Isepruunistajad
-
Külaline
Ise oskamatult peale kandes näeb kindlasti totakas välja. Salongis ja mitte liiga tumedat tooni kasutades, on tulemus normaalne. Lõhna järgi aga saab kindlasti aru, millega tegemist. Seega su enda otsustada, kas soovid proovida või mitte.
-
Hehe
Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...Mupsik kirjutas: ↑24 Aug 2024 13:54Okei ma nüüd siis üritan googeldada pildi, milline mu päevitus välja näeb.Kukupai kirjutas: ↑23 Aug 2024 12:59 Ei ole kuulnud ega näinud. Valgel inimesel ei õnnestu küll end mingi nipiga siniseks ega mustjaks päevitada. Samuti pole võimalik korraga olla punane ja sinine nagu sa esimeses kommentaaris väidad. Lilla oled siis või, taga targemaks...?
Sinakas võib olla väga hele õhuke täiesti päevitamata nahk, kust veresooned läbi kumavad. Punane ei ole päevitus, see on päikesepõletusest ärritunud nahk, kuhu hiljem, kui põletus tagasi tõmbab, tekib päevitus. Inimesed, kes päevituse tekkimiseks alati esmalt punaseks minema peavad, ei tohiks tegelikult üldse päevitada.
Sa kasutad ilmselt tooni kirjeldamiseks mingeid valesid värvide nimetusi, kuskilt võõrkeelsest allikast toortõlkeid vms. Pane pilt juurde, milline on see "mustjas" päevitus põhjamaalase nahal, mida sa silmas pead. Kui sa oled mingi tumedama nahatooniga kui tavaline eestlane, siis muidugi võib variante olla, aga et inimrassi esindaja sinakaks PÄEVITUB ikkagi pole võimalik.
P.S. mis see UFR sinu arust tähendama peaks, user feedback report?
No selline nagu 3 või 4 pildiosa -> paremale. Ja kui ma näiteks kätt küünarnukist painutan, siis nahaosale tuleb sinakas helk juurde.
Üks suvi sain kätele täiega päikest. Läksin õe beebit vaatama ja ta palus mul käed ära pesta. Arvas, et ma olen mullas möllanud. Tegelt oli päevitus
![]()
-
Külaline
Eee...äää... Kui sa ei jaga, ei usu või ei saa isegi aru millest jutt, siis polegi alati vaja sõna sekka öelda. Paistad targem välja, kui iga purtsatust avalikkusele ei demonstreeri. Ise mõtled end siin hirmus eriliseks asjatundjaksHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
-
Hehe
Noh, vähemalt tunnen ma värve, mitte ei arva, et pruun on sinine. Sinuga võrreldes ju olengi asjatundja.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:40Eee...äää... Kui sa ei jaga, ei usu või ei saa isegi aru millest jutt, siis polegi alati vaja sõna sekka öelda. Paistad targem välja, kui iga purtsatust avalikkusele ei demonstreeri. Ise mõtled end siin hirmus eriliseks asjatundjaksHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
![]()
See UFR on kellegi teise poolt kirjutatud, mitte minu. Ilmselt oli mõeldud ufo kirjutada, nagu siin ülevalpool.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:40Eee...äää... Kui sa ei jaga, ei usu või ei saa isegi aru millest jutt, siis polegi alati vaja sõna sekka öelda. Paistad targem välja, kui iga purtsatust avalikkusele ei demonstreeri. Ise mõtled end siin hirmus eriliseks asjatundjaksHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
![]()
Ilmselt antud juhul on tegemist isikuga ja juhusega, et kui ise näinud pole, siis ei usu ka selle olemasolust(ükskõik siis mis asja kohta).
Ei mina ennast eriliseks ei pea. Ja mina ka üks Dove soovitajatest.
Kas sa siis tõesti tumedanahalist aafriklast ka ei ole sinise varjundiga isegi mitte pildi pealt näinudHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 16:22Noh, vähemalt tunnen ma värve, mitte ei arva, et pruun on sinine. Sinuga võrreldes ju olengi asjatundja.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:40Eee...äää... Kui sa ei jaga, ei usu või ei saa isegi aru millest jutt, siis polegi alati vaja sõna sekka öelda. Paistad targem välja, kui iga purtsatust avalikkusele ei demonstreeri. Ise mõtled end siin hirmus eriliseks asjatundjaksHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
![]()
Oota, ma kohe otsin pildi.
-
Külaline
Kus see sinine läige siin on?Hehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48Eee.. UFR, sinu keeles... Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...Mupsik kirjutas: ↑24 Aug 2024 13:54Okei ma nüüd siis üritan googeldada pildi, milline mu päevitus välja näeb.Kukupai kirjutas: ↑23 Aug 2024 12:59 Ei ole kuulnud ega näinud. Valgel inimesel ei õnnestu küll end mingi nipiga siniseks ega mustjaks päevitada. Samuti pole võimalik korraga olla punane ja sinine nagu sa esimeses kommentaaris väidad. Lilla oled siis või, taga targemaks...?
Sinakas võib olla väga hele õhuke täiesti päevitamata nahk, kust veresooned läbi kumavad. Punane ei ole päevitus, see on päikesepõletusest ärritunud nahk, kuhu hiljem, kui põletus tagasi tõmbab, tekib päevitus. Inimesed, kes päevituse tekkimiseks alati esmalt punaseks minema peavad, ei tohiks tegelikult üldse päevitada.
Sa kasutad ilmselt tooni kirjeldamiseks mingeid valesid värvide nimetusi, kuskilt võõrkeelsest allikast toortõlkeid vms. Pane pilt juurde, milline on see "mustjas" päevitus põhjamaalase nahal, mida sa silmas pead. Kui sa oled mingi tumedama nahatooniga kui tavaline eestlane, siis muidugi võib variante olla, aga et inimrassi esindaja sinakaks PÄEVITUB ikkagi pole võimalik.
P.S. mis see UFR sinu arust tähendama peaks, user feedback report?
No selline nagu 3 või 4 pildiosa -> paremale. Ja kui ma näiteks kätt küünarnukist painutan, siis nahaosale tuleb sinakas helk juurde.
Üks suvi sain kätele täiega päikest. Läksin õe beebit vaatama ja ta palus mul käed ära pesta. Arvas, et ma olen mullas möllanud. Tegelt oli päevitus
![]()
![]()
-
Hehe
Nooh, kuhu pilt jäi siis? Olen küll näinud sinise varjundiga aafriklasi, nt see senegali modell teatud valguses (temast on ka palju fotosid, kus ta ei ole sinine)Mupsik kirjutas: ↑30 Aug 2024 16:24Kas sa siis tõesti tumedanahalist aafriklast ka ei ole sinise varjundiga isegi mitte pildi pealt näinudHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 16:22Noh, vähemalt tunnen ma värve, mitte ei arva, et pruun on sinine. Sinuga võrreldes ju olengi asjatundja.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 13:40
Eee...äää... Kui sa ei jaga, ei usu või ei saa isegi aru millest jutt, siis polegi alati vaja sõna sekka öelda. Paistad targem välja, kui iga purtsatust avalikkusele ei demonstreeri. Ise mõtled end siin hirmus eriliseks asjatundjaks![]()
?
Oota, ma kohe otsin pildi.
https://www.nairaland.com/attachments/4 ... 632c817da4
Või siis see mees, kes pidavat olema üks kõige tumedamatest inimestest maakeral. On jah natuke sinakas kui fantaasia tööle panna.
https://i.pinimg.com/originals/b1/50/59 ... 50f21a.jpg
Kuidas see nüüd antud teemasse puutub? Kas sa väidad, et see sinise küünarnukiga kommentaator päevitub SELLISEKS?
-
Külaline
Ei pea keegi sulle midagi tõestama, sa ei taha midagi peale oma arvamuse kuulda.Hehe kirjutas: ↑07 Sept 2024 16:24
Kuidas see nüüd antud teemasse puutub? Kas sa väidad, et see sinise küünarnukiga kommentaator päevitub SELLISEKS?
Kui ise olla valge nagu kartuli-idu, siis pole ilmselt tõesti üldse mingit arusaamist, et päevituse toonid on erinevad sõltuvalt loomulikust nahatoonist ja ka ümbritseva keskkonna valgusest. Siin pole millegi üle vaielda.
Pole küll see, keda tsiteerid aga kuna nüüd saab siia oma arvutist pilte lisada siis palun, pilt mu "sinaka päevitusega" lapse küünarnukist, spetsiaalselt sulle välja otsitud, cropitud ja töötlemataHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
-
Hehe
Tänan spetsiaalselt vaeva nägemast. See värv on tumepruun. Väga ilus, eriti valgel taustal, aga mitte kuskilt otsast sinakas.Lendorav kirjutas: ↑08 Sept 2024 18:28Pole küll see, keda tsiteerid aga kuna nüüd saab siia oma arvutist pilte lisada siis palun, pilt mu "sinaka päevitusega" lapse küünarnukist, spetsiaalselt sulle välja otsitud, cropitud ja töötlemataHehe kirjutas: ↑30 Aug 2024 12:48 Kus siin pildil on sinakas või mustjaspunakas toon? Tavaline beež kuni pruun päevitus. Ei ole vaja end nii eriliseks ja tähtsaks kujutleda, küünarnukil sinakas helk...![]()
Lauspäikese käes on päevitus loomulikult teistsugune aga varjus ja siseruumis jätab ikka sinaka mulje küll.
DEuVUS4XgAAB5kU.jpg
-
Külaline
Vaidled nagu meesHehe kirjutas: ↑09 Sept 2024 09:37 Tänan spetsiaalselt vaeva nägemast. See värv on tumepruun. Väga ilus, eriti valgel taustal, aga mitte kuskilt otsast sinakas.
-
Külaline
Diivan on hall ja t-särk roosa, valget tausta pole kuskil.... niipalju siis värvidestHehe kirjutas: ↑09 Sept 2024 09:37 Tänan spetsiaalselt vaeva nägemast. See värv on tumepruun. Väga ilus, eriti valgel taustal, aga mitte kuskilt otsast sinakas.
-
Hehe
Seda et su diivan on hall, tead ainult sina ise. Keskpärase kvaliteediga fotol on määrdunudvalge. Ok. Ma ei viitsi enam vaielda. Ütleme siis nagu see kommija siin kirjutas, et mõni näeb nii ja mõni naa. Sina näed, et su laps on sinine, olgu ta siis sinine. Sellel pildil ei ole sinine ega sinakas ega ka mitte külma tooni pruun nagu üks siin vihjata üritab. Väike vihje sulle endale ka: ka pruuni külmad toonid EI OLE kunagi sinakad. Sinisel värvil endal on ainult üks toon, mida värviteooria järgi peetakse soojemaks (NB! mitte soojaks tooniks, vaid soojemaks kui ülejäänud sinise toonid), see on phthalocyanine blue, seega pruunil, mis on soe värv, ei ole kunagi külma SINIST alatooni. Kes soovib end sel teemal harida, siin on väga lihtne ja arusaadav link pruunide toonide temperatuuri kohta. Võrrlege. Pildil olev lapse käsi ei ole külmade pruunide poolel, on kas soe või paremal juhul neutraalne. Soojadel pruunidel ei ole sinakat tooni, külmadel pruunidel ka ei ole sinakat tooni, päevitunud nahk ei ole sinine, aga kui ema kodus tahab väita et on (milleks küll?) siis ega keelata ei saa.
https://i.pinimg.com/originals/53/48/99 ... f838dd.jpg
Soovitan veel ka guugeldada mõnd nahatoonide tabelit, sinakaks loetakse ainult väga heledaid päevitumata toone. Sest veresooned kumavad läbi nagu juba jupp aega tagasi kirjutasin.
Ilusat sügist kõigile sinakas-punakas-mustjatele tarkuritele, minu jaoks on see teema nüüd lõppenud.
-
Külaline
Paneme nüüd nokakese vahepeal kinni. Pildil olev lapse nahatoon on külmade poolel sõltumata tema päevitumise astmest.Hehe kirjutas: ↑09 Sept 2024 13:21 Pildil olev lapse käsi ei ole külmade pruunide poolel, on kas soe või paremal juhul neutraalne.

Me siin ei vali seinavärvi ega räägi niisama värvidest üldiselt vaid naha(päevituse)toonidest. Kui sa ei jaga millest jutt, siis mida sa üldse vaidled.Hehe kirjutas: ↑09 Sept 2024 13:21 Sellel pildil ei ole sinine ega sinakas ega ka mitte külma tooni pruun nagu üks siin vihjata üritab. Väike vihje sulle endale ka: ka pruuni külmad toonid EI OLE kunagi sinakad. Sinisel värvil endal on ainult üks toon, mida värviteooria järgi peetakse soojemaks (NB! mitte soojaks tooniks, vaid soojemaks kui ülejäänud sinise toonid), see on phthalocyanine blue, seega pruunil, mis on soe värv, ei ole kunagi külma SINIST alatooni.
-
Külaline
Minul on hoopis lapse nahast ja üleüldse eestlaste päikesekummardamisest kahju.
Statistika näitab, et vähemalt pooltel valgetel eurooplastel avastatakse elu jooksul nahavähk. See on hirmuäratav number. Põhjusteks on liigne päevitamine ja päikesekaitsekreemi mittekasutamine, või siis kasutatakse liiga nõrka kreemi ja lohakalt.
Statistika näitab, et vähemalt pooltel valgetel eurooplastel avastatakse elu jooksul nahavähk. See on hirmuäratav number. Põhjusteks on liigne päevitamine ja päikesekaitsekreemi mittekasutamine, või siis kasutatakse liiga nõrka kreemi ja lohakalt.
-
Külaline
Mu laps ongi keskmisest tumedama nahaga ja kasutab ka spf15 kreemi. Aga tänan muretsemast.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 15:10 Minul on hoopis lapse nahast ja üleüldse eestlaste päikesekummardamisest kahju.
-
Külaline
MOTT. Mitte ükski sellel pildil olevatest toonidest, ei pruun ega ükski muu ei külmade ega soojade poolel pole ju sinaka alatooniga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist