Mitu kassi korraga

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Katerin kirjutas: 25 Jaan 2025 09:26 Siin on palju juttu Maine Cooni kassidest. Iseloomu kiidetakse ja olen varemgi mõelnud, et millalgi ehk võiks selline meilegi tulla.
Näoilme mind ei huvita. Küll aga huvitab mind väga looma tervis. Seega küsiks, et kuidas Maine Cooni kiisudel tervisega lood on? Tõukassid kipuvad mõnikord olema keskmisest nõrgema tervise ja lühema eluaega ja see teeb natuke ettevaatlikuks.

Endal on kurvad kogemused ülearetatud tõuloomadega - neil esinesid niisugused hullud haigused, millest tavaline karjakrants võib ainult und näha. Sestap andsin endale lubaduse, et sellist looma, kel esinevad ülearetamisest tingitud tervisehädad ja kes oma looduslikust liigikaaslasest liiga palju erineb, ma enam ei võta.
Ma ei tee Maine Coone maha, aga milleks võtta tõukassi? Absoluutselt ei saa poindist aru.
Ma ei kritiseeri! Tõesti - kõik kassid on jumala kingitus. Aga sellepärast ma ei saagi aru, miks peaks Maine Coone vm tõukassi eelistama? No need allergiakassid vast välja arvatud.. allergia puhul on arusaadav.
Külaline

Püüan panna mõned - minu meelest naljakad - meemid selle teema kohta. Pole varem siia pilte lisanud, vabandust kui välja ei tule.

Pilt

Pilt

Pilt
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 11:47
Katerin kirjutas: 25 Jaan 2025 09:26 Siin on palju juttu Maine Cooni kassidest. Iseloomu kiidetakse ja olen varemgi mõelnud, et millalgi ehk võiks selline meilegi tulla.
Näoilme mind ei huvita. Küll aga huvitab mind väga looma tervis. Seega küsiks, et kuidas Maine Cooni kiisudel tervisega lood on? Tõukassid kipuvad mõnikord olema keskmisest nõrgema tervise ja lühema eluaega ja see teeb natuke ettevaatlikuks.

Endal on kurvad kogemused ülearetatud tõuloomadega - neil esinesid niisugused hullud haigused, millest tavaline karjakrants võib ainult und näha. Sestap andsin endale lubaduse, et sellist looma, kel esinevad ülearetamisest tingitud tervisehädad ja kes oma looduslikust liigikaaslasest liiga palju erineb, ma enam ei võta.
Ma ei tee Maine Coone maha, aga milleks võtta tõukassi? Absoluutselt ei saa poindist aru.
Ma ei kritiseeri! Tõesti - kõik kassid on jumala kingitus. Aga sellepärast ma ei saagi aru, miks peaks Maine Coone vm tõukassi eelistama? No need allergiakassid vast välja arvatud.. allergia puhul on arusaadav.
Milleks võtta? No vaata, võib-olla tekib ühel hetkel soov just teatud välimuse/iseloomuga looma järele. Äkki on mulle suured kassivolaskid eluaeg meeldinud :) Viimane kord, kui uus kassipoeg majja tuli, otsisin ekstra pesakonda, kus mõlemad vanemad olid suured ja muheda olekuga kiisud. Kuid kassike, kelle tõime, on keskmisest koguni pisem ja jääbki nii. Tegelikult see armastust tema vastu ei sega üldse, ta on meil väga palju nunnutatud ja tähelepanu saav miisu. Kuid kuskil pesitseb ikka edasi soov tuua koju veel üks kass, kes oleks nimelt sellise välimusega nagu on Maine Coon. Kui aga peaks selguma, et neil tervis tihtipeale kehv, siis mõtleks korra veel järele.
Külaline

Katerin kirjutas: 25 Jaan 2025 12:33
Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 11:47

Milleks võtta? No vaata, võib-olla tekib ühel hetkel soov just teatud välimuse/iseloomuga looma järele. Äkki on mulle suured kassivolaskid eluaeg meeldinud :) Viimane kord, kui uus kassipoeg majja tuli, otsisin ekstra pesakonda, kus mõlemad vanemad olid suured ja muheda olekuga kiisud. Kuid kassike, kelle tõime, on keskmisest koguni pisem ja jääbki nii. Tegelikult see armastust tema vastu ei sega üldse, ta on meil väga palju nunnutatud ja tähelepanu saav miisu. Kuid kuskil pesitseb ikka edasi soov tuua koju veel üks kass, kes oleks nimelt sellise välimusega nagu on Maine Coon. Kui aga peaks selguma, et neil tervis tihtipeale kehv, siis mõtleks korra veel järele.
Arusaadav! Igaks juhuks veel korra rõhutan, et ma jumala eest ei tee Maine Coone või nende omamist maha! Peaasi, et kass :)
Varjupaigast suure kassi võtmine on muidugi ka hea variant. Ma võtaks isegi juurde, aga ei mahu rohkem.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei pea võtma tõukassi, ka "tavalised" kassid on toredad, kui nad on hea iseloomuga. Mina eelistan karvast ja suuremat, mulle tundub, et on "rohkem kassi". Aga mul on toredad, rahulikud ja heasüdamlikud kodukassid ka olnud. Minu Maine Coon külmetas kergesti, isegi nii kergesti, et mõtlesin, et teen elektriradiaatoriga kokkuhoidu (ta elas mul teises toas ja soendasin radikaga juurde, tuba oli külm), panin nõrgema peale, tuba ei läinud külmaks, aga otseselt soe ka enam polnud, oli normaalne, ja kassil olid hommikul silmad märjad (kassidel külmetuse tunnus). Nii et ei mingit kokkuhoidu, mina olen külmavares, ja kass on külmavares. Kui oli külmetunud, siis lõpetas söömise/joomise. Siis viisime loomaarsti juurde, pandi tilguti alla, lõpuks hakkas uuesti sööma/jooma. Aga see süstlanõel, see tal ju sees valutab, ja järgmine kord, kui ta ei joonud, hakkasin mõtlema, et juust on tahke toit (oli taldrikul), pasteet pehmem, aga kui pasteet veega ära segada (nii, et on vedelik), siis ongi ju vedelik ja ehk hakkab jooma. Ja hakkaski, mingit nõela polnud vaja. Ja nüüd ma teen reklaami. Selle konservi nimi oli Recovery, seda müüb vetkliinik ja kui muidu kassid ju valivad, mida süüa, siis seda pidid kõik kassid sööma. Firmat ma ei mäleta, polnud ei Royal Canin, Applaws ega Pro Plan. Siis oli tal hambakivi, aga andsin pehmet toitu ja kassipoja krõbinaid, saime ilusti hakkama. Ja siis tekkis tal selja peale mingi laik, arst ütles, et see on kirbuallergia, kuigi tal polnud ühtegi kirpu, aga laigust saime ka lahti. Eelmine arst andis mingit inimese tilka sinna peale määrida, laik virutas punasemaks, nii et pead teadma, kuhu ja kelle juurde sa lähed, neid lolle on ka igal pool. Ja sõimas mind, et kana ei tohi anda (grillkana sõi ta hea meelega). Rohkem hädasid mu Maine Coonil ei olnud. Tuleb soojas hoida, arsti juurde läksin ka, panin talvejope sisse, kapuuts üle pea, suurde kilekotti ja kaenlasse..
Külaline

Mulle nii meeldib tõug RagaMuffin. Nägin neist saadet ETV-s ja täiega armusin. Aga kahjuks ma ei saa kassi võtta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ragamuffin_cat
Tolmukübe
Kontakt:

Vaatasin Ragamuffini pilte. Ilus, paks ja karvane, ja pidi sõbraliku iseloomuga olema. Mul oli kodukass selline paks ja karvane, ise ma nimetasin teda angoora kassiks. Oli valget värvi mustade laikudega.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 13:43 Ei pea võtma tõukassi, ka "tavalised" kassid on toredad, kui nad on hea iseloomuga. Mina eelistan karvast ja suuremat, mulle tundub, et on "rohkem kassi". Aga mul on toredad, rahulikud ja heasüdamlikud kodukassid ka olnud. Minu Maine Coon külmetas kergesti, isegi nii kergesti, et mõtlesin, et teen elektriradiaatoriga kokkuhoidu (ta elas mul teises toas ja soendasin radikaga juurde, tuba oli külm), panin nõrgema peale, tuba ei läinud külmaks, aga otseselt soe ka enam polnud, oli normaalne, ja kassil olid hommikul silmad märjad (kassidel külmetuse tunnus). Nii et ei mingit kokkuhoidu, mina olen külmavares, ja kass on külmavares. Kui oli külmetunud, siis lõpetas söömise/joomise. Siis viisime loomaarsti juurde, pandi tilguti alla, lõpuks hakkas uuesti sööma/jooma. Aga see süstlanõel, see tal ju sees valutab, ja järgmine kord, kui ta ei joonud, hakkasin mõtlema, et juust on tahke toit (oli taldrikul), pasteet pehmem, aga kui pasteet veega ära segada (nii, et on vedelik), siis ongi ju vedelik ja ehk hakkab jooma. Ja hakkaski, mingit nõela polnud vaja. Ja nüüd ma teen reklaami. Selle konservi nimi oli Recovery, seda müüb vetkliinik ja kui muidu kassid ju valivad, mida süüa, siis seda pidid kõik kassid sööma. Firmat ma ei mäleta, polnud ei Royal Canin, Applaws ega Pro Plan. Siis oli tal hambakivi, aga andsin pehmet toitu ja kassipoja krõbinaid, saime ilusti hakkama. Ja siis tekkis tal selja peale mingi laik, arst ütles, et see on kirbuallergia, kuigi tal polnud ühtegi kirpu, aga laigust saime ka lahti. Eelmine arst andis mingit inimese tilka sinna peale määrida, laik virutas punasemaks, nii et pead teadma, kuhu ja kelle juurde sa lähed, neid lolle on ka igal pool. Ja sõimas mind, et kana ei tohi anda (grillkana sõi ta hea meelega). Rohkem hädasid mu Maine Coonil ei olnud. Tuleb soojas hoida, arsti juurde läksin ka, panin talvejope sisse, kapuuts üle pea, suurde kilekotti ja kaenlasse..
Ikka väga palju terviseprobleeme su kassil, minu 5-aastasel must-valgel “krantsil” pole midagi taolist olnud. Pisikesena jooksid silmad vett, aga sellest saime nädalaga jagu.
Lisan veel seda, et tänapäeval on spetsiaalsed transpordipuurid, keegi ei tassi kassi kilekotis. See on isegi ohtlik, väga lihtne on nii jooksu panna.
Tolmukübe
Kontakt:

Maine Coon ei lähe transpordipuuri. Vbl niisama ehk mahub, kuidagimoodi, aga siis ta külmab ära, paks talvejope tuli ju ümbere mässida. Ei ta pane sealt kilekotist jooksu, ta oli mul rahulik ja sõnakuulelik ja arglik, mis puudutas kodust väljas olemist. Ja ega ma teda kotis niisama mööda busse ei vedanud, ikka taksoga uksest ukseni.. Aga võrreldes valge kodukassiga oli jah tõbine, selle leidsime keldrist, vanemad ära karastunud hulkurid ja järglaselgi hea tervis.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 14:32 Maine Coon ei lähe transpordipuuri. Vbl niisama ehk mahub, kuidagimoodi, aga siis ta külmab ära, paks talvejope tuli ju ümbere mässida. Ei ta pane sealt kilekotist jooksu, ta oli mul rahulik ja sõnakuulelik ja arglik, mis puudutas kodust väljas olemist. Ja ega ma teda kotis niisama mööda busse ei vedanud, ikka taksoga uksest ukseni.. Aga võrreldes valge kodukassiga oli jah tõbine, selle leidsime keldrist, vanemad ära karastunud hulkurid ja järglaselgi hea tervis.
Neid puure on igas mõõdus. Ümber mässitud jopega mahub suuremasse puuri. Või teki sisse mässituna.
Kuidas ta siis ära külmub, kui taksoga uksest ukseni ka veel minna 😀
Külaline

Mulle tohutult meeldib scottush fold, aga olen kuulnud, et nad on kehva tervisega. Ei oska öelda, kas see ka tõsi on.

Pilt
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 14:36
Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 14:32 Maine Coon ei lähe transpordipuuri. Vbl niisama ehk mahub, kuidagimoodi, aga siis ta külmab ära, paks talvejope tuli ju ümbere mässida. Ei ta pane sealt kilekotist jooksu, ta oli mul rahulik ja sõnakuulelik ja arglik, mis puudutas kodust väljas olemist. Ja ega ma teda kotis niisama mööda busse ei vedanud, ikka taksoga uksest ukseni.. Aga võrreldes valge kodukassiga oli jah tõbine, selle leidsime keldrist, vanemad ära karastunud hulkurid ja järglaselgi hea tervis.
Neid puure on igas mõõdus. Ümber mässitud jopega mahub suuremasse puuri. Või teki sisse mässituna.
Kuidas ta siis ära külmub, kui taksoga uksest ukseni ka veel minna 😀
Külmab. Nii kui tuuleõhku sai.. Vbl on suuremad puurid, aga ega siis teda nii tihti ka mööda arste ei veetud, pole ju mõtet loetud kordadeks puuri osta, ma pole uut kassi võtnud, jääb see puur nurka seisma ja tolmu koguma.. Ja puur kaalub ka, kilekotis kergem, kass oli ise 8 kg. Ja tavalisse kilekotti ta ei mahtunud (koos jopega), teinekord poest ostad midagi suuremat, siis antakse ekstra suur kilekott, sellega hea vedada.
Külaline

arsti juurde läksin ka, panin talvejope sisse, kapuuts üle pea, suurde kilekotti ja kaenlasse..
Sinu jutud lähevad aina hullemaks. Annad grillkana, mis on liiga soolane ja arvad, et arst on jälle loll, sest sinu kassil ei juhtunud midagi. Tirid kassi kilekoti sees arsti juurde, tule taevas appi. Kui mingi tilk ei mõju, on kohe arst loll jälle. Ega ta mingi selgeltnägija pole, ka inimestele ei mõju kõigile samad asjad, arstid pole sellepärast lollid. Ise käitud imelikult, jutt on imelik, aga kõik teised on sinu arust lollid mis lollid.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 15:54
Külmab. Nii kui tuuleõhku sai.. Vbl on suuremad puurid, aga ega siis teda nii tihti ka mööda arste ei veetud, pole ju mõtet loetud kordadeks puuri osta, ma pole uut kassi võtnud, jääb see puur nurka seisma ja tolmu koguma.. Ja puur kaalub ka, kilekotis kergem, kass oli ise 8 kg. Ja tavalisse kilekotti ta ei mahtunud (koos jopega), teinekord poest ostad midagi suuremat, siis antakse ekstra suur kilekott, sellega hea vedada.
Mul on 7 kg kaaluv kass ja loomulikult mahub kenasti transpordipuuri. See puur maksab mingi 25 eurot, seega pole eriline kaotus, kui enamuse ajast seisab niisama või kassi lahkudes üldse kasutust ei leia. Imestan, et arst midagi ei öelnud, sest neil on ka parem, kui loomad mööda kliinikut ringi ei jookse. Kilekott… :roll:
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 17:06
Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 15:54
Mul on 7 kg kaaluv kass ja loomulikult mahub kenasti transpordipuuri. See puur maksab mingi 25 eurot, seega pole eriline kaotus, kui enamuse ajast seisab niisama või kassi lahkudes üldse kasutust ei leia. Imestan, et arst midagi ei öelnud, sest neil on ka parem, kui loomad mööda kliinikut ringi ei jookse. Kilekott… :roll:
Kus ta siis jookseb mööda kliinikut, kui on rahuliku iseloomuga sõnakuulelik kass? Kui on kotti pandud, siis seal ka istub rahulikult. Ja arglik veel pealegi, ei selline võõras kohas kotist välja ei roni. Ja kass oli väga intelligentne. Kui teab, et on kotti pandud, siis järelikult peab seal olema. Miks mul peab mingi kolu kuskil nurgas niisama seisma ja tolmu koguma? Sina võid endale asju kokku kuhjata, kui meeldib, igale inimesele liigne tavaar jällegi ei meeldi. Kass tunneb ka ennast turvalisemalt, kui ta mul kotiga süles minu vastus on, mitte ei ripu käe otsas mingi puuri sees. Ma hoidsin teda kahe käega vastu oma keha, ega ta kilekotiga käes ei rippunud, nagu tavaliselt kotte kantakse. Ikka mugavamalt ja turvalisemalt käis meil see asi. Puuriga võib suvaline krants tänaval ligi joosta ja mu kassi traumeerida, on seda siis vaja? Nii ta on ikka üleval, minu ligi, kilekotti saab keha järgi sättida.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 13:59Vaatasin Ragamuffini pilte. Ilus, paks ja karvane, ja pidi sõbraliku iseloomuga olema.
Ja tal üks hea omadus veel, nad ei hüppa kõrgele. Vähemalt nii seal saates rääkis. Nad ei salli hüppamist.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Vanasti polnud mingeid transapuure olemaski, autod olid ka vähestel, ja ometi said kõik loomad oma koju. Mul oli kass, kes oskas transapuuriga sada imet ära teha ja lõpuks pani mööda tänavat plehku ka, kui arsti juurest tulime. Olen vahel ka ise mõnda pisemat loomakest oma põues soojas koju viinud, kõrval laps, kel tühi transapuur näpus.

Muide, kõik "Recovery" kirjaga loomatoidud on mõeldud haigetele loomadele. Mul oli kunagi merisiga, kes haigena sai ka taastumistoitu, ja pärast oli sellega ära hellitatud ning muud enam ei tahtnudki. Aga hea oleks ikka, kui loom sellega liiga ära ei harjuks ja tavatoidust päris ei võõrduks.

Kassid on üldiselt väga soojalembesed. Minu oma põõnutab praegu sooja ahju peal ja kuriseb unes :)
S6nn
Kontakt:

Postitus Postitas S6nn »

Hei!

Kutsun üles kiisusõpru külastama ka meie väikest epoodi https://miumjau.ee/
Meilt leiate Eestis uurima valiku kraapimispuid. Kui vajad abi õige kraapimispuu või toidu valimisel, andke julgelt märku ja vaatame koos üle!

Igale kassile kodu!
Igale kassile kraapimispuu!
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2025 20:24 Lõhuvad toas asju ja kuidas veel.
Minu lapsepõlvekodus oli kaks kassi, kes korteris elasid ainult toas ja suvel suvekodus käisid ka suvekodu hoovis ringi, kaugele ei läinud. Ei olnud poegadena koos võetud. Alguses võtsime tänavalt u. 1 aasta vanuse isase triibulise kassi. Kuna hakkas kräunuma ja sirtsutama, lasime kastreerida. Peale seda muutus rahulikuks. Mitu aastat hiljem pakuti kirjut emase kassi poega, keegi oli tänavalt päästnud, aga ei saanud ise pidada, oli hädas,et võtke siis vähemalt teie. Mõtlesime, et olgu, proovime. Esimesel päeval isane kass oli uuest elanikust hämmastunud ja kassipoeg kartis, peitis ennast, aga üsna kiiresti kassid kohanesid teineteisega.

Ühtegi lõhutud asja küll ei mäleta. Palju aega kassid magasid koos või vaatasid aknast välja. Mingil ajast päevast muutusid hästi aktiivseks ja mängisid tagaajamismänge (jooksid korteri ühest otsast teise), aga selle käigus ühtegi asja küll ei lõhutud. Meile isegi meeldis, et kassid "teevad sporti", hoiavad ennast vormis. Väga korralikult käisid liivakastis, kuhugi mujale ei sirtsutatnud. Ainus halb harjumus, mis meenub,oli see, et neile meeldis kraapida diivani nurki. Kraapimisasjad neid ei huvitanud, ikka eelistati diivani nurki. Lõikasime küll küüntel tervavad otsad maha, aga nad oskasid ka lõigatud küüntega kraapida. Katsime diivani paksu kangaga ja kui kassid selel liiga narmendama kraapisid', siis vahetasime katet. Nii jäi diivan katte all enam-vähem ellu.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 25 Jaan 2025 07:29 Minu Maine Coonil polnud ka nägu eriti ilus ega sõbralik, aga ega ta sinna midagi parata ju ei saa. Tema iseloom näos ei kajastunud üldse. Ise lohutasin ennast sellega, nagu kuskilt lugesin, et loomadel puuduvad näos miimilised lihased, millega nad saaksid tundeid edasi anda.
Maine Cooniga kogemus puudub, aga harilik kass oskab küll väga hästi nägusid teha. Pahur nägu - sa segad mind, ära näpi. Nunnu kiisumiisu - vaata kui kui armas ma olen, löön nurru, anna nüüd krõpsu. Hirmunud nägu - paanika, paanika.

Tõukasside miinus minu arvates ongi nende imelik nägu. Mõni tõug näeb välja nagu oleks veidi ohmakad. Teised näevad kurjad välja. Kolmandad justkui polegi kassid vaid mopsid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ell, kaegu ja 1 külaline