Mida olete teinud selleks, et vähendada võimalikest elektrikatkestustest tekkivaid ebamugavusi?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üksikmees, tead ma ikka mõtlen siin, miks sa ikka kulutad oma elu siin Eestis kuigi võiksid kusagil mujal elada, ma mõtlen vabas euroopas. Kõik mis sa täna teed, sa kaotad selle kui algab suur sõda. Sõjas saadakse surma, kas see on mõistlik?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:47Üksikmees, tead ma ikka mõtlen siin, miks sa ikka kulutad oma elu siin Eestis kuigi võiksid kusagil mujal elada, ma mõtlen vabas euroopas. Kõik mis sa täna teed, sa kaotad selle kui algab suur sõda. Sõjas saadakse surma, kas see on mõistlik?
Sõda tuleb ainult Eestis?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:52 Sõda tuleb ainult Eestis?
Iseenesest eesti vene piiri ääres. 1-3 minutiga raketid kohal.
ei jõua varjudgi. Sireenid hakkavad tagant järgi undama.
Toompead ehk kaitstakse õhutõrje poolt. Muud kohad ilmselt kaitseta.
Linnad esimeses järgus. Elektrijaamad ka. Soome elektriühendus läinud. See etapp venemaal tehtud.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 30 Dets 2024 23:35Pariisi Jumalaema kirikul oleks siis pidanud sarikad olematu kütteväärtusega olema, aga ometi põlesid ära.
Põleb ka puit, mil erilist kütteväärtust pole. Paber põleb ka, tuba sellega soojaks ei saa.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 00:12
Tõutäkk kirjutas: 30 Dets 2024 23:35Pariisi Jumalaema kirikul oleks siis pidanud sarikad olematu kütteväärtusega olema, aga ometi põlesid ära.
Põleb ka puit, mil erilist kütteväärtust pole. Paber põleb ka, tuba sellega soojaks ei saa.
Kui ma maja katust vahetasin, siis põletasin 100 aastased sarikad ahjus ära, andsid ikka vägagi sooja. Ka kallid viiulid nt valmistatakse vanast puidust, mitte värskest ja kuivatatud.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:47 Üksikmees, tead ma ikka mõtlen siin, miks sa ikka kulutad oma elu siin Eestis kuigi võiksid kusagil mujal elada, ma mõtlen vabas euroopas. Kõik mis sa täna teed, sa kaotad selle kui algab suur sõda. Sõjas saadakse surma, kas see on mõistlik?
Ja siia ma ka suren siis võideldes, võimalikult palju anastajaid eelnevalt kobsoni kontserdile saates. Olen kaitseliitlane.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2024 22:48
Postitus on kustutatud
See iga mittemeeldiva asja peale venemeelseks ja Kremli trolliks sõimamine on juba ammu labaseks muutunud. Kui argumendid puuduvad, algab sõimlemine ja sildistamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 00:10
Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 23:52 Sõda tuleb ainult Eestis?
Linnad esimeses järgus. Elektrijaamad ka. Soome elektriühendus läinud. See etapp venemaal tehtud.
Sõda tuleb terves Euroopas, kui mitte veelgi laiemalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 08:52 Sõda tuleb terves Euroopas, kui mitte veelgi laiemalt.
Ikka veel laiemalt. Kogu venemaal.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 21:08
Tõutäkk kirjutas: 30 Dets 2024 21:07
Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 13:06

50 ruumi puid on väga suur kogus, aga puud ei seisa kaua. Kolm aastat riidas ja kütteväärtus hakkab vähenema. Puid pole mõtet sedasi koguda.
Kuuris ei juhtu puudega midagi, küta või 100 aasta pärast.
Ei ole nii. Puit hakkab mädanema ja mädanedes kaotab kütteväärtuse.
miks või kuidas kuiv puu kuivas kuuris mädanema hakkab?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 22:12
Külaline kirjutas: 30 Dets 2024 22:01 Bioloogiline materjal hakkab lagunema ka siis kui ta on täiesti kuivas olekus, selleks on seened mis lammutavad kõiki bioloogilist materjali. Täiesti kuivas olekus puumaterjal võib kuivata hästi kokku, ta põleb kiirelt ja kütteväärtus on madal. Kahjuks see nii on.
No hea küll. Aga mis su puidu mahategemise point on selles teemas?
Elektrit pole, siis päästab isegi see 10 aastat vana puu nii söögitegemisel kui ka narukese sooja saamisel.
Isegi korteri inimesed saavad lõkkel süüa teha ja käsi ja varbaid soojendada.
Point on rahas, puude tegemine on kallis ja osa väärtust kaob ajaga ära. 50 ruumi jaoks on vaja tohutu suurt kuuri ka. Iga asja põletamisest saab soojust ehk energiat. Olenevalt kütmisvajadusest on mõistlik teha 5-10 ruumi puid, need talve kahega ära kütta ja uued puud teha või osta.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 31 Dets 2024 01:03
Kui ma maja katust vahetasin, siis põletasin 100 aastased sarikad ahjus ära, andsid ikka vägagi sooja. Ka kallid viiulid nt valmistatakse vanast puidust, mitte värskest ja kuivatatud.
Viiulid tehakse vineerist ja sinna vahele pannakse liimi, lakitakse, kõik see aitab puidul säilida. Viiuleid tehakse kasest vist, sellel on niigi suurem kütteväärtus. Kui keegi ei värviks mööblit või majaseina laudist, laguneks päris ruttu ära või miks?

Sarikaid ka kunagi 100 aastat tagasi immutati oksooliga, see põleb hästi. Tollel ajal tehti asjad kestma.
Külaline

Palju sa leiad ajaloost juhtumeid kus veremaa oleks NATO riiki rünnanud?
Ja kui see peaks tõesti juhtuma, siis leia riik mis maailmasõjast kõrvale jäi
https://et.wikipedia.org/wiki/Esimene_maailmas%C3%B5da
https://et.wikipedia.org/wiki/Teine_maailmas%C3%B5da
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 13:48
Palju sa leiad ajaloost juhtumeid kus veremaa oleks NATO riiki rünnanud?
Ja kui see peaks tõesti juhtuma, siis leia riik mis maailmasõjast kõrvale jäi
https://et.wikipedia.org/wiki/Esimene_maailmas%C3%B5da
https://et.wikipedia.org/wiki/Teine_maailmas%C3%B5da
Ükskord on ikka esimene kord ja seni pole ka ükski nato riik olnud otseselt vastu venemaa piiri. Varem olid selleks puhverriigid nagu Varssavi pakti riigid. Miks üldse ukraina sõda käib? Sest kui Ukraina liituks Natoga, oleks Ukraina piirilt Moskvasse mingi alla 500km?

Sa ei saa venemaast aru, venemaad on korduvalt üritatud vallutada, esimene oli Napoleon, edasi esimene ja teine maailmasõda mis oli venemaale eriti ränk ja venelased vajavad enda territooriumi kaitsmiseks puhvertsoone. Aga mitte keegi pole üritanud kunagi ameerikat vallutada, inglismaad (hitler küll pommitas seda, aga keegi pole kunagi vallutada üritanud), venelastel on suur hirm reaalse sõja ees mida nad 2 korda läbi elanud. Nüüd ongi nato riigid vastu venemaa piiri. Venemaa provokatsioonid ei vähene vaid suurenevad sest venemaa on nurka surutud ja putin tahab millegagi ajalukku minna.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Sa tõsimeeli usud, et on olemas mõni riik, kes julgeks tuumarelvaga Venemaad rünnata. Seda ei usu ka Putin, kuid vaenlane tuleb ju leiutada vastasel juhul ei saa ju sõda pidada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 31 Dets 2024 15:11 Sa tõsimeeli usud, et on olemas mõni riik, kes julgeks tuumarelvaga Venemaad rünnata. Seda ei usu ka Putin, kuid vaenlane tuleb ju leiutada vastasel juhul ei saa ju sõda pidada.
USA on öelnud, kui venemaa peaks kasutama ukrainas tuumarelva, siis USA purustab tavarakettidega kõik venelaste tuumarakettide silod, juhtimiskeskused, allveelaevad, siis need siberis ringirallivad topol-m varustatud rongid/autod jne jne. Putin seda teab, ameeriklased tapavad siis putini ära. Täna jah venemaa paneb ise salamõrvu toime, aga seda suudab ka usa teha kui on vaja. Tuumasõda ei tule juhul kui konflikt ise juhitamatult kontrolli ei kaota. Putin ei saa üksi kasutada tuumarelva, selleks on tal mitmeid inimesi vaja ja need teised inimesed ei soovi tuumasõda.
Külaline

Ameeriklased kirjutasid artikli, kuidas kaks nende moodsat B-1 Lancer pommitajat on võimelised purustama kogu Kalingradis asuva venemaa mereväe. Kõik laevad ja selleks on vaja ainult kahte lennukit. Venelased teavad seda. Venemaa ameerikaga mingit sõda ei otsi, aga kui hiina ründab taiwani ja siis ameeriklased lähevad sinna sõdima, võib venemaa baltiriigid ära võtta küll, sest ameeriklastel pole nii palju relvi mida kohe saaks liigutada. Kui venelased on eesti okupeerinud, siis on neid tõesti väga raske välja saada, sest nii on.
Külaline

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12034 ... alja-heita

Nagu öeldud, pole häda midagi.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 17:13 https://arileht.delfi.ee/artikkel/12034 ... alja-heita

Nagu öeldud, pole häda midagi.
Polegi häda kui võrgu kokkukukkumise vältimiseks hakatakse tarbijatelt voolu ära võtma. Küsimus on selles, et kas te olete selleks valmis?
Viimati muutis Tõutäkk, 01 Jaan 2025 15:56, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 13:31
Tõutäkk kirjutas: 31 Dets 2024 01:03

Viiulid tehakse vineerist ja sinna vahele pannakse liimi, lakitakse, kõik see aitab puidul säilida. Viiuleid tehakse kasest vist, sellel on niigi suurem kütteväärtus. Kui keegi ei värviks mööblit või majaseina laudist, laguneks päris ruttu ära või miks?

Sarikaid ka kunagi 100 aastat tagasi immutati oksooliga, see põleb hästi. Tollel ajal tehti asjad kestma.
100 aastat tagasi oksooliga? Nõuka ajal vast mõni loll immutas, aga siis ka normaalsed inimesed mitte. Puukoid vast värv ka eriti ei hirmuta, kui ta su mööblit närida soovib. Välosvoodrilauda värv kaitseb. Niiskus on siiski põhiline puidu kahjustaja, siis pääsevad igasugused seened ja muud lagundajad tegutsema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist