Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudkiKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 17:16Kallis inimene, ma kirjutan seda viimast korda. Miinimumelatist ei ole vaja välja kaubelda ning see ei ole väiksema elatise aktsepteerimine, kui ema võtab vastu selle raha, mida mees pakub. Tagasiulatuvalt on võimalik nõuda, see rahuldatakse ning menetluskulud jäävad mehe kanda, isegi kui oli sellekohane suuline kokkulepe, mida siit teemast küll kuidagi ei selgu.Tõutäkk kirjutas: ↑07 Jaan 2025 16:59Aga ta pole ka esitanud varasemalt nõuet suurema elatise peale, seega ta aktsepteeris seda 200eurist elatist. Kui kohus ei mõista välja suuremat elatist kui senimakstud 200eur, siis ei tule ka mingit tagasiulatuvat nõuet.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 16:52
Kui mees maksab lihtsalt 200 eurot, siis see ei ole kokkulepe.
Kokkulepe on kahe inimese vahel sõlmitud otsus, elatise puhul ideaalis sõlmitud notariaalselt, mis on mõlema poole huvides (siis ei ole ka tagasiulatuvalt võimalik nõuda suuremat summat).
Naisel praegusel juhul ongi õigus minna kohtusse ja nõuda aasta tagasiulatuvalt miinimumist vähemmakstud elatist, sest neil ei ole kirjalikku kokkulepet 200 euroses summas. Mees maksis 200 eurot, sest arvas selle piisavaks, ema aga seda ei arva ja ka seadus mitte. Miinimumelatist kohtus nõudma ei pea, see on seadusest tulenev.
Kui naine soovib miinimummäärast suuremat elatist, siis sellega tuleb küll kohtusse pöörduda ning selle puhul tuleb arvestada ka asjaoluga, et suure tõenäosusega tuleb menetluskulud kanda mõlemal poolel ise, ka juhul, kui kohus miinimumist suurema elatise välja mõistab.
Tagasiulatuva elatise korral on menetluskulud mehe kanda, sest kohtusse pöördumine on paratamatu ning tema tegude tagajärg.
Kas oleks mõistlik küsida lapse isalt rohkem elatist?
-
Külaline
-
Külaline
Ära muretse, minu eks maksab lisaks miinimumist suuremale elatisele ka mitmetonniseid kohtukulusid kinni. Kunagi oli sama kõva jutuga nagu sina...Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:04Sa võid oma õigust ajada kui tahad. Aga kui ei maksa siis ei maksa. Eks ei pea sinu elu kinni maksma.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 14:41 Soovitaks tegelikult mingid algtõed läbi lugeda enne kommenteerimist. Enamus ajab siin sellist kelbast, et õudne lugeda. Lahuselav vanem peab maksma vaikimisi miinimumelatist, kui kohus ei ole muudmoodi otsustanud või vanemad ei ole notariaalselt muudmoodi kokku leppinud. See kas ja kui palju on ühel või teisel vanemal pruute, elukaaslasi, teisi lapsi, koeri, kasse, firmasi, Lexuseid või jumalteab mida, ei muuda seda seadust. Vaielge palju tahate aga nii on.
https://www.eesti.ee/eraisik/et/artikke ... oldusoigus
-
Külaline
Hooldus on nagunii jagatud, tarkpea, kui kohtus ei ole määratud teisiti. Suhtluskord on see sõna tupsukene, suhtluskord.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:10Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudkiKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 17:16Kallis inimene, ma kirjutan seda viimast korda. Miinimumelatist ei ole vaja välja kaubelda ning see ei ole väiksema elatise aktsepteerimine, kui ema võtab vastu selle raha, mida mees pakub. Tagasiulatuvalt on võimalik nõuda, see rahuldatakse ning menetluskulud jäävad mehe kanda, isegi kui oli sellekohane suuline kokkulepe, mida siit teemast küll kuidagi ei selgu.
-
Külaline
Oled nüüd õnnelik selle paarikümne euro pärast mis juurde said? Äkki teeniksid rohkem?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 19:00Loe alustuseks mõni läbi. Mul jõustus lahend eelmine kuu, ei rääkinud muud keelt.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 18:31Millel sinu väide põhineb? Kohtulahendid räägivad muud keelt.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 17:16
Kallis inimene, ma kirjutan seda viimast korda. Miinimumelatist ei ole vaja välja kaubelda ning see ei ole väiksema elatise aktsepteerimine, kui ema võtab vastu selle raha, mida mees pakub. Tagasiulatuvalt on võimalik nõuda, see rahuldatakse ning menetluskulud jäävad mehe kanda, isegi kui oli sellekohane suuline kokkulepe, mida siit teemast küll kuidagi ei selgu.
-
Külaline
So? Ükskord jõuab see nagunii lõpule ning tavapraktika elatise puhul on jõustumine tagantjärele hagi andmise hetkest, ega see ju tulemust ei muuda, kui venib.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:10Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudkiKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 17:16Kallis inimene, ma kirjutan seda viimast korda. Miinimumelatist ei ole vaja välja kaubelda ning see ei ole väiksema elatise aktsepteerimine, kui ema võtab vastu selle raha, mida mees pakub. Tagasiulatuvalt on võimalik nõuda, see rahuldatakse ning menetluskulud jäävad mehe kanda, isegi kui oli sellekohane suuline kokkulepe, mida siit teemast küll kuidagi ei selgu.
Elatise vaidluses ei saa nõuda jagatud suhtluskorda aga teine vanem saab anda sisse uue hagi suhtluskorra määramiseks. Ja seda ei määrata lampi 50:50, kui laps on elanud kogu elu alaliselt ühe vanema juures, lihtsalt sellel põhjusel, et teisel kaoks elatise nõue.
-
Külaline
Mis selle lapse ja isa suhtega siis juhtus, kui isa elatist tasuma peab? Et nii kaua, kui maksma ei pea, on laps armas aga sealt edasi on suhe rikutud?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:19Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:11Ära muretse, minu eks maksab lisaks miinimumist suuremale elatisele ka mitmetonniseid kohtukulusid kinni. Kunagi oli sama kõva jutuga nagu sina...Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:04
Sa võid oma õigust ajada kui tahad. Aga kui ei maksa siis ei maksa. Eks ei pea sinu elu kinni maksma.![]()
-
Külaline
Jah, ma olen väga rahul, et laps saab seadusega ettenähtud ülalpidamiselt teise vanema poolt.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:19Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:11Ära muretse, minu eks maksab lisaks miinimumist suuremale elatisele ka mitmetonniseid kohtukulusid kinni. Kunagi oli sama kõva jutuga nagu sina...Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:04
Sa võid oma õigust ajada kui tahad. Aga kui ei maksa siis ei maksa. Eks ei pea sinu elu kinni maksma.![]()
Miinimumelatise maksmisega tal probleem oli, kas on ka selle paari tonniga, ei tea, mind see ei puuduta ja ei huvita ka.
-
Külaline
Ja mida siin hommikust õhtuni omaarust teed?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:28Postitus on kustutatud
-
Külaline
Tunnista, et sinu kohtuteed motiveeris pime viha ja kättemaksuhimuKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:20So? Ükskord jõuab see nagunii lõpule ning tavapraktika elatise puhul on jõustumine tagantjärele hagi andmise hetkest, ega see ju tulemust ei muuda, kui venib.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:10Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudkiKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 17:16
Kallis inimene, ma kirjutan seda viimast korda. Miinimumelatist ei ole vaja välja kaubelda ning see ei ole väiksema elatise aktsepteerimine, kui ema võtab vastu selle raha, mida mees pakub. Tagasiulatuvalt on võimalik nõuda, see rahuldatakse ning menetluskulud jäävad mehe kanda, isegi kui oli sellekohane suuline kokkulepe, mida siit teemast küll kuidagi ei selgu.
Elatise vaidluses ei saa nõuda jagatud suhtluskorda aga teine vanem saab anda sisse uue hagi suhtluskorra määramiseks. Ja seda ei määrata lampi 50:50, kui laps on elanud kogu elu alaliselt ühe vanema juures, lihtsalt sellel põhjusel, et teisel kaoks elatise nõue.
-
Külaline
Tead, kui üks mees sind ja last aastaid kotib, siis tekib viha küll jah aga see ei ole peamine motivaator kindlasti. Pigem oli see ebaõiglusetunne, et üks elab head elu ja laiab ringi ja teine peab pingutama enda ja lapse nimel. Kindlasti aitas kohtusse minekule kaasa ka see kõvatamise jutt, kuidas tal ei ole ja tema ei pea ja pole tema asi, las kohus siis otsustab jne. Noh, otsustaski siisKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:02Tunnista, et sinu kohtuteed motiveeris pime viha ja kättemaksuhimuKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:20So? Ükskord jõuab see nagunii lõpule ning tavapraktika elatise puhul on jõustumine tagantjärele hagi andmise hetkest, ega see ju tulemust ei muuda, kui venib.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:10
Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudki
-
Külaline
Tervelt 200 euro välja pressimiseks!
-
Külaline
Absoluutselt! Ja oi oi oi kui magus see võit oli!Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:02Tunnista, et sinu kohtuteed motiveeris pime viha ja kättemaksuhimuKülaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:20So? Ükskord jõuab see nagunii lõpule ning tavapraktika elatise puhul on jõustumine tagantjärele hagi andmise hetkest, ega see ju tulemust ei muuda, kui venib.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 20:10
Kohut saab venitada aastate pikkuseks. Saab nõuda jagatud hooldusõigust ja palju muudki
-
Külaline
Paar tonni olid minu menetluskulud. Sellele lisanduvad tema enda menetluskulud, mis ilmselt on samas suurusjärgus, kuna ka temal oli palgatud advokaat. Sellele lisandub vähemmakstud elatis aasta tagasiulatuvalt ning lõpuks mõisteti ka miinimumist suurem elatis. Aga nii kõvale mehele pole loomulikult ka see probleem.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:29Postitus on kustutatudMa arvan, et see paar tonni pole tal ka mingi probleem.
Kas see kõva mees oli ka üksikisa, kellele tema hoolealuse ema elatist ei maksa?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:41Paar tonni olid minu menetluskulud. Sellele lisanduvad tema enda menetluskulud, mis ilmselt on samas suurusjärgus, kuna ka temal oli palgatud advokaat. Sellele lisandub vähemmakstud elatis aasta tagasiulatuvalt ning lõpuks mõisteti ka miinimumist suurem elatis. Aga nii kõvale mehele pole loomulikult ka see probleem.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:29Postitus on kustutatudMa arvan, et see paar tonni pole tal ka mingi probleem.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mul jäi see koht märkamata... palun tsiteeri vastust, kus TA seda väitis ja selgitas.Tõutäkk kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:51Kas see kõva mees oli ka üksikisa, kellele tema hoolealuse ema elatist ei maksa?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:41Paar tonni olid minu menetluskulud. Sellele lisanduvad tema enda menetluskulud, mis ilmselt on samas suurusjärgus, kuna ka temal oli palgatud advokaat. Sellele lisandub vähemmakstud elatis aasta tagasiulatuvalt ning lõpuks mõisteti ka miinimumist suurem elatis. Aga nii kõvale mehele pole loomulikult ka see probleem.
-
Külaline
Aga muidu jah, ka temal on üks ülalpeetav veel. Kuidas nendel omavahel suhtluskord jaotatud on või kas ja mis summas elatise maksmine toimub, ei ole mulle teada.Tõutäkk kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:51Kas see kõva mees oli ka üksikisa, kellele tema hoolealuse ema elatist ei maksa?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:41Paar tonni olid minu menetluskulud. Sellele lisanduvad tema enda menetluskulud, mis ilmselt on samas suurusjärgus, kuna ka temal oli palgatud advokaat. Sellele lisandub vähemmakstud elatis aasta tagasiulatuvalt ning lõpuks mõisteti ka miinimumist suurem elatis. Aga nii kõvale mehele pole loomulikult ka see probleem.
-
Külaline
No aga sina ju tegid seda. Miks teised ei tohi?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 22:01Postitus on kustutatud.
-
Külaline
Eks tulebki väikselt alustada. Nagu mõõganeelaja Alfredo alustas nööpnõeltest.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:35Tervelt 200 euro välja pressimiseks!
-
Külaline
Huvitav, miks sa mehi sel juhul nii väga vihkad?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 22:23Postitus on kustutatud
Mina maksin niipalju kui olin suuteline 7-le lapsele ja kõigile võrdselt vastavalt kohtuotsusele, st ühe lapse emaga oli otsus ja teistele maksin ka kohtuotsuseta sama palju. Praegu olen 2 väikelapse üksikisa ja elatist mul ilmselt polegi lootust saada, isegi alla miinimumi mitte. Laste ema ütleb mulle, et tal tööd pole ja pole millestki maksta. Ütlesin, et hoidku siis nv lapsi, et ma saaksin tööd teha ja raha teenida. Aga temal polevat aega, küll on vaja uue elukaaslase juures kartuleid maha panna, marju korjata ja moosi teha, siis kartuleid võtta ja puid laduda. Ütlesin, et maksa mulle siis elatist, saaksin palgata lapsehoidja, tema aga, et millest ta maksab pole kusagilt võtta. Et mina polevat ju ka hoidnud, aga üle 2 nädala nädalavahetuseti olid ju lapsed minu juures.Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:54Postitus on kustutatudTõutäkk kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:51Kas see kõva mees oli ka üksikisa, kellele tema hoolealuse ema elatist ei maksa?Külaline kirjutas: ↑07 Jaan 2025 21:41
Paar tonni olid minu menetluskulud. Sellele lisanduvad tema enda menetluskulud, mis ilmselt on samas suurusjärgus, kuna ka temal oli palgatud advokaat. Sellele lisandub vähemmakstud elatis aasta tagasiulatuvalt ning lõpuks mõisteti ka miinimumist suurem elatis. Aga nii kõvale mehele pole loomulikult ka see probleem.
Igatahes olen siin seda meelt, et las TA kaebab lapse isa kohtusse ja kohus paneb paika siis summa mida maksta ja ilmselt jääb see summa 200eur peale, kui ta on üksikisa ja lapse ema ei maksa elatist.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist