Ma olen kuulnud/lugenud, et tänapäeva teismelised lausa ähvardavad oma vanemaid lastekaitsega, kui neil järjekordselt katus sõitma hakkab ja oma tahtmist ei saa.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 12:58 Siin mõned oletavad, et teemaalgataja "jätab midagi rääkimata", vihjates sellega, nagu oleks too kasuisa jube koletis, mistõttu vaene lapsekene viimses hädas palub kasuisal lahkuda.
Olles ise praegu mitme teismelise vanem, tean hästi, kui muutlik on pubeka meel ja kui vähesest nad suudavad viimseni närvi minna. Kusjuures põhiline hittkäitumine on just see endale hetkel mittesobivate isikute kõikjalt väljaviskamine. Su parim sõbranna julges avaldada su küsimise peale mittekiitvat arvamust su uue rohelise juuksevärvi teemal? Viskan ta silmapilkselt oma sõbralistist välja, blokeerin igaveseks ja keelan ka oma ühistel tuttavatel temaga suhelda! Ja kes ühistest tuttavatest temaga siiski suhtleb, selle blokin kah ära igavesest ajast igavesti! Saades sünnipäevakutse, hakkan kõigepealt uurima, kes sinna veel tulevad, ja saades teada, et seal peol polegi ehk kõik mu hetke "parimad sõbrad", keeldun sinna minemast või käsin sünnipäevalapsel nood ja nood inimesed oma peolt välja visata, või muidu sina sinna ei tule!
Ja niisugust mõtteviisi lausa propageeritakse - et kõik, kes sulle kasulikud pole või on muutunud kasutuks nüüd, viska kohe oma elust välja, aja nad oma kodust minema! Sel taustal on teemaalgataja teismelise käitumine täitsa tüüpiline - kuni kasuisa talle usinalt pappi pritsis, oli too kasulik; kui aga töötuks jäi, siis pole enam kasulik ja tuleb üle parda heita. Ja midagi sügavamat sealt ilmtingimata otsida ei maksagi.
Päris hirmus tegelikult. Just see, et lapsevanemad alluvadki lapse terrorile suures hirmus.