ROPPRÖÖKURITE KAKLUSKLUBI

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Hüpik kirjutas: 27 Aug 2024 09:01 Teema hakkab alla vajuma, upitagem! Mille peale täna tigedad olete?
Koerashitahunnikud!
Eesti koeraomanik pole ikka veel ära õppinud, et koeraga jalutades tuleb tema tehtud junnid üles korjata.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 07:59
Hüpik kirjutas: 27 Aug 2024 09:01 Teema hakkab alla vajuma, upitagem! Mille peale täna tigedad olete?
Koerashitahunnikud!
Eesti koeraomanik pole ikka veel ära õppinud, et koeraga jalutades tuleb tema tehtud junnid üles korjata.
Väga nõus! Seda ka ei tunnista, et kass on samuti järelvalve all elav koduloom.
Külaline

Mina olin eile tige elementaarseid viisakusreefleid mitte tundvate inimeste peale.
Nimelt minu mäletamist mööda peaks ikkagi ennem uksest väljujad välja laskma ja siis ise sisse minema.
Verinoored ja vanurid on need kõige hullemad kohe uksest sisse trügijad :?
Külaline

Mina olen vihane, et kool hakkab ikka kell 8. Ammu ju kirjutatud, et 9 peaks hakkama, oleks tunduvalt lapsesõbralikum.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ma olen vihane, et kool hakkab!
Ja et hakkab juba homme.
Kuhu suvi kadus?
Kuidas peaks olema võimalik nii vara ärkama hakata jälle? Ja kogu see õpikute-vihikute-kehka-kottide-ringide-puhaste-sokkide logistika ja laste ergutamine ja innustamine ja emotsionaalne toetamine, et tegelikult on äge, su elu parimad aastad, usu mind, sa tahad ja suudad ja maailmas on lapsi, kes annaks pool elu selle eest, et saada koolis käia, pfffff! No üldse ei viitsi, ma tahan veel puhata ja mängidaaaa!

*Ema olen ise, mitte koolilaps.
Aga juba ootan sügisvaheaega.
Külaline

iiR kirjutas: 31 Aug 2024 13:31 Ma olen vihane, et kool hakkab!
Ja et hakkab juba homme.
Kuhu suvi kadus?
Kuidas peaks olema võimalik nii vara ärkama hakata jälle? Ja kogu see õpikute-vihikute-kehka-kottide-ringide-puhaste-sokkide logistika ja laste ergutamine ja innustamine ja emotsionaalne toetamine, et tegelikult on äge, su elu parimad aastad, usu mind, sa tahad ja suudad ja maailmas on lapsi, kes annaks pool elu selle eest, et saada koolis käia, pfffff! No üldse ei viitsi, ma tahan veel puhata ja mängidaaaa!

Mille eest laps ise vastutab? Minu elus laste kooliaja ja suveaja vahe seisnes suuresti selles, et hommikusöögil olid kõik korraga kohal. Suvel vaatas igaüks ise millal ja mida sõi. Enne kooli ja kooli alguses tegin paar suuremat poetiiru kogu pesakonnaga, kui nad väiksemad olid ja hiljem tegid needki ise. Räägid ja julgustad ja õpetad jooksvalt elama kogu aasta vältel nagunii.... Mul on tunne, et oled endale liiga palju vastutust kogu kooli ja trennidega seonduvaga võtnud. See ei peaks nüüd küll mingi kogu perele või vanematele jube stressav aeg olema.
Külaline

Ja et hakkab juba homme.
Kuhu suvi kadus?

Mul on täpselt sama tunne!
Külaline

Helikoptervanemad
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 13:41
Ja et hakkab juba homme.
Kuhu suvi kadus?

Mille eest laps ise vastutab? Minu elus laste kooliaja ja suveaja vahe seisnes suuresti selles, et hommikusöögil olid kõik korraga kohal. Suvel vaatas igaüks ise millal ja mida sõi. Enne kooli ja kooli alguses tegin paar suuremat poetiiru kogu pesakonnaga, kui nad väiksemad olid ja hiljem tegid needki ise. Räägid ja julgustad ja õpetad jooksvalt elama kogu aasta vältel nagunii.... Mul on tunne, et oled endale liiga palju vastutust kogu kooli ja trennidega seonduvaga võtnud. See ei peaks nüüd küll mingi kogu perele või vanematele jube stressav aeg olema.
On küll jube stressav aeg.
Nõus, et ma ilmselt liiga palju võtan laste emotsioone endasse või no tunnen vastutust nende tuju üleval hoida, palju võimalik. Mingeid praktilisi asju ma nende eest ära ei tee, selles mõttes helikoptervanem ma pole.
Mul on tegelikult normaalsed, keskmise või veits üle keskmise õpiedukusega pubekad, pigem mõlemad lahtise peaga nelja-viielised seni, aga kummalgi mingit koolirõõmu juba mitu aastat pole. Jah, tore, et saab koolikaaslastega suhelda ja vahel on koolis normaalseid üritusi, aga üldiselt on kool nende meelest tüütu ja nõme. See mõjutab mu meelest kogu kodust õhkkonda. Nad on kuidagi pirtsud ja väsinud kooliajal. Me tahaks kõik palju kauem magada. Koroonaaegne kodusõpe sobis mu omadele nt ülihästi.
Lisaks koolilastele on meil peres mudilased ka, elame maal, väga vähe saab bussiliiklusele loota, seega kõigi laste suurem osa sõite ongi minu privileeg ja rõõm korraldada. Jah, ise oleme selle elukoha valinud jne, aga võrreldes suvevaheaja vabadusega on sügis ja sellele järgnev siiski tuhat korda tülikam ja stressitekitavam aeg. Ega ma siis surmväsinud ega hirmõnnetu polegi, see ju väljaelamisteema siin lihtsalt. Aitäh siiski kaasa mõtlemast ja soovitusi jagamast, eks ma üritan natuke vabamalt võtta :)
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 14:05Helikoptervanemad
Ah, ära plära.
Sa ära vii siis oma lapsi kooli või las kõmbivad nt 7 km jalgsi maantee äärt mööda, kuni sina magad, sest #polehelikopter#.
Külaline

Ma olen ka laste kooli pärast rohkem stressis kui omal ajal enda kooli pärast olin, kuigi nad on mul hea käitumisega nelja-viielised. Suurem laps läheb 9. klassi, seega tean juba ette, et tuleb eriti raske aasta. Kõik need katsed ja… oeh. Mingit koolirõõmu pole juba aastaid ja nii raske on neid motiveerida, et natuke veel ja siis on vaheaeg… kohe-kohe on nädalavahetus…
Külaline

Väga meeldiv, ei ole kooli ja kedagi kooli keelitama ei pea. Lastetu elu võlud 😄
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 15:10 Väga meeldiv, ei ole kooli ja kedagi kooli keelitama ei pea. Lastetu elu võlud 😄
Lõppkokkuvõttes on neist siiski palju rõõmu, kool on ajutine nähtus 😄
Külaline

....ja olemegi ringiga teema alguses tagasi, prouad lastetud ja sarisigijad. :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 13:07 Mina olen vihane, et kool hakkab ikka kell 8. Ammu ju kirjutatud, et 9 peaks hakkama, oleks tunduvalt lapsesõbralikum.
Mina panin lapsed erakooli sellepärast, et mulle tundub kella 8ks kooliminek piinamisena.
Terve oma kooliaja vihkasin seda. “Harjud ära”, “mine varem magama” - ei harjunud 12 aastaga. Ei aita varem magama minek. Õudne oli. Iga päev.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 16:34
Külaline kirjutas: 31 Aug 2024 15:10 Väga meeldiv, ei ole kooli ja kedagi kooli keelitama ei pea. Lastetu elu võlud 😄
Lõppkokkuvõttes on neist siiski palju rõõmu, kool on ajutine nähtus 😄
Jääme eriarvamusele. Tüütud stressi ja mureallikad.
Külaline

Keegi seda Norra printsessi pulma ka jälgis? 🥸🥸
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 12:05 Keegi seda Norra printsessi pulma ka jälgis? 🥸🥸
Ehh, ma olen kogu aeg mõelnud, kellele küll neid "kuninglikke lugusid" tehakse, kas kedagi tõsimeeli huvitab ja näed - ongi päriselt olemas sellised tegelased :lol: Vastuseks küsimusele, ei jälginud.
Külaline

Vööndiaega ootan väga. Laste ja minu bioloogilise kellega sobib see palju paremini. Jõhker on see kooliaegne julmvarajane ärkamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 13:20 Vööndiaega ootan väga. Laste ja minu bioloogilise kellega sobib see palju paremini. Jõhker on see kooliaegne julmvarajane ärkamine.
Bioloogilise kellAga
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], Tigger ja 20 külalist