Ei, mina olen see telemaja koristaja, kes korstnapühkjaga lapse sai.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 17:07Kas see oled sina ETV endine ilmatüdruk, kes VKG mehega lapsed sai ja jagad nüüd siin oma kogemusi?Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 14:57 Imelik on see kahtlemine kõigis vastustes kogu aeg. Mis huvi peaks olema valetada anonüümses foorumis ja veel külalise nime alt. Isegi online personat ei saa ju niimoodi etendada. Mulle kirjutatakse peaaegu iga kord, et ma valetan ja räägin muinasjuttu kui ma midagigi oma elust jagan.
Milleks nii hirmsasti karta seda, et mõned inimesed elavad teistsugust elu kui sina. Isegi parem/ halvem pole küsimus, lihtsalt teistsugune ajab juba juhtme kokku päris mitmetel.
Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?
-
Külaline
-
Külaline
Olen TA.
Rääkisin täna lapse isaga. Ütlesin, et sooviksin ikkagi sellest kuust alates 280 euri kuus. Selgitasin ka seda kõike. Ta alustas üldse lauset sellega, et sellest aastast on elatismiinimum üldsegi 190. Ja lapse peale ei kulu ealeski ühes kuus 400 euri. Mina 200 + tema 200 = 400.
Selgitasin, et söök, riided, taskuraha ja kõik sinna kuuluv. Ta ei nõustunud minuga. Arvas, et isegi see 200 eurot on suur raha. Kuna ta kasvatab eelmisest suhtest üksi poega kes hetkel juba 17.aastane, siis tema teab, et lapse peale ei kulu nii palju raha. Ega ma ei saa nõuda ka. Kuigi tean, et terve kuu söök, taskuraha, trenn, riided jne. Läheb ikka rohkem tunduvalt kui 400. Riiete koha pealt ütles, et riideid ei osta ju iga kuu.
Rääkisin täna lapse isaga. Ütlesin, et sooviksin ikkagi sellest kuust alates 280 euri kuus. Selgitasin ka seda kõike. Ta alustas üldse lauset sellega, et sellest aastast on elatismiinimum üldsegi 190. Ja lapse peale ei kulu ealeski ühes kuus 400 euri. Mina 200 + tema 200 = 400.
Selgitasin, et söök, riided, taskuraha ja kõik sinna kuuluv. Ta ei nõustunud minuga. Arvas, et isegi see 200 eurot on suur raha. Kuna ta kasvatab eelmisest suhtest üksi poega kes hetkel juba 17.aastane, siis tema teab, et lapse peale ei kulu nii palju raha. Ega ma ei saa nõuda ka. Kuigi tean, et terve kuu söök, taskuraha, trenn, riided jne. Läheb ikka rohkem tunduvalt kui 400. Riiete koha pealt ütles, et riideid ei osta ju iga kuu.
-
Külaline
Kohtu kaudu miinimumi saad igal juhul. Siin pole tegelt “ei tea” küsimustki..Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
-
Külaline
See jäi ilma. Sai küll rohkem kui eluajal teenida suudaks, aga piruka manu teda ei lastud. Ega mehed lollid poleKülaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 17:07Kas see oled sina ETV endine ilmatüdruk, kes VKG mehega lapsed sai ja jagad nüüd siin oma kogemusi?Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 14:57 Imelik on see kahtlemine kõigis vastustes kogu aeg. Mis huvi peaks olema valetada anonüümses foorumis ja veel külalise nime alt. Isegi online personat ei saa ju niimoodi etendada. Mulle kirjutatakse peaaegu iga kord, et ma valetan ja räägin muinasjuttu kui ma midagigi oma elust jagan.
Milleks nii hirmsasti karta seda, et mõned inimesed elavad teistsugust elu kui sina. Isegi parem/ halvem pole küsimus, lihtsalt teistsugune ajab juba juhtme kokku päris mitmetel.
-
Külaline
Miinimumi puhul sa ei pea midagi selgitama, selle ta peab nagunii maksma ning siin ei ole oluline see, mis summa ta kulutab oma teise lapse ülalpidamiseks.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
Teine variant on pakkuda talle elatise nõudmine kohtus tagasiulatuvalt 1 aasta eest, kuna ta on tasunud miinimumist väiksema summa (see on orienteeruvalt 100x12=1200€)+ menetluskulud(varieerub väga suures ulatuses aga esimese astme kohtus kuni 10 000€) ning miinimum mõistetakse välja nagunii. Talle on oluliselt kasulikum seadusest tuleneva miinimumelatise maksmine, kui selle maksmatajätmine.
-
Külaline
Äkki teeks tasuvamat töödKülaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 20:51Äkki teeks tasuvamat töödKülaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
Mina? Et mina pean rohkem vaeva nägema, et lapsele rohkem võimaldada saaksin?
Küll elu oleks lihtne kui kõik saaksid teha niihead tööd, kus palk on väga kõrge ja elu kui lill.
Arvad, et enamus Eesti rahvast virelevad oma lõbuks?
-
Külaline
Kust ta selle 190 võtab?Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
Mine kohtusse, see pole ok.
-
Külaline
Siis ametlikult miinimum peale.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2025 19:44 Olen TA.
Küll ta teab, mis tegelikult kulub. Ta lihtsalt tahab nöörida sind igatepidi. "Vaene üksikisa" eksole. Seda enam nõme käitumine, et 200 on niigi hästi
-
Külaline
Ema nõuab elatist 280. Liidame sellele 280 ja saame kokku 560. Kena summa, kas pole. Ühele lapsele ei kulus igas kuus sellist summat. Ema võiks tasuvama töökoha vaadata. 200 on täiesti ok summa.
-
Külaline
No mida on kaagutada. Sa oled last ilmselt ainult pildi pealt näinud. Igaljuhul kulub lapsele 500. Pigem rohkem. Siin pole lihtsalt mitte ühtegi argumenti. Isegi ametlik miinimum on suurem.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 00:00 Ema nõuab elatist 280. Liidame sellele 280 ja saame kokku 560. Kena summa, kas pole. Ühele lapsele ei kulus igas kuus sellist summat. Ema võiks tasuvama töökoha vaadata. 200 on täiesti ok summa.
Ja soovitan ka, et kui teisiti ei saa, siis kohtusse. Saad tagasiulatuvalt ka ametliku miinimumi nõuda.
-
Külaline
Laps on juba 17 täis. Kui annad asja kohtusse läheb seal nii kaua, et selleks ajaks on laps täisealine. Ema ei saavuta elatise tõusu läbi kohtu. Kiirmenetlust antud juhul ei tule, kuna isa vaidleb vastu.
Täisealine peab ise minema kohtusse aga vaevalt 18 aastane läheb oma vanema vastu.
Täisealine peab ise minema kohtusse aga vaevalt 18 aastane läheb oma vanema vastu.
-
Külaline
Loe uuesti teemaalgatust, laps on 14. Mehe mingi varasem laps on 17 ja see ei puutu asja.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 00:45Laps on juba 17 täis.
-
Külaline
Eks viitab ilmselt elatUsmiinimumile, mis voib 2025.aastal olla toesti ca 380 eurot. Link mis on elatUsmiinimum: https://stat.ee/et/avasta-statistikat/v ... usmiinimum
Aga sina küsid oma lapsele elatist ja jutt on miinimumelatisest.
Njah, elatusmiinimum on selline summa, et nälga sellega surra ei tohiks. Kui eks arvab, et see on mõistlik panus lapsele, on see lihtsalt kurb voi elukauge. Tunned ehk teda - kas ta on kooner ka vanema lapsega voi üritab sind koorida.
Ma eespool ka kirjutasin - lapse kulud on laiemad toidust ja eluasemest. Ma soovitan sul iseendaga maha istuda ja aru pidada elatisnõude osas. Ma soovitaks selle sisse anda otsekohe kui isa lapsega ei suhtleks. Jällegi - tunned eksi ja oskad ehk aimata, mida su noue kaasa toob. Kas ta hakkab pahameelt sinu vastu kandma üle lapsele?
Elatis noutakse sisse tagasiulatuvalt kuni 12 kuud. Miinimumi küsimiseks ei pea sa midagi toestama. Kui tahad aga eksi silmis mitte rahamaia mõrrana paista, siis pane lihtsalt kulud kirja, detailselt ja ka ette nt 2025. Vesi, elekter, küte, söök sh eraldi real väljas söömised, vbl ka söögikoht, et ei näägutsks, et peab pheeneid restoraane maksma. Planeerimises märgi kui sel aastal tuleb kindlasti osta nt uus laualamp või telefon, tavapärased koolilõpukulud, mõistlik taskuraha, sünnipäevad nii nagu neid ensm-vähem külastatakse jne. Vbl eks tõesti ei kujuta ette teie kulusid.
Aga sina küsid oma lapsele elatist ja jutt on miinimumelatisest.
Njah, elatusmiinimum on selline summa, et nälga sellega surra ei tohiks. Kui eks arvab, et see on mõistlik panus lapsele, on see lihtsalt kurb voi elukauge. Tunned ehk teda - kas ta on kooner ka vanema lapsega voi üritab sind koorida.
Ma eespool ka kirjutasin - lapse kulud on laiemad toidust ja eluasemest. Ma soovitan sul iseendaga maha istuda ja aru pidada elatisnõude osas. Ma soovitaks selle sisse anda otsekohe kui isa lapsega ei suhtleks. Jällegi - tunned eksi ja oskad ehk aimata, mida su noue kaasa toob. Kas ta hakkab pahameelt sinu vastu kandma üle lapsele?
Elatis noutakse sisse tagasiulatuvalt kuni 12 kuud. Miinimumi küsimiseks ei pea sa midagi toestama. Kui tahad aga eksi silmis mitte rahamaia mõrrana paista, siis pane lihtsalt kulud kirja, detailselt ja ka ette nt 2025. Vesi, elekter, küte, söök sh eraldi real väljas söömised, vbl ka söögikoht, et ei näägutsks, et peab pheeneid restoraane maksma. Planeerimises märgi kui sel aastal tuleb kindlasti osta nt uus laualamp või telefon, tavapärased koolilõpukulud, mõistlik taskuraha, sünnipäevad nii nagu neid ensm-vähem külastatakse jne. Vbl eks tõesti ei kujuta ette teie kulusid.
-
Külaline
560 eurot ei ole üldse kena summa, päris mannetu teine. Juba ainuüksi eluasemekulud võivad olla täiesti tagasihoidlikus elamises paarsada eurot ja rohkemgi. Tase isa muidugi, laps elagu miinimumiga aga tema sõidab Lexusega, korralik jobu. Sellisele väänaks juba põhimõtte pärast kõik mis annab, sest laps on ilmselgelt juba pikemat aega suuremas osas ema ülalpidamisel olnud. Tagasiulatuvalt+kulud kirja ja reaalse lapsele kuluva, mis on üle miinimumi.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 00:00 Ema nõuab elatist 280. Liidame sellele 280 ja saame kokku 560. Kena summa, kas pole. Ühele lapsele ei kulus igas kuus sellist summat. Ema võiks tasuvama töökoha vaadata. 200 on täiesti ok summa.
-
Külaline
18 saades ei tähenda ka seda, et laps koolist ära tuleb. Elatise kohustus on kuni keskkooli lõpuni. Osad on juba 19 kui selle alles lõpetavad. Ma ise näiteks olin ka. Märtsis sain 19 ja kevadel lõpetasin alles.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 00:45 Laps on juba 17 täis. Kui annad asja kohtusse läheb seal nii kaua, et selleks ajaks on laps täisealine. Ema ei saavuta elatise tõusu läbi kohtu. Kiirmenetlust antud juhul ei tule, kuna isa vaidleb vastu.
Elatise kohustus on kuni 21 või 23 eluaastani juhul, kui järglane käib veel koolis.
-
Külaline
Ausalt ma ei saa aru miks on vaja igasse teemasse ronida nõu andma, kui teadmised puuduvad. Olen seda muudes teemades ka tähele pannud.
Perekonnaseaduse (PKS) § 97 p 2 kohaselt on ülalpidamist õigustatud saama laps, kes täisealisena omandab põhi-, kesk- või kõrgharidust või õpib kutseõppe tasemeõppes, kuid mitte kauem kui 21-aastaseks saamiseni.
Normaalne vanem loomulikult toetab oma last nii kaua kui vaja ja sellises mahus nagu vaja, ilma küsimata.
-
Külaline
Kas on ikka vaja igas pulmas pruut olla? Eriti kui teadmisi napib.
-
Külaline
Aga see ongi ju see, mida Tolmukübe ütles? Mis ta siis nii valesti ütles..Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 12:17Ausalt ma ei saa aru miks on vaja igasse teemasse ronida nõu andma, kui teadmised puuduvad. Olen seda muudes teemades ka tähele pannud.
Perekonnaseaduse (PKS) § 97 p 2 kohaselt on ülalpidamist õigustatud saama laps, kes täisealisena omandab põhi-, kesk- või kõrgharidust või õpib kutseõppe tasemeõppes, kuid mitte kauem kui 21-aastaseks saamiseni.
Normaalne vanem loomulikult toetab oma last nii kaua kui vaja ja sellises mahus nagu vaja, ilma küsimata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: roosaroos ja 2 külalist