Võimalik, et on vigu. Aga see ei anna mitte ühtegi lisapunkti tibladele. Ja see siin on eestlaste maa.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:41Eestlastel on samuti väga palju vigu ja põhiviga on see minu hinnangul, et suured patrioodid tegelikult ei sigi nii, nagu võiks, et säiliks rahvaarv. Selle asemel käivad teisi õpetamas. Või ei sigi eestlastega.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:33Aga ma ei austa neid. Pole midagi teha, mida rohkem neist tean, seda vähem austan. Vastik rahvas, kes ei võta mingit vastutust omaenda sigaduste eest ja nõuab ainult uusi ja uusi vastutulekuid ja järeleandmisi. Mõned üksikud erandid on, aga tõesti vähesed.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:16
Selleks ei pea nägema ega kuulma, et teada inimese sisu. Sisult on ta venelane ja on mõistetav, miks temast kunagi eestlast ei saa. Aga keeleõpe (eesti keele õpe) toimib nii paremini, kui venelane tunneb, et teda ka austatakse. Nii sain ise vene keele selgeks, süüvimata kellegi poliitilistesse vaadetesse ja neid ka mitte peale surudes.
Kus linnas elada?
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
Teemaalgatuse esimene lause on "Tahaks Tallinnast ära".
Ja siis jauravad tallinlased pooltes kommentaarides, kus nemad elavad ja miks nemad elavad ja nii edasi. Ilmselgelt pole neil ülejäänud Eesti linnadest halli aimugi, aga Tallinna kohta ei küsitud, saate aru.
Ise pakuks Rakvere näiteks- parajalt suur, kõik olemas.
Ja siis jauravad tallinlased pooltes kommentaarides, kus nemad elavad ja miks nemad elavad ja nii edasi. Ilmselgelt pole neil ülejäänud Eesti linnadest halli aimugi, aga Tallinna kohta ei küsitud, saate aru.
-
Külaline
Tallinnas ongi väga palju vigu, aga inimesed on seal võimaluste pärast ja vajadusest ja kogemusest (sündinud, õppinud, kasvanud).Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:49Keegi pole käskinud kedagi minna üle teisele keelele ega üldse kuskile kolida. Asja point oli näidata, et armastus oma linna vastu (kõigi selle heade ja vigadega) võiks samuti olla midagi väärt ja mitte pälvida halvustamist. MIllegipärast mingi osa eestlastest peab normaalseks igal võimalusel lahmivalt halvustada Tallinna ja ei suuda aru saada, et see HÄIRIB mõnesid teisi eestlasi mitte kuigivõrd vähem, kui kogu Eesti halvustamine.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:18Paljud inimesed ei taha lihtsalt minna totaalselt teisele keelele üle, mida võõrriiki kolimine eeldab. Rääkimata väliskeelsetest lastest, paraku tekib kakskeelsus ikkagi, enamasti lausa kolmkeelsus. Rääkimata sellest, et sugulased elavad Eestis vms. Minu võõriigis elavad sugulased ei räägi eesti keelt enam. Halb see pole, nad on harjunud, aga selge see, et eestlasi on vähe ja aina vähemaks jääb. Pane tähele, ise kirjutad siin eesti keeles.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07
Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Eesti kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Võrus (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Eestist väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Eestis elama. See pole normaalne elukeskkond.
(See, et ma kirjutan siin eesti keeles on kahtlemata tõsine argument - ma küll ei tea, mille osas.)
-
Külaline
No sul ka pole, kui Rakveret soovitad.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:58 Teemaalgatuse esimene lause on "Tahaks Tallinnast ära".
............
-
Külaline
Kuule, kus ime linnas sul pole väga palju vigu (siin lõimeski välja toodud neid)? Ma aeg-ajalt vaatan kohalikke lehti ja pole kuskil puudust jamadest. Ainult venelastest on mõnel pool puudus, kelle kaela muidu saaks ehk kõik halva ajada.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 18:12 Tallinnas ongi väga palju vigu, aga inimesed on seal võimaluste pärast ja vajadusest ja kogemusest (sündinud, õppinud, kasvanud).
-
Simon says:
- Kontakt:
Ei ole kuskil kandis neist tibladest puudust. Ei taha keegi nendega koos elada.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 18:33Kuule, kus ime linnas sul pole väga palju vigu (siin lõimeski välja toodud neid)? Ma aeg-ajalt vaatan kohalikke lehti ja pole kuskil puudust jamadest. Ainult venelastest on mõnel pool puudus, kelle kaela muidu saaks ehk kõik halva ajada.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 18:12 Tallinnas ongi väga palju vigu, aga inimesed on seal võimaluste pärast ja vajadusest ja kogemusest (sündinud, õppinud, kasvanud).
-
Külaline
Vabandust, aga miks ei tohi tallinlased sellest rääkida, kui teema pealkiri on "Kus linnas elada?" TA ei võrdu teema omanik ja on juba saanud piisavalt tagasisidet oma küsimustele.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:58 Teemaalgatuse esimene lause on "Tahaks Tallinnast ära".
-
Külaline
Keegi Tapat ka pakkus? Seal saab pargipingil kooli mängida
https://elu24.postimees.ee/8089574/foto ... ommenteeri
https://elu24.postimees.ee/8089574/foto ... ommenteeri
-
Külaline
Tegelikult kui keegi oskab rohkem kommenteerida Tapa kohta, siis oleks huvitatud infost, kuna on üks võimalus lähitulevikus seal tööle hakata ja olen mõelnud, et kas siis tasuks ka kolida sinna või pendeldada siiski Tallinnast. Praeguse Vene olukorra tõttu ausalt öeldes selle sõjaväeosa ligidus hirmutab natuke, et oleks nagu üks olulisi sihtmärke neile. Pole väga ratsionaalne, ma tean, seetõttu kompenseerimiseks tahakski kuulda mis on positiivset seal.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 20:12 Keegi Tapat ka pakkus? Seal saab pargipingil kooli mängida
-
Külaline
Haapsalus läheb suvel tihti väga palavaks, ma pole kohanudki Eestis palavamat kohta kui Haapsalu peatänav kuumalaine ajal (kui varjus oli tajutav temp 34)Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 12:28a. Seal peatänaval pole asfaltigi, on kivisillutis.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 20:27 Nõustun. Suured puud kaitsevad ka asfalti sulamise ja troopikakuumuse eest, mis kesklinnas kipub tekkima.
b. Kohe kõrval on pargid, surnuaed, lossiaed, mänguväljakud jnejne, te räägite nagu oleks need rämpsuajavad pärnad olnud ainukesed puud Haapsalus
c. troopikakuumus Haapsalus, mere ääres...?
d. Igal puuliigil on oma eluiga, pärn on küll pikaealine, aga väidetavalt olid pärnadel pügamisest seenhaigused, tänavaehitusega ja trasside uuendustega oleks juured nagunii kannatada saanud ja lõpuks suured puud võinud ära kuivadajne.
Looduskauguses pole mõtet mind süüdistada, aga iga puukallistamine pole ka mõttekas, rääkides konkreetselt Haapsalu tänavast. Pihlakad kasvavad kenasti ja olid sel aastal juba täitsa varjuks, need olid juba istutades kõrged, mitte põlvekõrgused "vitsakesed".
https://www.err.ee/1609443992/haapsalus ... 0-kraadini
-
lugeja
Jah, Haapsalu peatänaval on väga kuum. Need tänavakivid tekitavad nagu saunakerise efekti- õhk on lisaks väga kuiv. Varju pole, ebameeldiv.
-
Simon says:
- Kontakt:
Hiljemalt jõuludeks on juba täitsa ok. Seni patseerige mere kaldal, mis seal linnas jõlkuda.lugeja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:47 Jah, Haapsalu peatänaval on väga kuum. Need tänavakivid tekitavad nagu saunakerise efekti- õhk on lisaks väga kuiv. Varju pole, ebameeldiv.
-
Külaline
Jah, aga vähemalt on need "kleepuvad pärnad" maha võetud. Mõnus, steriilne keskkond. Ega seda tänapäeva ärahellitatud inimlast tea, äkki hakkab linnulaul ja häirima. Et liiga kõva või nii.lugeja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:47 Jah, Haapsalu peatänaval on väga kuum. Need tänavakivid tekitavad nagu saunakerise efekti- õhk on lisaks väga kuiv. Varju pole, ebameeldiv.
-
Külaline
Minu kommentaari osatad. Ma saan aru, et sa arvad, et see kuidagi solvab mind, aga tegelikult üsna nii ongi.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Tallinna kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Nõmmel (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Tallinnast väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Tallinnas elama. See pole normaalne elukeskkond.
Mina saan väga hästi aru Eesti kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Võrus (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Eestist väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Eestis elama. See pole normaalne elukeskkond.
Minule Eesti meeldib, aga seda eelkõige keele ja mõnusalt kurjade inimeste pärast. Ja loomulikult harjumusest ka.
Olen väga pikalt välismaal elanud ja lõpuks hakkasin kodu järgi igatsema.
Maailma mastaabis on Eesti siiski täiesti mittemidagiütlev koht.
-
Külaline
Kui sa näed ja aktsepteerid seda paralleeli, siis polnudki mõeldud sinu solvamisena.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 23:18Minu kommentaari osatad. Ma saan aru, et sa arvad, et see kuidagi solvab mind, aga tegelikult üsna nii ongi.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Tallinna kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Nõmmel (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Tallinnast väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Tallinnas elama. See pole normaalne elukeskkond.
Minule Eesti meeldib, aga seda eelkõige keele ja mõnusalt kurjade inimeste pärast. Ja loomulikult harjumusest ka.
Olen väga pikalt välismaal elanud ja lõpuks hakkasin kodu järgi igatsema.
Maailma mastaabis on Eesti siiski täiesti mittemidagiütlev koht.
-
Külaline
Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:53 Tore teema, lugesin kõik läbi ka.
Minu asumis ei ole sellist kogukondlikkust nagu Eesti väikelinnades, anonüümsus ja omaetteolek säilib. Pärit olen väikelinnast, kus mulle küll meeldis, kuid nüüd Tallinnas elanuna enam tagasi ei koliks. Small-talk iga vastutulijaga pole minu rida lihtsalt, aga kellele see meeldib, võib ennast väikelinnas hästi tunda.
-
Külaline
Aga miskipärast kükitab edasi Eesti foorumites. Ikka vägagi igatsed ja tunned end seal kaugel võõra ja üksikuna. Hapud viinamarjad.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
-
Külaline
Nalja teed? Siis leiutatakse sinu kohta jutud kokku.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 07:34Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:53 Tore teema, lugesin kõik läbi ka.
Minu asumis ei ole sellist kogukondlikkust nagu Eesti väikelinnades, anonüümsus ja omaetteolek säilib. Pärit olen väikelinnast, kus mulle küll meeldis, kuid nüüd Tallinnas elanuna enam tagasi ei koliks. Small-talk iga vastutulijaga pole minu rida lihtsalt, aga kellele see meeldib, võib ennast väikelinnas hästi tunda.
-
Külaline
Tahaksid samuti siit ära minna, aga võimalused ja julgus puuduvad? Omal on sul hapud viinamarjad.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 09:58Aga miskipärast kükitab edasi Eesti foorumites. Ikka vägagi igatsed ja tunned end seal kaugel võõra ja üksikuna. Hapud viinamarjad.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
-
Külaline
Kui teed kaugtööd, satud vahel suurde toidupoodi, tead ja teretad nägupidu paari naabrit, perearsti, ühe lapse lasteaiakasvatajat, teise klassijuhatajat ja paari parema sõbra vanemat. Ei leiutata mitte midagi, kui ise põhjust ei anna ja palju ei lobise. Kui sul on teistsugused kogemused, siis ei tasu olukorda väikelinnades üle võimendada ja kõigist halvasti arvata.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 10:11Nalja teed? Siis leiutatakse sinu kohta jutud kokku.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 07:34Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 11 külalist