Jah, ma olen kursis, et on selliseid arvajaid. Aga kas sa pead neid arvajajaid, kes ütlevad, et "kodune ema on sünnitusmasin, saast, ühiskonna põhjakiht, kodumasin, kullakaevaja", enda jaoks mingiteks autoriteetideks,gurudeks, kelle arvamust hardumusega kuulata ja selle järgi elada?Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 23:12Täpselt sellise jura pärast naised lapsi ei tahagi.Andy kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:31Millise "täistööpäeva" teevad tänapäeva naised kodus?! Kui pesu masinasse panek ja toidu poekotist välja võtmine tõesti nii üle jõu käib, siis ei peakski nii saamatud inimesed sünnitama. Kui kõik muu peale nutiseadmes passimise on raske, siis pole vaja selliseid geene edasi kanda.Külaline kirjutas: ↑15 Okt 2024 21:24
Lisaks topelt töökoormus naistele. Kui on lapsed, siis teeb naine lisaks palgatööle täistööpäeva kodus, samal ajal kui mehel on ikka jätkuvalt see üks tööpäev.
Mina olen fertiilses eas naine ning meil on peres 1 laps. Ideaalis tahaksime kolme. Ma võin need 2 valmis teha, 9 kuud kanda ja sünnitada aga ma ei taha nendega koju jääda, sest kodune ema on saast, ühiskonna põhjakiht, toetustest ja vanemapalgast elaja. Sealt edasi on ta mõttetu kolleeg, kes osaleb lastega seotud üritustel ning istub haige lapsega hoolduslehel. Ausalt mittemingisugust isu ei ole lapse saamise järel olla 1.5 aastat kodumasin, kes räägib terve päeva titekeeles, vahetab mähkmeid, toidab, kasib, koristab, kokkab, ravib, kussutab jne jne ning seejuures saab ta veel alandavaid kommentaare, et no issand jumal jube raske asju poekotist välja võtta vää. Ma armastan oma last üle kõige maailmas aga ma ei taha seda teha, heameelega istun hommikul kontoris ja joon vaikuses kuuma kohvi. Lisaks sellele ei saa ma ka kullakaevaja tiitlit, kui mu mees LHP ajal peaks oma töös väga edukas olema.
Võtke teised teemad lahti ja lugege mida tegelikult arvatakse nendest naistest, kes oma parima aja laste saamise ja nende kasvatamise alla panevad.
Tead, kuidas mina sinu asemel olukorra lahendaks? Ma saaks justnimelt need kolm last, oleks iga lapsega vanemapalgal kah ja loeks neid sinu soovitatud teemasid ja teeks ekraani poole pikka nina
Mis puutub sellesse: "Nojah, rääkida on ju kerge, aga ", siis... Meie tahtsime ka ideaalis kolm last. Saime ka. Kui meie lapsed (neid on 3) olid veel väiksed, siis ma olin 6 (!) aastat kodune ema. Ma sain aru, et tööl käia võid sa veel terve elu (mõni läheb pensionile väga hilja, 70+), aga lapsed on beebid ja väikelapsed vaid üks kord elus - siis on see eluetapp läbi ega kordu samal kujul enam mitte kunagi. Teadlikult võtsin need kodus oldud aastad ja iga lapse puhul mõtlesin, et kiirustada ei tasu.