Sallimatus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:23 Ei peagi ju midagi karjuma. Piisab kui öelda, et mina seda õigeks ei pea ja ongi juba sallimatus.
Meie kandis öeldi sellise lambist arvamuse avaldamise kohta, et "kui sinu perset ei torgi, pole vaja teise püksist pindu otsida" ehk ära topi nina asjadesse, mis sinusse ei puutu :D
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:41
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:23 Ei peagi ju midagi karjuma. Piisab kui öelda, et mina seda õigeks ei pea ja ongi juba sallimatus.
Meie kandis öeldi sellise lambist arvamuse avaldamise kohta, et "kui sinu perset ei torgi, pole vaja teise püksist pindu otsida" ehk ära topi nina asjadesse, mis sinusse ei puutu :D
Ära topi oma nina teiste asjadesse, muidu topitakse asi sinu ninna''

Viisakas ja tabav.
Külaline

Lambist ongi raske seda öelda. Ikka peab ju vestlus olema :)
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:55
Oh ei, küll nähtud selliseid arvamusliidreid, kes täiesti küsimata oma arvamusi jagavad või ka süüdimatult sellega hoopis teiste vestlusse sisse sõidavad
Külaline

See toob mulle mõttesse perekoolist loetud väljendi-naudime seltskonnaga/mehega tuliseid vaidlusi. Millised need veel on? Ikka keegi avaldab oma arvamust. Kul kõik on ühel meelel poleks ka vaidlusi mida nautida. Või kuidas saab nautida seda kui keegi teeb su arvamust maha. Parem üldse mitte avaldada oma arvamust. Aga siis mingis etapis elus võib juhtuda, et su mees arvab asjast hoopis midagi muud. Pettumus ja halb üllatus. Pikka aega koos elanud ja ta pole midagi öelnud. Sest sa pole küsinud....
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:41 Sallivuslaste loogika on järgmine: sallida tuleb MIND, absoluutselt kõike minu juures. Kes mind ei salli, on sallimatu ja teda ei tule sallida.
Kuidas see Riigimeeste Sallivuse loosung oligi- Sallivuse ajastu on saabunud. Maha kõik, kes nii ei arva! :lol:
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:55 Meie kandis öeldi sellise lambist arvamuse avaldamise kohta, et "kui sinu perset ei torgi, pole vaja teise püksist pindu otsida" ehk ära topi nina asjadesse, mis sinusse ei puutu :D
Meie kandis öeldi, et ära topi oma nina teiste asjadesse, siis ei topi teised oma asju sinu ninna! :D
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:11
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 17:09 Ei tasu unustada, et demokraatia on enamuse võim. Vähemustel on teatud õigused, aga mitte iial selliseid kui enamusel.
Rahvas ongi rääkinud, nüüd on abieluõigus, mida varem polnud. Riigikeel on siiski veel eesti keel. Kui tahad, jt mittesallijad, et midagi muutuks, tuleb teha lapsi ja veelkord lapsi ja lapsi teha eestlastega. Muudmoodi ei muuda mitte midagi.
Rahvas ei ole rääkinud. See otsus oli ebademokraatlik ja argppkslik.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:18
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 17:09 Ei tasu unustada, et demokraatia on enamuse võim. Vähemustel on teatud õigused, aga mitte iial selliseid kui enamusel.
"Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu." EV Põhiseadus §12
see ei ole diskrimineerimine, kui pead alluma enamuse tahtele. Ei saa kõiki õigusi mis tahad. Kui karjud "rossija", saad kaikaga munadesse, kui karjud "eesti", saad auraha.
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 18:59
Meil on esindusdemokraatia. Rahvas rääkis, valides endale sobivad esindajad. Valitud esindajad tegid koos otsuse. Mis sulle ei meeldi?
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 19:06
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:18
"Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu." EV Põhiseadus §12
see ei ole diskrimineerimine, kui pead alluma enamuse tahtele. Ei saa kõiki õigusi mis tahad. Kui karjud "rossija", saad kaikaga munadesse, kui karjud "eesti", saad auraha.
Kas sinu jaoks on eeltoodud lõik liiga keeruline?
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 19:07
Meil on esindusdemokraatia. Rahvas rääkis, valides endale sobivad esindajad. Valitud esindajad tegid koos otsuse. Mis sulle ei meeldi?
Paljud esindusdemokraatiad on selle asja ausamalt otsustanud. Aga eks tulemused veel tulevad. Märgid on juba näha.
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 20:14
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 19:07
Paljud esindusdemokraatiad on selle asja ausamalt otsustanud. Aga eks tulemused veel tulevad. Märgid on juba näha.
UÄÄÄÄ EI OTSUSTATUD NII NAGU MINA TAHTSIN 😭😭😭 äää
Külaline

Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 20:14
Kui ma õigesti mäletan olid sul mingid märgid, et sellist asja ikka niipea ei tule, näha tükk aega enne selle kehtesteamist. Mis märgid need on ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:58
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:55

Oh ei, küll nähtud selliseid arvamusliidreid, kes täiesti küsimata oma arvamusi jagavad või ka süüdimatult sellega hoopis teiste vestlusse sisse sõidavad
On jah! "Aga ma talle ütlesin, mida ma tast arvan!!!". Mida rumalam inimene, seda rohkem tarvidust seda ainutõde öelda. Dialoog oleks välistatud, sallimatu keeraks selja ja trambiks minema, endal juhtmed kokkujooksutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:34
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:07 Kuidagi ei saa. Kui ma ennast "situatsioonist eemaldan", siis see ei muuda tunnet minu sees. Ma ei tunne ennast turvaliselt.
Sina ütled kuidas mina ennast peaksin tundma?
Tunnet iseenda sees saad muuta ikka ja ainult sina ise. Täiskasvanud inimesena on sul vabadus eemaldada end situatsioonist, mis sinu turvatunnet kõigutab. Seda enam, et mingit reaalset füüsilise või verbaalse rünnaku ohtu sulle see situatsioon ei kujuta.
Jõudsimegi sallivuslaste loogika juurde. Ära tunne! Tunne on minu õigus, mitte sinu. Või kui tõesti ei suuda oma tunnet muuta, siis ole vait. Sul pole tegelikult õigust niimoodi tunda ja kõik. Sul tuleb sellest aru saada.

Sallivuslased kehtestasid vaenukõne seaduse, et sind saaks su tunnete (väljendamise) eest karistada. See ongi sallivus nende jaoks. Kõige sallimatum seltskond, keda on võimalik ette kujutada. Lausa judinaid tekitab, kuhu me veel nende juhtimisel jõuame. Ja nemad juhivad, see on selge. Seadusi tehakse nende poolt, et saaks vangi panna need, kes oma tundeid väljendavad.

Huvitav on ka see, et nende jaoks tähendab oma arvamuse peale surumine lihtsalt selle välja ütlemist. Aga seaduste kehtestamist omaenda arvamuse kaitseks nad peale surumiseks ei pea.

Kui see pole täielik vaimne ja mõistuslik kaos, siis ma ei tea, mis on.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:44 Sallivus on siis see, kui ei ütle välja? Nt Kui mulle ei meeldi homoparaad. St ma ei ütle välja et mulle ei meeldi. Ma näin salliv. Olen ma salliv?
Minul näiteks ei ole homoparaadi vastu mitte midagi. Nad ei halvusta kedagi, ei tee kellelegi liiga. Mulle ei meeldi need inimesed, kes valimatult teisi arvustavad, peavad ennast paremaks misiganes põhjusel, mis nad ise arvavad, et neid paremaks teeb. Minu jaoks on inimesed võrdsed. Kedagi ei tohiks halvustada millegi muu, kui nende halbade tegude tõttu. Ja jah, vägivaldurid, nii vaimsed, kui füüsilised, vot nemad ma mõistan hukka. Õppigem elama nii, et me teistele halba ei tee!
Hallleluuja!
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hallleluuja! »

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 16:05 Sallivus on siis tarkus hoida suu kinni ja kannatada ära?
Aga mõelge kui nt etv või kukuraadio tuleb ja küsib . Kui küsitakse? Siis vastate ausalt ka siis kui ei ole salliv? Ilmneb et ei salligi homosid, teise nahavärviga inimesi?
Okei, aga kas oskad ka seletada, et miks sa ei salli homosid ja teise nahavärviga inimesi?
Külaline

Demokraatia üks põhitõdesid on, et võib teha kõike, mis ei kahjusta teist.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 21:20
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 15:34
Simon says: kirjutas: 28 Aug 2024 15:07 Kuidagi ei saa. Kui ma ennast "situatsioonist eemaldan", siis see ei muuda tunnet minu sees. Ma ei tunne ennast turvaliselt.
Sina ütled kuidas mina ennast peaksin tundma?
Tunnet iseenda sees saad muuta ikka ja ainult sina ise. Täiskasvanud inimesena on sul vabadus eemaldada end situatsioonist, mis sinu turvatunnet kõigutab. Seda enam, et mingit reaalset füüsilise või verbaalse rünnaku ohtu sulle see situatsioon ei kujuta.
Jõudsimegi sallivuslaste loogika juurde. Ära tunne! Tunne on minu õigus, mitte sinu. Või kui tõesti ei suuda oma tunnet muuta, siis ole vait. Sul pole tegelikult õigust niimoodi tunda ja kõik. Sul tuleb sellest aru saada.

Sallivuslased kehtestasid vaenukõne seaduse, et sind saaks su tunnete (väljendamise) eest karistada. See ongi sallivus nende jaoks. Kõige sallimatum seltskond, keda on võimalik ette kujutada. Lausa judinaid tekitab, kuhu me veel nende juhtimisel jõuame. Ja nemad juhivad, see on selge. Seadusi tehakse nende poolt, et saaks vangi panna need, kes oma tundeid väljendavad.

Huvitav on ka see, et nende jaoks tähendab oma arvamuse peale surumine lihtsalt selle välja ütlemist. Aga seaduste kehtestamist omaenda arvamuse kaitseks nad peale surumiseks ei pea.

Kui see pole täielik vaimne ja mõistuslik kaos, siis ma ei tea, mis on.

Mina ei ole ennast näiteks kunagi sallivaks pidanud. Ma ei salli nimelt silmaotsaki neid, kes arvavad, et nemad on kuidagi õigemad, kui need kelle kohta võetakse õigus sappi pritsida ilma põhjuseta. Tundeid ei ole vajadust alati väljendada. Mulle näiteks ei meeldi alkohoolikud, sarisigijad, labased inimesed jne, see nimekiri on päris pikk. Ometigi ei arva ma, et peaksin seda enda mitte meeldimist pidevalt väljendama ja tõenäoliselt sinna grruppi kuuluvaid inimesi järjepidevalt halvustama. Keegi ei pane mind vangi, selle eest, et mulle sellised inimesed ei meeldi. Aga tõeliselt nõme oleks ka elada neid inimesi pidevalt halvustades. Ma pigem ei pööra neile tähelepanu, nad on osa ühiskonnast ja neil on täielik õigus olemas olla, aga see ei tähenda seda, et nad mulle meeldima peaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist