.delfi.ee/artikkel/120309009 ... ad-raketid

Muks sul piinlik on?
Millepärast peaks piinlik olema? Tegid midagi piinliku?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:57
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:13 Tänane uudis: https://www.delfi.ee/artikkel/120309009 ... ad-raketid

Muks sul piinlik on?
Millepärast peaks piinlik olema? Tegid midagi piinliku?
Õpi ükskord kirjutama, Revolver.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:53 Eesti riik tegi sulle ja lähedastele haiget? Tüüpiline-riik on süüdi, mitte enda valikud, eks. Aga Jeemen kannab sind kätel. Miks siis lapsed Eestisse jätsid, kui siin nii halb riik on?
Ja Eesti maksumaksja peab seda inimest veel üleval ka koos tema mehega, lapsed jättis samuti Eesti riigi kaela, aga Eesti on väga paha.
Külaline

Ehk ta on karistuse eest põgenenud kurjategija?
Külaline

Guten morgen!
Eks mul ole vahel anonüümseid kasutajaid keeruline eristada ka, ma ei tee teil kõigil vahet. Mõned inimesed on lihtsalt juba kirjastiili järgi äratuntavad.
Jeemeni suguses riigis, üleüldse ilmselt kogu lähis-ida suurlinnades saab alkoholi kätte küll. Tõsi, konservatiivsemates riikides, kus turiste ei liiigu eriti,on see raskendatud. Lühidalt kirjeldades näeb see välja nii, et tuleb leida mõni inglise keelt kõnelev nooremapoolne kaupmees,hind kokku leppida ja siis kokkulepitud ajal temaga kokku saada. Nad teenivad nii ja kuigi nad ilmselt salaja sisimas peavad alkoholi tarbivat naist inimprühiks, siis mind see isiklikult ei morjenda. Nad on siin täpselt samamoodi väga erinevad ja erinevate maailmavaadetega nagu eestlased Eestis.

/Juustup
[/quote]

Esiteks vaevalt et sa siin erinevaid inimesi kirjastiili järgi eristad ja ära tunned, see on sinu mingine luul lihtsalt.
Teiseks selgub, et sa ahistad oma alkosooviga kedagi nooremapoolset kaupmeest, kes peab sind inimprügiks (mitte inimprühiks, nagu sina kirjutad, kas sa oled eesti keeles nõrk?). Selge, see siis näeb välja nii, et sina lähened taas sellele vaesele kaupmehele, kes juba kaugelt näeb, et uh, Juustup tuleb, ja siis sa esitad talle oma soovi osta neid ja neid pudeleid ja siis see kaupmees müüb sulle need pudelid ja omaette mõtleb, et issand, milline inimprügi.
Kas sa tõesti oled kõike seda tehes ja kõige selle keskel olles õnnelik?
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Aga vot siis https://www.jpost.com/middle-east/yemen ... ol-problem

"Ironically, alcohol is relatively easy to obtain in Yemen. There is locally brewed vodka, called Baladi, named after the Arabic word ‘bilad’ which means country. Vodka, whisky, beer and gin is also smuggled in from Ethiopia or Djibouti and then sold through dealers."

Eks ta käib nii igalpool. Meil on ju narkootikumid keelatud, aga see ei tähenda, et äri ei käiks...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist