Hei, Juustup!

vana hea klassika
Suletud
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:56
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 12:47 Reaalsele sõjale oled sa seal siiski oluliselt lähemal kui siin, ilusta seda olukorda kuidas tahad. Ja minu kommentaari mõte polnud üldse veenda sind Eestisse tulema või uurida, miks sa tegelikult Eestis ei ole. Sõjaoht pole peamine põhjus, see on ammu selge. Ma rääkisin hoopis laiemalt sellest teemast ja foorumist, st kuidas sa saad vältida seda pidevat vaidlust ja vajadust justkui midagi tõestada, mis sind enda sõnul väidetavalt häirib.
Minu meelest on hämmastav, kuidas sa siin päevast päeva üritad midagi seoses Juustupiga tõestada. Ilmselt paitad tema isiku abil omaenda ego, et näete, mul siin Lasnamäel või kusiganes polegi kõige hullem. Asi ju ongi selles, et probleem on SINUL, mitte temal. 😉
Nüüd panid küll puusse. Mis Lasnamägi, ma isegi tõin ühe näite raames välja, et elan Pärnus. Siin on neid külalisi rohkem kui üks, seda ikka taipad ju? Ja mis päevast päeva? Mina olen praegu siin vestluses osalenud alates eilsest kell 16:41, võid sealt mu kommentaari vaadata. Ja vahepeal on loomulikult ka mitmed teised kirjutanud. Saan aru, et raske on vahet teha, aga kordan veelkord, minu kommentaarid on olnud peaasjalikult sellest, kuidas juustup saaks vältida neid kahtlustusi ja vaidlusi siin teemas, et kus ta ikka tegelikult on ja kas ta vahepeal meile luiskab ka. Ta on ju korduvalt küsinud, et miks just tema peab kogu aeg midagi tõestama, aga teised mitte? Ma lihtsalt selgitasin talle, miks see nii on ja andsin ühtlasi nõu, kuidas seda vältida. Lihtsalt pole vaja teha vastuolulisi kommentaare, millest teistel on jälle lihtne kinni hakata. Kogu lugu.
Külaline

Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:34
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 11:21
Juustup kirjutas: 21 Juul 2024 11:08 Lühidalt kirjeldades näeb see välja nii, et tuleb leida mõni inglise keelt kõnelev nooremapoolne kaupmees,hind kokku leppida ja siis kokkulepitud ajal temaga kokku saada.
Kui illegaalne see siis tegelikult on, kas selline tegevus karistatav ei ole, mõlemale osapoolele? Sel juhul tundub väga riskantne.

Keegi eelpool tõi veel välja argumendi, et ta kahtleb minu jutus, sest Jeemenis on sõjaoht. Ma ütleksin selle peale, et ka paljudes muudes riikides on sõjaoht- näiteks Eestis. Sõda on midagi nii kohutavat, et me pole seda võimelised ette kujutama, aga pidevas hirmus elamine muutub ahistavaks ja murrab meid psühholoogiliselt sama järjekindlalt. Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.

/Juustup
Lihtsalt õudne, mis jama sa ajad!? Ja siis sa imestad, et sa teistel hambus oled!?
Külaline

Mauno kirjutas: 21 Juul 2024 13:51 Aga vot siis https://www.jpost.com/middle-east/yemen ... ol-problem

"Ironically, alcohol is relatively easy to obtain in Yemen. There is locally brewed vodka, called Baladi, named after the Arabic word ‘bilad’ which means country. Vodka, whisky, beer and gin is also smuggled in from Ethiopia or Djibouti and then sold through dealers."

Eks ta käib nii igalpool. Meil on ju narkootikumid keelatud, aga see ei tähenda, et äri ei käiks...
Jah, see on teooria. Kuidas praktika välja näeb, seda sooviks J-lt küsida, mitte Maunolt.
Külaline

‘Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.’

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yemeni_ ... overnorate.

Sana’a, kus väidad end elavat, on houthi’de kontrolli all. Houthid on need tüübid, kes kaubalaevu kaaperdavad ja USA, UK ja nüüd ka Iisraeli käest regulaarselt pommitatud saavad. Sul on veider arusaam sõjakoldest.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 15:14
Mauno kirjutas: 21 Juul 2024 13:51 Aga vot siis https://www.jpost.com/middle-east/yemen ... ol-problem

"Ironically, alcohol is relatively easy to obtain in Yemen. There is locally brewed vodka, called Baladi, named after the Arabic word ‘bilad’ which means country. Vodka, whisky, beer and gin is also smuggled in from Ethiopia or Djibouti and then sold through dealers."

Eks ta käib nii igalpool. Meil on ju narkootikumid keelatud, aga see ei tähenda, et äri ei käiks...
Jah, see on teooria. Kuidas praktika välja näeb, seda sooviks J-lt küsida, mitte Maunolt.
Mina teen kanepit. Arvad tõesti, et ma hakkaksin sulle kirjeldama, kuidas seda saan? Isegi kui teises riigis elaksin, ei hakkaks. Mõtle nüüd vähe ise ka kaasa, eks ole.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Kes tahab, see saab. Noh, okei - laua viina ja rocki õlut siit tõesti ei saa, aga saab nii viina, õlut, veini, hashishit jne jne kui sul piisavalt pappi on. Mida vaesem riik, seda kergem on. Narkootikume, st hashishit teevad siin isegi politseinikud.

Aa ja nüüd neile kahtlejatele võin veel materjali kahtlemiseks anda- USKUGE VÕI MITTE aga araabiamaades(mitte ainult Jeemenis) nätsutavad qat'i ka politseinikud ning meedikud.see on täiesti tavapärane.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 10:11

Kes tahab, see saab. Noh, okei - laua viina ja rocki õlut siit tõesti ei saa, aga saab nii viina, õlut, veini, hashishit jne jne kui sul piisavalt pappi on. Mida vaesem riik, seda kergem on. Narkootikume, st hashishit teevad siin isegi politseinikud.

Aa ja nüüd neile kahtlejatele võin veel materjali kahtlemiseks anda- USKUGE VÕI MITTE aga araabiamaades(mitte ainult Jeemenis) nätsutavad qat'i ka politseinikud ning meedikud.see on täiesti tavapärane.

/Juustup
Siis oled tõesti enda jaoks õnnemaale sattunud. Lase aga samas vaimus edasi, nii lahe.
Juustup

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 17:49 ‘Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.’

Sana’a, kus väidad end elavat, on houthi’de kontrolli all. Houthid on need tüübid, kes kaubalaevu kaaperdavad ja USA, UK ja nüüd ka Iisraeli käest regulaarselt pommitatud saavad. Sul on veider arusaam sõjakoldest.
Jah, ma väljendasin end ebaselgelt. Minu jaoks kujunes lõpuks Eestis elamine smjakoldeks. Küllap see on seda ka siis kui tagasi lähen. Ma armastan Eestit, aga paratamatult on see riik aastatega julmalt muutunud ja need muutused on ikka väga jubedad.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:13
Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 10:11

/Juustup
Siis oled tõesti enda jaoks õnnemaale sattunud. Lase aga samas vaimus edasi, nii lahe.
Ma ei tarbi narkootikume. Ma tarbin ainult alkoholi ning seda ka lahja alkoholi näol.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 13:28 Guten morgen!
Eks mul ole vahel anonüümseid kasutajaid keeruline eristada ka, ma ei tee teil kõigil vahet. Mõned inimesed on lihtsalt juba kirjastiili järgi äratuntavad.
Jeemeni suguses riigis, üleüldse ilmselt kogu lähis-ida suurlinnades saab alkoholi kätte küll. Tõsi, konservatiivsemates riikides, kus turiste ei liiigu eriti,on see raskendatud. Lühidalt kirjeldades näeb see välja nii, et tuleb leida mõni inglise keelt kõnelev nooremapoolne kaupmees,hind kokku leppida ja siis kokkulepitud ajal temaga kokku saada. Nad teenivad nii ja kuigi nad ilmselt salaja sisimas peavad alkoholi tarbivat naist inimprühiks, siis mind see isiklikult ei morjenda. Nad on siin täpselt samamoodi väga erinevad ja erinevate maailmavaadetega nagu eestlased Eestis.

/Juustup
Esiteks vaevalt et sa siin erinevaid inimesi kirjastiili järgi eristad ja ära tunned, see on sinu mingine luul lihtsalt.
Teiseks selgub, et sa ahistad oma alkosooviga kedagi nooremapoolset kaupmeest, kes peab sind inimprügiks (mitte inimprühiks, nagu sina kirjutad, kas sa oled eesti keeles nõrk?). Selge, see siis näeb välja nii, et sina lähened taas sellele vaesele kaupmehele, kes juba kaugelt näeb, et uh, Juustup tuleb, ja siis sa esitad talle oma soovi osta neid ja neid pudeleid ja siis see kaupmees müüb sulle need pudelid ja omaette mõtleb, et issand, milline inimprügi.
Kas sa tõesti oled kõike seda tehes ja kõige selle keskel olles õnnelik?
[/quote]

Kõiki muidugi ei erista, kuid mõningaid küll.
Mina ahistan kaupmeest? Heh, ahtakene on sinu maailmapilt. Kui ma näen inimest joomas õlut, lähen ja küsin kust seda osta saab, ta pakub et toob mulle, ma maksan talle selle eest raha ja ta teenib minu pealt, siis kuidas on see AHISTAMINE?

Inimprügi ees ma ühe kiiresti kirjutatud trükivea pärast ei vabanda.

/Viskab Sind oma kuldselt troonilt pooleldi joodud õllepurgiga, avab uue, peab peenikest naeru
Sinu vaimne emand ning teejuht,
/Juustup
Külaline

/Viskab Sind oma kuldselt troonilt pooleldi joodud õllepurgiga, avab uue, peab peenikest naeru
Sinu vaimne emand ning teejuht,
/Juustup
Täna hakkasid juba hommikul jooma, minu arust sa sealt troonilt lehvitama hakkad tavaliselt nagu pärastlõunal? Kas võib olla, et su alkoholiprobleem läheb aina hullemaks?
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 10:14
Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 17:49 ‘Kuhugi otsesesse sõjakoldesse muidugi ei roniks.’

Jah, ma väljendasin end ebaselgelt. Minu jaoks kujunes lõpuks Eestis elamine smjakoldeks. Küllap see on seda ka siis kui tagasi lähen. Ma armastan Eestit, aga paratamatult on see riik aastatega julmalt muutunud ja need muutused on ikka väga jubedad.

/Juustup

Mis jura sa ajad? Eestis on väga hea elada! Vaata peeglisse, kui sulle ei kõlba. Seal pärapõrgus räpaseses ning ebaturvalises on toredam või? Uskumatu inimene.
Külaline

Aga kui vana sa oled siis, et oled eesti riigis juba nii pettunud?
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:35

/Juustup

Mis jura sa ajad? Eestis on väga hea elada! Vaata peeglisse, kui sulle ei kõlba. Seal pärapõrgus räpaseses ning ebaturvalises on toredam või? Uskumatu inimene.
Ära plärtsu, saad muidu veel insuldi erutusest.
See "väga hea elada" on äärmiselt suhteline. Ma ei tea kus sa elad, aga kui sa elad Tallinnas siis mine palun mõnel õhtupoolikul fudloop toidukappide juurde ja vaata neid noori peresid, vanureid ja invaliide kes iga päev tunde järjekorras seisavad et kõht täis saada. Mine ja heida pilk supikööki või mõnda sotsiaalmajja. Soovitan oma nina ka linnast välja viia, vaadata näiteks kuidas elavad inimesed Kohtla-Järvel. Kirjuta fudloopi ja Tartu toidujagamisgruppi, küsi, kui palju on abivajajaid. Helista linnaosavalitsusse ja küsi mitu aastat ootavad inimesed linnalt korterit või uuri milline on elu riiklikes hooldekodudes. Võib olla Kongoga võrreldes on tõesti hea elada, aga maailma mastaabis küll midagi rõõmustavat pole.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:45 Aga kui vana sa oled siis, et oled eesti riigis juba nii pettunud?
31

/Juustup
Külaline

Minu jaoks kujunes lõpuks Eestis elamine smjakoldeks. Küllap see on seda ka siis kui tagasi lähen. Ma armastan Eestit, aga paratamatult on see riik aastatega julmalt muutunud ja need muutused on ikka väga jubedad.
Sina peaks küll olema viimane, kes Eestit kritiseerib. Eesti riik maksab sulle nii rikkalikku töövõimetustoetust, et kuskil maailma nurgas saad istuda päevad otsa kodus ja hommikust saadik alkoholi tarbida pluss see, et sinu puudega lapsi ravib, harib, toetab samuti Eesti riik, mitte sina ise. Kui sa oleksid kasvõi selle Jeemeni kodanik, ei huvitaks sinu haigused mitte kedagi ja keegi sulle selle eest raha ei maksaks. Ka poleks sul oma lapsi kuskile sokutada, vaid vireleksidki totaalses vaesuses. Ole õnnelik, et oled sündinud Eestis, mis maailma mastaabis on siiski arenenud riik ja maksab sulle toetusi, millest sa elad. Häbi võiks olla kritiseerida. Sinu elu tuleb meie kõigi arvelt, kes käivad tööl ja maksavad makse ja siis sina ei tee muud kui jood ja hädaldad.
Külaline

Juustup kirjutas: 22 Juul 2024 10:46

/Juustup

See "väga hea elada" on äärmiselt suhteline. Ma ei tea kus sa elad, aga kui sa elad Tallinnas siis mine palun mõnel õhtupoolikul fudloop toidukappide juurde ja vaata neid noori peresid, vanureid ja invaliide kes iga päev tunde järjekorras seisavad et kõht täis saada. Mine ja heida pilk supikööki või mõnda sotsiaalmajja. Soovitan oma nina ka linnast välja viia, vaadata näiteks kuidas elavad inimesed Kohtla-Järvel. Kirjuta fudloopi ja Tartu toidujagamisgruppi, küsi, kui palju on abivajajaid. Helista linnaosavalitsusse ja küsi mitu aastat ootavad inimesed linnalt korterit või uuri milline on elu riiklikes hooldekodudes. Võib olla Kongoga võrreldes on tõesti hea elada, aga maailma mastaabis küll midagi rõõmustavat pole.

/Juustup
Igas riigis on inimesi, kes hakkama ei saa. Miks sa noore inimesena nii möku oled?
Külaline

/Juustup

/Juustup
Minu vanurid elavad ilusti oma kodus ja toiduabi ei vaja. Kõik elavad oma tavalise Eesti riigi pensioniga.
Miks peab linnalt korterit ootama? Kommunism sai enne sinu sündi läbi. Hooldekodus elas viimase eluaasta mu ema, tema oli väga rahul.
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:52
Minu jaoks kujunes lõpuks Eestis elamine smjakoldeks. Küllap see on seda ka siis kui tagasi lähen. Ma armastan Eestit, aga paratamatult on see riik aastatega julmalt muutunud ja need muutused on ikka väga jubedad.
Sina peaks küll olema viimane, kes Eestit kritiseerib. Eesti riik maksab sulle nii rikkalikku töövõimetustoetust, et kuskil maailma nurgas saad istuda päevad otsa kodus ja hommikust saadik alkoholi tarbida pluss see, et sinu puudega lapsi ravib, harib, toetab samuti Eesti riik, mitte sina ise. Kui sa oleksid kasvõi selle Jeemeni kodanik, ei huvitaks sinu haigused mitte kedagi ja keegi sulle selle eest raha ei maksaks. Ka poleks sul oma lapsi kuskile sokutada, vaid vireleksidki totaalses vaesuses. Ole õnnelik, et oled sündinud Eestis, mis maailma mastaabis on siiski arenenud riik ja maksab sulle toetusi, millest sa elad. Häbi võiks olla kritiseerida. Sinu elu tuleb meie kõigi arvelt, kes käivad tööl ja maksavad makse ja siis sina ei tee muud kui jood ja hädaldad.

Kritiseerin Eestit palju tahan- mul on selleks täielik õigus. Kui Eesti riik oleks ÕIGLANE, siis inimesed ei tormaks sealt minema ja pukis poleks poliitikud, keda valdav mass ei salli. Kui Eesti riik on nii arenenud ja hea, miks longivad Tallinna tänavatel massiliselt kodutud? Miks vanglates on täiesti arvestatav protsent poevargaid(ma ei räägi alkoholi varastamisest, vaid hügieenitarvetest ning toidust), miks inimesed Eestist ära lähevad? Miks Eesti mehed töötavad Soomes ja mujal välismaal, mitte Eestis? Miks pensionärid toitu varastavad? Miks toidupangas abivajajate hulk aina kasvab? Miks inimesed kaotavad oma kodusid, sotspinnad on ülerahvastatud ja järjekorrad aastate pikkused?

See "rikkalik töövõimetoetus" on Eesti hindasid arvestades naeruväärne- kui mul poleks olnud isiklikku kinnisvara oleks ma tänavale jäänud. Enamus "rikkalikust toetusest" oleks läinud üürile(kui ma üleüldse oleksin saanud midagi üürida, sest see teadupoolest eeldab sissemakset+tagatisraha+vahendustasu ja ühe kuu töövõimetusest see välja ei tule,eriti kui süüa ka tahad)

See palju mina oma lapsi toetan on minu isiklik asi, mitte mingi alamakstud hüsteerilise foorumikana oma. Sa vist kuulud sellesse kliimaksimuttide punti kes kuu lõpus ainult makarone närib ja siis foorumis teiste lapsi torkima hakkab. Õnneks sul neid vist pole, ma vähemalt loodan, et emake Maa seda koormat kandma ei pea.

Usu, ma olen oma elus päris palju tööd teinud ja võimaluse piires teen seda ka edaspidi. Ma ei taha niisama vahtida- igav hakkab. Kui sa nüüd eeldad, et ma ainult toetustest elan, siis sa eksid. Kuid kui on võimalus raha vastu võtta, siis ma ära tõesti ei ütle jah.

Ma joon, aga ma ei hädalda. Ma pole kordagi öelnud, et Eestis oleks jube HALB, aga oluliselt RASKEM KUI MUJAL on küll. Nimelt on mõningad euronõuded nii absurdsed, et nutta tahaks. Näiteks see toidu massiline välja viskamine- ma ei salli sellist asja. Lisaks need täiesti kohutavad maksutõusud. Kokkuvõttes jah-ära elab, aga mingit erilist lusti ja lillepidu pole.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 22 Juul 2024 10:52

/Juustup
Igas riigis on inimesi, kes hakkama ei saa. Miks sa noore inimesena nii möku oled?
Defineeri möku olemist. Nimeta fakte mida ma siis kinnitada või ümber lükata saan.

/Juustup
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 5 külalist