Kodanikupalk

vana hea klassika
Vasta
lihtsalt1
Kontakt:

Postitus Postitas lihtsalt1 »

Lastetusmaks, mida siin mõned propageerivad, on nõukogude saast, mida ei maksaks taga nutta. Sellest maksust polnud lastega peredele mitte kõige vähematki kasu, kuna lapsetoetust maksti näpuotsaga. See oli represseeriv maks, mis alandas neid, kes olid meditsiinilistel põhjustel lastetud. Nemad pidid riigile tõestama, et nad pole vabatahtlikult lastetud.

Kõikjal, kus riik üritab oma poliitikaga olla mingisugune moraalimajakas ja ütelda inimestele ette, mismoodi nad peavad elama ja mõtlema, kukub välja paras p**k, vabandage väljendust.

Eesti riigi eesmärk peab olema sündimuse tõus (tulevaste) lapsevanemate vaba valiku tulemusel ning hoolimata sellest, mida tunneb mõni keskmisest veidi kõrgema palgaga eestlaste vihkaja, kelle arvates on maailma kõige suurem mure see, et äkki leidub mõni eestlane, kes tema - mõelda vaid, Tema, TEMA! arvel ilma tööd tegemata elab ja liiga palju lapsi saab. Neid mina-mina-mina inimesi nimetatakse nartsisistideks. Neid inimesi pole mõtet isegi kuulata.

Ah soo, ja kui normaalsuuruses lapsetoetust (mitte seda praegust) toetab 8% suurune ühtekuuluvusmaks, mille poolest see erineb siis nõukaaegsest lastetusmaksust?

1) maksab igaüks, kes saab maksustatavat tulu
2) ei ole karistuseks lastetuse eest (maksavad kõik)
3) selle eest saavad kõik lastega pered NORMAALSES suuruses lapsetoetuse (545,52 eurot kuus igale lapsele) - vastupidiselt automaksule on tegemist sellise maksuga, millest kodanikud ka midagi reaalset ja käegakatsutavat tagasi saavad
4) sellist süsteemi on võimalik kehtestada ka suletud solidaarsussüsteemina ainult kodanikele
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tõutäkk kirjutas: 07 Aug 2024 19:57
Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 09:18 Kas see Yxikmehe lastetusmaks kehtib kõigile - alates sünni hetkest kuni surmani? Kas lastetusmaksu maksavad ainult kodanikud või ka sissetoodavad orjad, vabandust lühiajalised võõrtöölised? Hallipassiomanikud?

Kui perre sünnib laps, aga äkitselt hakkab lastetu naabrimees seda endale nõutama?

Kas viljatus on põhjus lastetusmaksu mittemaksmiseks?

Kas lastetutele ei peaks maksma lisatoetust keskkonnareostuse vähendamise ja planeedil Maa elukõlbulikkuse säilitamise eest?

Kas homoseksuaalsed inimesed peavad lastetusmaksu maksma? Kas neid sunnitakse vägisi paarituma või spermat loovutama / üsa kellelegi teisele kasutada andma?

Kas ühiskond on üleüldse nii diskrimineeriva maksu sisseseadmisega nõus?
1.Lastetusmaksu maksaksid siiski kodanikud, aga see oleks siiski väiksem kui kodanikupalk.
2. Laste vanemaks loetaks ikka sünniregistris olevad andmete järgi, kui naabrimees sooviks kannet muuta, siis tuleks pöörduda kohtusse.
3. Viljatus poleks põhjus, aga riigi poolt peaks olea toetatud kõik võimalikud meetmed, alates kunstviljastamisest kuni seadustatud (kuid siiski kliendi enda poolt tasustatud) surrogaatemaduse ja adopteerimisteni ( ka välismaalt) välja.
4. Kindlasti mitte. Sest on vajalik vältida eesti rahvuse väljasuremist. Nii nagu kaitstakse väljasuremisohus liike, nagu nt lendoravaid jne.
5. Ka homoseksuaalsed lastetud peaksid maksma. Vägisi ei sunnitaks kedagi, ikka vaba valik, kas kasvatad last või maksad.
Maks ei diskrimineeri ju kedagi, ongi lastetusmaks, mida peaksid maksma kõik lastetud nt vanuses 25-45a, selleks, et ei lükataks lastesaamist viimase hetkeni.
Loomulikult oleks lastetusmaks madalapalgaliste jaoks väiksem kui kodanikupalk.
Ka siis, kui selle asemel kehtiks kõigile mõeldud ühtekuuluvusmaks 8%, mis kataks NORMAALSUURUSES lapsetoetuse 545,52 eurot kuus ehk lapse kodanikupalk, oleks see kodanikupalgast madalam kõigile neile, kelle.kuutöötasu on alla 6819 euro.
lihtsalt1
Kontakt:

Tõutäkk kirjutas: 07 Aug 2024 06:40 Viimasele.
Ma olen ka iibe vähesuse pärast sügavat muret tundnud ja selle parandamiseks ka oma väikese panuse andnud.
Sestap olen ka konservatiive valinud. Ja ka minu vaates oleks kodanikupalga katteallikateks;
1. Võõrtööjõud, kes siin makse maksavad, aga kodanikupalka ei saa. Seega tuleks siia saada rohkem tööjõudu kolmandatest riikidest, ka odavtööjõudu. Aga vaid lühiajaliste tööviisadega, et nad ei juurduks.
2. Hallipassimehed, kes samuti maksavad makse (selle tõttu on vajalik ka punkt 3 ja 4)
3. Vähendada pensioni, seda muidugi kolmandiku võrra vähem kui saadav kodanikupalk.
4. Kaotada lastetoetus, seda asendaks kodanikupalk
5. Kaotada tulumaksuvaba miinimum, ehk siis sealt suurenev maksukoormus oleks väiksem kui kodanikupalk.
6. Proportsionaalne tulumaks, kus rikkurid maksavad rohkem.
7- Lastetusmaks.

Need kokku võimaldaksid maksta 200-300 eurist kodanikupalka töötavatele kodanikele ja pensionäridele
100 eurist aga lastele ja ehk ka töötutele.
Tingimuseks see, et kõik peavad alaliselt elama eestis (va pensionärid).
Võiks kaaluda ka peretoetuse asendamist proportsionaalse kodanikupalgaga, ehk esimene laps 100eur, teine 133, kolmas 200 ja järgmised saaksid juba maksimaalset kodanikupalka.
1. Siin on olnud võõrtööjõudu nö välislähetuses. Poola restauraatorid Talinnas. Ah jaa, Soome ehitajad ka, kes ehitasid Viru ja Olümpia hotelli ning hiljem veel uue Rakvere Lihakombinaadi. Muuga sadam meenub ka. Tõsi, see oli nõukogude ajal. Aga hea näide neist, kes ei juurdunud. Hea teada ka tänapäeval. Ei pea tooma inimesi siia elama, võib tuua ajutiselt välisfirmasid koos töötajatega töölähetusse.

2. Ma ei oska hästi lugu pidada ideest, et eestlaste kodanikupalga peaksid oma maksudest kinni maksma need, kellele kodanikupalka ei ole ette nähtud. See peaks olema ikka kodanike omavaheline suletud solidaarsussüsteem. Seda lahendust on ka kerge kaitsta kõikvõimalike võrdse kohtlemise nõudjate ees. Aga vaielda muidugi võib.

3. Pensioni baasosa võiks suurendada, et selle eest oleks võimalik ka elada. Täisuniversaalse kodanikupalga korral peaks see võrduma kodanikupalgaga või siis tuleks see asendada kodanikupalgaga. Ning selle baasosa peal olevat nn sammaste osa vähendada, jättes proportsioonid samaks.

4. Seda muidugi. Mina rõhun ühe lapse ülalpidamiskuludega võrdsele kodanikupalgale (545,52 eurot kuus). See muudab perede olukorra tunduvalt paremaks kui praegune perehüvitiste süsteem seda eales suudaks.

5. Kodanikupalgaga ei ole tõesti tingimata vaja tulumaksuvaba määra, sest kodanikupalk ise on maksuvaba.

6. Proportsionaalne tulumaks tähendab ühesugust maksumäära protsentides sõltumata tulust. Rikkurid maksavad igal juhul rohkem, sest 20% 1000-st on 200, 20% 10 000-st aga 2000. Äkki mõtlesite progresseeruvat astmelist tulumaksu? See tähendab tõesti seda, et kõrgemaid tuluosi maksustatakse kõrgemalt kui madalaid. Näiteks kui kuni 1000 euroni on TM 20% ja sealt edasi 40% ning tulu on 1001 eurot, siis on see tuhandele lisanduv 1 euro maksustatud mitte 20, vaid 40 sendiga. 2000 eurost võetakse tulumaksu 200+400=600 eurot ja maksukoormus on juba 30%. Jne. Mina ei võitle astmelise tulumaksu poolt ega ka vastu.

7. Minu poolt kategooriline ei. Nõukogude ajal lastetusmaks oli, kuid sellest polnud lastega peredele mingit kasu. Rõve mõnitamine, ei muud. Mina pooldan solidaarsusmaksu kõigile, kusjuures lastega peredele tuleb see tagasi normaalses suuruses lapsetoetusena ehk lapse kodanikupalgana.

Üks väike märkus. Maksukoormus ei saa olla suurem või väiksem kui kodanikupalk lihtsalt sel põhjusel, et kodanikupalk on kindel summa, maksukoormus absoluutarvuna aga on igal inimesel erinev, sest sissetulekud on erinevad ja maksumäärasid väljendatakse protsentides.

Kodanikupalk on mõeldud ikka igaühele, vähemalt igale kodanikule. Võib ju alustuseks olla ainult lapse kodanikupalk, siis on solidaarsusmaks ehk ühtekuuluvusmaks 8% paras.

Suureneval lapsetoetusel on üldiselt jumet, aga siis juba pigem nii, et iga lapse lisandudes perekonda on iga lapse toetus mingi proportsiooni jagu suurem. Üks laps 400, kaks - kummalegi 450, 3 - igaühele 500, 4 ja rohkem - igaühele 545,52. Aga kuna toimib ka nn mastaabiefekt, siis ei ole minu meelest seda progresseerumist vaja. Igaühele sõltumata laste arvust 545,52.

Et kõik peaksid elama Eestis - ok, see on tehnilise lahenduse taga (üksnes Eestis kasutatav pangakaart).
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

lihtsalt1 kirjutas: 07 Aug 2024 23:50
Tõutäkk kirjutas: 07 Aug 2024 06:40 Viimasele.
Ma olen ka iibe vähesuse pärast sügavat muret tundnud ja selle parandamiseks ka oma väikese panuse andnud.
Sestap olen ka konservatiive valinud. Ja ka minu vaates oleks kodanikupalga katteallikateks;
1. Võõrtööjõud, kes siin makse maksavad, aga kodanikupalka ei saa. Seega tuleks siia saada rohkem tööjõudu kolmandatest riikidest, ka odavtööjõudu. Aga vaid lühiajaliste tööviisadega, et nad ei juurduks.
2. Hallipassimehed, kes samuti maksavad makse (selle tõttu on vajalik ka punkt 3 ja 4)
3. Vähendada pensioni, seda muidugi kolmandiku võrra vähem kui saadav kodanikupalk.
4. Kaotada lastetoetus, seda asendaks kodanikupalk
5. Kaotada tulumaksuvaba miinimum, ehk siis sealt suurenev maksukoormus oleks väiksem kui kodanikupalk.
6. Proportsionaalne tulumaks, kus rikkurid maksavad rohkem.
7- Lastetusmaks.

Need kokku võimaldaksid maksta 200-300 eurist kodanikupalka töötavatele kodanikele ja pensionäridele
100 eurist aga lastele ja ehk ka töötutele.
Tingimuseks see, et kõik peavad alaliselt elama eestis (va pensionärid).
Võiks kaaluda ka peretoetuse asendamist proportsionaalse kodanikupalgaga, ehk esimene laps 100eur, teine 133, kolmas 200 ja järgmised saaksid juba maksimaalset kodanikupalka.
1. Siin on olnud võõrtööjõudu nö välislähetuses. Poola restauraatorid Talinnas. Ah jaa, Soome ehitajad ka, kes ehitasid Viru ja Olümpia hotelli ning hiljem veel uue Rakvere Lihakombinaadi. Muuga sadam meenub ka. Tõsi, see oli nõukogude ajal. Aga hea näide neist, kes ei juurdunud. Hea teada ka tänapäeval. Ei pea tooma inimesi siia elama, võib tuua ajutiselt välisfirmasid koos töötajatega töölähetusse.

2. Ma ei oska hästi lugu pidada ideest, et eestlaste kodanikupalga peaksid oma maksudest kinni maksma need, kellele kodanikupalka ei ole ette nähtud. See peaks olema ikka kodanike omavaheline suletud solidaarsussüsteem. Seda lahendust on ka kerge kaitsta kõikvõimalike võrdse kohtlemise nõudjate ees. Aga vaielda muidugi võib.

3. Pensioni baasosa võiks suurendada, et selle eest oleks võimalik ka elada. Täisuniversaalse kodanikupalga korral peaks see võrduma kodanikupalgaga või siis tuleks see asendada kodanikupalgaga. Ning selle baasosa peal olevat nn sammaste osa vähendada, jättes proportsioonid samaks.

4. Seda muidugi. Mina rõhun ühe lapse ülalpidamiskuludega võrdsele kodanikupalgale (545,52 eurot kuus). See muudab perede olukorra tunduvalt paremaks kui praegune perehüvitiste süsteem seda eales suudaks.

5. Kodanikupalgaga ei ole tõesti tingimata vaja tulumaksuvaba määra, sest kodanikupalk ise on maksuvaba.

6. Proportsionaalne tulumaks tähendab ühesugust maksumäära protsentides sõltumata tulust. Rikkurid maksavad igal juhul rohkem, sest 20% 1000-st on 200, 20% 10 000-st aga 2000. Äkki mõtlesite progresseeruvat astmelist tulumaksu? See tähendab tõesti seda, et kõrgemaid tuluosi maksustatakse kõrgemalt kui madalaid. Näiteks kui kuni 1000 euroni on TM 20% ja sealt edasi 40% ning tulu on 1001 eurot, siis on see tuhandele lisanduv 1 euro maksustatud mitte 20, vaid 40 sendiga. 2000 eurost võetakse tulumaksu 200+400=600 eurot ja maksukoormus on juba 30%. Jne. Mina ei võitle astmelise tulumaksu poolt ega ka vastu.

7. Minu poolt kategooriline ei. Nõukogude ajal lastetusmaks oli, kuid sellest polnud lastega peredele mingit kasu. Rõve mõnitamine, ei muud. Mina pooldan solidaarsusmaksu kõigile, kusjuures lastega peredele tuleb see tagasi normaalses suuruses lapsetoetusena ehk lapse kodanikupalgana.

Üks väike märkus. Maksukoormus ei saa olla suurem või väiksem kui kodanikupalk lihtsalt sel põhjusel, et kodanikupalk on kindel summa, maksukoormus absoluutarvuna aga on igal inimesel erinev, sest sissetulekud on erinevad ja maksumäärasid väljendatakse protsentides.

Kodanikupalk on mõeldud ikka igaühele, vähemalt igale kodanikule. Võib ju alustuseks olla ainult lapse kodanikupalk, siis on solidaarsusmaks ehk ühtekuuluvusmaks 8% paras.

Suureneval lapsetoetusel on üldiselt jumet, aga siis juba pigem nii, et iga lapse lisandudes perekonda on iga lapse toetus mingi proportsiooni jagu suurem. Üks laps 400, kaks - kummalegi 450, 3 - igaühele 500, 4 ja rohkem - igaühele 545,52. Aga kuna toimib ka nn mastaabiefekt, siis ei ole minu meelest seda progresseerumist vaja. Igaühele sõltumata laste arvust 545,52.

Et kõik peaksid elama Eestis - ok, see on tehnilise lahenduse taga (üksnes Eestis kasutatav pangakaart).
Välisfirmade puhul läheks ka kasum välismaale, ikka kohalikud ettevõtjad ja neis töötav võõrtööjõud peaks olema sihiks, mitte vastupidi, nagu seda praegu tehakse, et võõrtööjõud peab teenima vähemalt keskmist palka ja odavtöö peavad ära tegema eestlased, ehk siis vaja siis härrasid, et me saaksine jätkuvalt orjad olla.
Ajasin segamini, progresseeruvat tulumaksu mõtlesin, parandasin seal ära.
Lastetusmaksu on vaja, sest iibe tõstmiseks ainult präänikust ei piisa, vaja ka piitsa. Lisaks on kodanikupalga maksmiseks ka kusagilt raha vaja.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Aug 2024 18:13
Ma rääkisin sündide arvust ühe naise kohta. Toona oli lihtsalt sünnitusealisi naisi rohkem.
Jälle vale. Selle näitaja nimi on summaarne sündivuskordaja, mis oli seitsmekümnendatel üle kahe, alates üheksakümnendatest on olnud järjepidevalt alla kahe. Kuid üheksakümnendatel ja nullindatel oli 1,4-1,7, 2004-2010 oli kõrgem, alates 2011 hakkas taas alanema. Hetkel on sündivuskordaja 1,31.

Kust sa võtad oma väiteid üldse? Lihtsalt plärtsad midagi, aga statistikaga tuttav ei ole ja oska seda ka otsida, enne kui sa midagi väidad.
Summaarne sündivuskordaja oli iseseisvusjärgselt 1993-2003:
1,49
1,42
1,38
1,37
1,32
1,28
1,32
1,35
1,31
1,36
1,36
Ehk siis kümme aastat umbes 1,35... 2023 oli taas sellise numbriga. Sündimuskordaja ei näita, et naised sünnitaksid olulisemalt vähem kui 30 aastat tagasi. Kaks aastat on olnud sarnane näit kui 1993-2003, aga selline kisa lahti, nagu oleks see 30 aasta lõikes midagi erilist ja naiste sünnituskäitumine põhjapanevalt muutunud.
lihtsalt1
Kontakt:

Vahepeal infoks: huvitavaid uudiseid Taist.
https://basicincometoday.com/thailand-t ... -citizens/
https://time.com/6965705/thailand-srett ... a-economy/

Tai korraldab oma põhisissetuleku eksperimendi lootes, et see aitab tema majandusel taastuda pandeemia põhjustatud madalseisust. Programmi nimi on eesti keeles "Digirahakott". Katserühm on teatud piirist väiksema tuluga rahvas ja seal on veel teatud piiranguid, aga siiski on tegu millegi kodanikupalga-laadsega.

Peaminister Srettha Thavisin ütles, et programm pakub makseid 10 000 bahti ehk umbes 275 dollarit kõigile, kes teenivad vähem kui 840 000 bahti ehk 23 000 dollarit aastas. Tais on see umbes kaks kolmandikku elanikkonnast. Thavisin ütles, et tõenäoliselt kvalifitseerub umbes 50 miljonit inimest. See rahajagamisprogramm oli peaministri kampaania keskne lubadus enne tema ametisseastumist eelmisel aastal.

Tai peaministri plaan erineb teistest põhisissetulekuskeemidest selle poolest, et see seab rahasaajatele piiranguid raha kulutamisel.

Programmis “Digirahakott” saadud raha võib kulutada ainult programmi raames registreeritud kauplustes ning üksnes oma maakonnas. Alkoholile, sigarettidele ja veebiostudele, samuti kütusele kulutamine on keelatud ning osalejatel on pärast kättesaamist raha kulutamiseks aega vaid kuus kuud, teatas Time.

Thavisin ütles, et see lisaraha tekitaks "majandusliku tornaado" ja nimetas seda "inimeste elu muutvaks poliitikaks", kui ta sellest aprillis teatas. Tai on püüdnud oma jalgealust tagasi saada pärast seda, kui COVID-19 pandeemia Tai majanduse laostas.

Programm alustas taotlejate vastuvõtmist 1. augustil ja maksed algavad oktoobris, ütles Thavisin X-il.
-----
Nagu mina aru saan, on tegu siis ühekordse väljamaksega ja see 10 000 bahti on mõeldud pooleks aastaks. Ma kahjuks ei tea bahti ostujõudu ega Tai harilikke sissetulekuid.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 08 Aug 2024 00:41
Tõutäkk kirjutas: 07 Aug 2024 06:40
Lastetusmaksu on vaja, sest iibe tõstmiseks ainult präänikust ei piisa, vaja ka piitsa. Lisaks on kodanikupalga maksmiseks ka kusagilt raha vaja.
Meestel jälle põhjust rõõmustada! Kondoomiraha jääb kulutamata ja suvalisele titetegu on patriootlikkuse tipp. Tühja sellest, kes need tited üles kasvatab, kui issi Soomes raha teenib.

Yxikmees unustas ära, et abort tuleb rangelt ja ühetaoliselt keelustada. Lennujaamades ja piiripunktides tuleb kõik sünnitamisealised naised üle kontrollida, ega nad juhuslikult rasedad pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 10:09
Meestel jälle põhjust rõõmustada! Kondoomiraha jääb kulutamata ja suvalisele titetegu on patriootlikkuse tipp. Tühja sellest, kes need tited üles kasvatab, kui issi Soomes raha teenib.

Yxikmees unustas ära, et abort tuleb rangelt ja ühetaoliselt keelustada. Lennujaamades ja piiripunktides tuleb kõik sünnitamisealised naised üle kontrollida, ega nad juhuslikult rasedad pole.
Eks tuleb siis ajateenijad naisi massvägistama saata. Strateegia, mida kasutatakse sõja ajal heidutamiseks, võib olla ka see "piits" Yxikmehe õilsa eesmärgi täitmiseks.
lastetusmaksu vaja

Postitus Postitas lastetusmaksu vaja »

Parasiidid on rääkinud. Nemad lapsi ei taha ja ei tee. Nemad tahavad elu nautida ja mehi vihata. Elu on elamiseks. Aga elu on ka tulevikus lastetusmaksu tasumiseks nii 20% lastetu parasiidi kõikidest sissetulekutest. Et lastetu parasiit ei saaks hooldekodus peesitada meie poolt üles kasvatatud laste poolt makstud maksude eest.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Abordi keeldu ma ei poolda. Ma pole üldse keeldude pooldaja, vaid maksude ja toetuste.
Kui ikkagi lapse isa(või ka ema) oma kohust lapse kasvatamisel ei täida, siis tuleks talt lastetusmaksu ka maksta. Paraku Soomes elavalt mehelt lastetusmaksu nõuda ei saa, aga ta ei saaks ka kodanikupalka ju.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Kõik naised, kellel lapsi pole, tuleks saata sõjaväkke. Sõjaväes on küllalt kohti, kus ka naised saavad kasulikud olla. Pole õiglane, et ainult meestel on kohustus kodumaa eest surra.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 11:47 Kõik naised, kellel lapsi pole, tuleks saata sõjaväkke. Sõjaväes on küllalt kohti, kus ka naised saavad kasulikud olla. Pole õiglane, et ainult meestel on kohustus kodumaa eest surra.
Miks mitte? Vaevalt see naisi hirmutab, saabki 11 kuud riigi pajukil mõelda, mida eluga edasi teha.

A milleks neid mehi üldse vaja on? Pidevalt neil sada häda - küll ei sünnita naised neile ilusate silmade eest lapsi, küll ei taha neid isa osaluseta üles kasvatada, nüüd juba ei saa kodumaa kaitseks püssigi kätte võtta, kui naised seda ei tee.
Ostame parem Taanist ja Hollandist riigihankega spermat sisse ja voilà. Sünnivad ilusad pikad heledapäised lapsed. Mehed nagunii kasvatamisega ei tegele ja ega keegi ju nende suunas piitsa ka ei vibuta.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 08 Aug 2024 11:34

Abordi keeldu ma ei poolda. Ma pole üldse keeldude pooldaja, vaid maksude ja toetuste.
Kui ikkagi lapse isa(või ka ema) oma kohust lapse kasvatamisel ei täida, siis tuleks talt lastetusmaksu ka maksta. Paraku Soomes elavalt mehelt lastetusmaksu nõuda ei saa, aga ta ei saaks ka kodanikupalka ju.
Sa peaksid siis kah seitsmekordset lastetusmaksu maksma, kui juba kasvatamise mängu tõid. Või kasvatama peab ainult ühte last? Ülejäänud vaadaku ise?
Ja mis kohustus on lastetul täita "oma kohust lapse kasvatamisel"? Tal pole ju last.
Külaline

lihtsalt1 kirjutas: 08 Aug 2024 01:03 Vahepeal infoks: huvitavaid uudiseid Taist.
https://basicincometoday.com/thailand-t ... -citizens/
https://time.com/6965705/thailand-srett ... a-economy/

-----
Nagu mina aru saan, on tegu siis ühekordse väljamaksega ja see 10 000 bahti on mõeldud pooleks aastaks. Ma kahjuks ei tea bahti ostujõudu ega Tai harilikke sissetulekuid.
Keskmine kuupalk on 20-25000 bahti.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 11:54
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 11:47 Kõik naised, kellel lapsi pole, tuleks saata sõjaväkke. Sõjaväes on küllalt kohti, kus ka naised saavad kasulikud olla. Pole õiglane, et ainult meestel on kohustus kodumaa eest surra.
Miks mitte? Vaevalt see naisi hirmutab, saabki 11 kuud riigi pajukil mõelda, mida eluga edasi teha.

A milleks neid mehi üldse vaja on? Pidevalt neil sada häda - küll ei sünnita naised neile ilusate silmade eest lapsi, küll ei taha neid isa osaluseta üles kasvatada, nüüd juba ei saa kodumaa kaitseks püssigi kätte võtta, kui naised seda ei tee.
Ostame parem Taanist ja Hollandist riigihankega spermat sisse ja voilà. Sünnivad ilusad pikad heledapäised lapsed. Mehed nagunii kasvatamisega ei tegele ja ega keegi ju nende suunas piitsa ka ei vibuta.
Hehee, amsterdamis või kopenhaagenis on tüüpiline elanik pigem väikene, tõmmu ja kongus ninaga...
Külaline

Aga kirege edasi. Küll see valitsus "rahva tungival soovil" selle maksu ka kehtestab. Ja siis tuleks aga suur rõõm suure osa eestimaalaste majja - kujutage ette, mõni peab minust rohkem maksma. Ура! Ура! гип-гип ура"
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 12:07

Hehee, amsterdamis või kopenhaagenis on tüüpiline elanik pigem väikene, tõmmu ja kongus ninaga...
Eks selle saab riigihanketingimustes ära määratleda, kellelt spermat vaja või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 12:07

Käisin nädal tagasi Kopenhaagenis. Ei vasta tõele. Nii palju blonde inimesi pole elus näinud. Migrante nägin peamiselt rannapiirkonnas piknikut pidamas. Linnavahel väga vähe. Meil domineerib Tallinnas vene keel, neil kõlas über alles taani keel vaatamata suvisele turismihooajale. Võttis lausa kadedaks, kuidas meil ei saa kodumaal emakeeles enam töödki.
lihtsalt1
Kontakt:

Väga populaarne tundub olevat mõte, et lahendame oma probleeme käskude ja keeldudega, peaasi, et makse ei peaks tõstma, või kui uus maks kehtestada, siis jumal hoidku selle eest, kui selle uue maksu tõttu keegi senine vaene enam vaene pole. See viimane näib olevat ka praeguse võimuliidu juhtkiri.

Katsu sa hakata rääkima sellest, et abortide arvu saab vähendada peamise põhjuse kaotamise teel. See peamine põhjus on majanduslik ebakindlus, toimetulek sõltuvus üksnes tööandjatega heast läbisaamisest, oht mitte majanduslikult toime tulla lapse kasvatamisega. Seda põhjust saab teatavasti kaotada kas kodanikupalk või mõni selle alternatiiv, mis tagab igaühele elementaarse toimetuleku. Oh ei, kuidas üldse tohib millestki sellisest mõelda! Sellised meetmed on keelatud ja meie kosmilistes kõrgustes moraaliga vastuolus, ainult käsud ja keelud on lubatud!

Lisaks on muidugi ainult karistavad maksud lubatud, nagu lastetusmaks. Muidugi unustatakse ära, et siis hakatakse lapsi saama pelgalt selleks, et lastetusmaksu ei peaks maksma, aga see on vist enamuse arvates hea? Kuid kui räägid lastetoetuse normaalsuuruseks tõstmisest ja seda toetavast universaalsest maksust - kohe jälle hädapasunad tuututavad, et kuidas tohib keegi teine oma lapsi kasvatada minu, Minu, MINU, MINU-U-U kulul?

Teate, sõbrad, kui me suhtume igasse oma kaaskodanikku samamoodi nagu omal ajal arvasid punased "kapitalistidest vereimejatest" - kui potentsiaalsesse jätisesse, kelle kinnisidee on elada "ausa töörahva" turjal, siis andke mulle andeks, aga me jäämegi viimse eestlaseni muretsema iibe languse ja rahvuse kahanemise pärast.

Nõudke siis juba stalinliku nõukogude põhiseaduse paragrahv 12 lisamist Eesti põhiseadusesse ja "Kommunismiehitaja moraalikoodeksi" kehtestamist seadusena ja mõstagi valige aga edasi tänast lapsevaenulikku võimuliitu. Oleks täispakett.
Külaline

või kui uus maks kehtestada, siis jumal hoidku selle eest, kui selle uue maksu tõttu keegi senine vaene enam vaene pole. See viimane näib olevat ka praeguse võimuliidu juhtkiri.
Appi, milline naiivne ja asjatundmatu jutt. Meie riigi rahandus on hetkel p-s, saad sa aru? Sellest üritatakse välja tulla õh maksutõusudega, iseasi, kui edukaks see osutub, sest tõesti, oleme juba Lafferi kõvera langevad osas oma maksukoormusega.

Vaesust ei kaota ka mingi jabur kodanikupalk, vaid vaesust saab kaotada iga inimene ise oma elust koos talle riigi poolt tagatud elementaarse infrastruktuuri ja teenustega. Kas sa saad aru, et riigil pole praegu piisavalt raha nendegi jaoks? Teid hakkab sul ehitama kodanikupalk või? Arstiabi ja haridust andma ka? Lasteaedu, koole majandama jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist