Kuule, keegi ei pea sulle midagi tõestama. Otsi ise, mina kinnitan, et ta seda eespool ütles.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:16Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:04Eespool üsna alguses kirjutas. Miks ta seda tsiteerima peab?Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 11:36
Täpsustan. “ Mina, kõrgharidusega psühholoog (baka, mitte praktiseeriv), olen sinuga nõus.” on minu kirjutatud. Ka näited olid minu toodud. (Ja lubadus, et ma rohkem ei vasta)
Palun tsiteeri, kus sina kirjutasid, et sul on psühholoogias bakalaureus.
Sest praegu tundus justkui oleks ta võtnud minu külalise-isiku üle. Kui ta tõesti alguses seda kirjutas, siis on ok. Siis ei saa öelda, et ta valetas. Aga siis ei peaks tal ka raske olema seda tõestada. Tema ju ise teab, kus ta sõna võttis.
Kogemusi psühholoogidega
-
Külaline
-
Külaline
Muidugi ei pea. Aga ma ei pea laskma tal ka minu juttu üle võtta. Kui tahab tõestagu, kui ei, mul suva, ausalt. Praeguseks on juba piisavalt selgeks tehtud, et minu näidetega sellel kommentaaril midagi pistmist pole.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:24Kuule, keegi ei pea sulle midagi tõestama. Otsi ise, mina kinnitan, et ta seda eespool ütles.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:16Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:04 Eespool üsna alguses kirjutas. Miks ta seda tsiteerima peab?
Sest praegu tundus justkui oleks ta võtnud minu külalise-isiku üle. Kui ta tõesti alguses seda kirjutas, siis on ok. Siis ei saa öelda, et ta valetas. Aga siis ei peaks tal ka raske olema seda tõestada. Tema ju ise teab, kus ta sõna võttis.
-
Külaline
Uus imelik siin teemas. Kes sinu kommentaare üle on võtnud või mis sul viga nüüd on üldse? Kes sulle mida peab tõestama? Külaline võttis külalise üle? No tõestasid, et nii mõnigi psühholoogiat õppinu ongi imelik ka, muud mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:51Muidugi ei pea. Aga ma ei pea laskma tal ka minu juttu üle võtta. Kui tahab tõestagu, kui ei, mul suva, ausalt. Praeguseks on juba piisavalt selgeks tehtud, et minu näidetega sellel kommentaaril midagi pistmist pole.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:24Kuule, keegi ei pea sulle midagi tõestama. Otsi ise, mina kinnitan, et ta seda eespool ütles.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:16
-
Külaline
Mina soovitaksin siiski alati teema läbi lugeda enne kui kommenteerima hakkad. Kui sa ei ole näinud seda, et siin keegi on rääkinud enne sind psühholoogia baka haridusest (miks see üleüldse nii uskumatuna sulle tundub?), siis pole sa ehk näinud ka neid absurdseid süüdistusi ja näiteid, millest teema üldse hargnema hakkas. Sekkud seitse sammu enne finišit ja paned asju paika, eellugu teadmata?Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:51Muidugi ei pea. Aga ma ei pea laskma tal ka minu juttu üle võtta. Kui tahab tõestagu, kui ei, mul suva, ausalt. Praeguseks on juba piisavalt selgeks tehtud, et minu näidetega sellel kommentaaril midagi pistmist pole.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:24Kuule, keegi ei pea sulle midagi tõestama. Otsi ise, mina kinnitan, et ta seda eespool ütles.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 14:16
-
Külaline
Mis näited need sinu omad olid üldse? Et koolipsühholoog määras süüdlaseks lapse, kes teist lõi, aga seda ei arvestatud, et esimene ütles ta ema kohta pahasti? Ja see, et psühholoog põhjustas nälgimishoo, sest ütles enda kohta, et mina pole ju paks, aga olen normaalkaalus, mitte alakaalus? Ja sellise vaalaga võrdlemine ajas lapse uuesti endast välja? Kas need on sinu näited? Sellisel juhul ma tõesti ei usu, et sa oled psühholoogiat õppinud või on siis see psühholoogia õppimine sul tõesti mööda külge täiesti maha läinud. Eks igasuguseid on, selle vastu pole keegi vaielnudki, on ka arste, kes pooldavad uhhuteooriaid, on juriste, kes seadusi üldse ei jaga, iga ameti hulgas on täielikke soss-seppi. Iga ameti kohta võib sama väita.Praeguseks on juba piisavalt selgeks tehtud, et minu näidetega sellel kommentaaril midagi pistmist pole.
-
Külaline
Siin on üks bakalaureuse kraadiga psühholoog, kes nõustub, et psühholoogia vajab reformimist. Ma ei tea, kes pagan on see keegi teine veel, kes siin ennast "kõrgharidusega bakaks" tituleerib - vaated on neil küll totaalselt erinevad, ja suhtumine ning IQ nähtavasti ka.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2025 22:51Mina, kõrgharidusega psühholoog (baka, mitte praktiseeriv), olen sinuga nõus.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2025 22:47Olen küll vastanud! Korduvalt. Samuti on teisedki inimesed, keda mina ei tunne, kirjutanud siia oma kogemusi. Ma näen, kuidas sa provotseerid ja demagoogiat ajad, tühistades kõik selgitused ja näited, mis sinule ei sobi. Seda psühhi-teemat jätkub siin 10 lehekülge, palun mine tagasi ja loe uuesti, kui nii väga oma "näiteid" tahad.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2025 17:28 Tõesti oled sa toonud igasuguseid suvalisi näiteid ja piisavalt "teemat avanud", aga küsimusele, et kes sind sunnib konkreetse kindla psühholoogi juurde minema, pole sa kohe kindlasti vastanud. Muidugi pole sa ka teistele küsimustele tegelikult vastanud, aga see pole praegu oluline.
Kuid endiselt hüppad sa targu vaikselt üle siin ära toodud probleemidest, milleks on psühholoogide tööle tagasiside andmise võimaluse puudumine, nende töötulemuste kohta igasuguse statistika puudumine ja eitamine, et ükski selle elukutse esindaja eales klienti kahjustada saab. Lisaks, kui keegi peaks avalikus netis küsima mõne psühholoogi töö kohta tagasisidet, siis ei ole negatiivne tagasiside lubatud - see kustutatakse kohe, viidates andmekaitsele.
Samuti puudub avalik info erinevate teraapiate kohta. Ka erinevate teraapiate kasu protsendid on väga raskesti leitavad või pole seda üldsegi. Kui inimene pöördub teraapiasse, siis teda tihti ei informeeritagi, et on olemas veel mingeid teisi teraapiaid, mis võiksid talle hoopis paremini sobida. See kõik on läbipaistmatu. Sellest nähtub, et psühholoogia vajab meil ikka väga tõsist reformi.
-
Külaline
Postimehes oli eile või oli see üleeile mingi artikkel välja tõstetavast üksikemast. Ametnikud olid soovitanud tal igapäev peegli ees endale positiivseid asju öelda

-
Külaline
Kindlasti, kohe kindlasti, täiesti kindlasti oli see ainus, mida ametnikud talle soovitasid. No täpselt sellised need teie näited ongiKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:25 Postimehes oli eile või oli see üleeile mingi artikkel välja tõstetavast üksikemast. Ametnikud olid soovitanud tal igapäev peegli ees endale positiivseid asju öelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Issand, mõnel on ikka tõsine probleem selle "tiitliga". Unustasid küll kahjuks lisada, et mitte praktiseeriv. Ja kahtlustan, et IQ on neil ikka vägagi sarnane.Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 17:11Siin on üks bakalaureuse kraadiga psühholoog, kes nõustub, et psühholoogia vajab reformimist. Ma ei tea, kes pagan on see keegi teine veel, kes siin ennast "kõrgharidusega bakaks" tituleerib - vaated on neil küll totaalselt erinevad, ja suhtumine ning IQ nähtavasti ka.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2025 22:51Mina, kõrgharidusega psühholoog (baka, mitte praktiseeriv), olen sinuga nõus.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2025 22:47
Olen küll vastanud! Korduvalt. Samuti on teisedki inimesed, keda mina ei tunne, kirjutanud siia oma kogemusi. Ma näen, kuidas sa provotseerid ja demagoogiat ajad, tühistades kõik selgitused ja näited, mis sinule ei sobi. Seda psühhi-teemat jätkub siin 10 lehekülge, palun mine tagasi ja loe uuesti, kui nii väga oma "näiteid" tahad.
Kuid endiselt hüppad sa targu vaikselt üle siin ära toodud probleemidest, milleks on psühholoogide tööle tagasiside andmise võimaluse puudumine, nende töötulemuste kohta igasuguse statistika puudumine ja eitamine, et ükski selle elukutse esindaja eales klienti kahjustada saab. Lisaks, kui keegi peaks avalikus netis küsima mõne psühholoogi töö kohta tagasisidet, siis ei ole negatiivne tagasiside lubatud - see kustutatakse kohe, viidates andmekaitsele.
Samuti puudub avalik info erinevate teraapiate kohta. Ka erinevate teraapiate kasu protsendid on väga raskesti leitavad või pole seda üldsegi. Kui inimene pöördub teraapiasse, siis teda tihti ei informeeritagi, et on olemas veel mingeid teisi teraapiaid, mis võiksid talle hoopis paremini sobida. See kõik on läbipaistmatu. Sellest nähtub, et psühholoogia vajab meil ikka väga tõsist reformi.
-
Külaline
Aga pole raske ise lugeda kui eesti keelt oskad https://elu24.postimees.ee/8188192/ma-k ... lja-kolimaKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:45Kindlasti, kohe kindlasti, täiesti kindlasti oli see ainus, mida ametnikud talle soovitasid. No täpselt sellised need teie näited ongiKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:25 Postimehes oli eile või oli see üleeile mingi artikkel välja tõstetavast üksikemast. Ametnikud olid soovitanud tal igapäev peegli ees endale positiivseid asju öelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«Mulle öeldi, et pean iga päev peegli juurde minema ja julgustavaid sõnu ütlema,» räägib üksikema Inna Limonile, kuidas ta sotsiaalmajast kahe lapsega välja visatakse. Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti kommunikatsioonispetsialisti sõnul teatati kõigile sotsiaalkorterite elanikele üürilepingu lõpetamisest kuus kuud ette.
-
Külaline
Jah, ja lisaks endale peegli ees julgustavate sõnade ütlemisele on nende ametnike lemmik"soovitus" saata kodust ilmajäetud üksikema psühholoogi juurde. Kui aga üksikema ei lähe (kuna lihtsalt ei saa aru, mismoodi psühholoog talle uue kodu anda saab ja lisaks puudub töö ja laste kõrvalt ka aeg tunde psühholoogi kabinetis istuda ja talle oma emotsioone kirjeldada), siis paneb ametnik kirja, et inimene keeldub koostööst, ei tahagi abi. Tegelikult tahaks abi küll, aga ametnik ei paku perele seda abi, mida nood tegelikult vajavad.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 00:28Aga pole raske ise lugeda kui eesti keelt oskad https://elu24.postimees.ee/8188192/ma-k ... lja-kolimaKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:45Kindlasti, kohe kindlasti, täiesti kindlasti oli see ainus, mida ametnikud talle soovitasid. No täpselt sellised need teie näited ongiKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:25 Postimehes oli eile või oli see üleeile mingi artikkel välja tõstetavast üksikemast. Ametnikud olid soovitanud tal igapäev peegli ees endale positiivseid asju öelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«Mulle öeldi, et pean iga päev peegli juurde minema ja julgustavaid sõnu ütlema,» räägib üksikema Inna Limonile, kuidas ta sotsiaalmajast kahe lapsega välja visatakse. Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti kommunikatsioonispetsialisti sõnul teatati kõigile sotsiaalkorterite elanikele üürilepingu lõpetamisest kuus kuud ette.
-
Külaline
Minu mõte oli, et kindlasti polnud see ainus soovitus, mida üksikemale anti. Aga muid sa siia välja pole toonud või pole neid välja toonud ajakirjanik. Muidu ei saaks ju draamat üles kiskuda, kui loetleda, kust ametnik korterit otsida või kuidas pere kulusid kontrolli alla saada soovitas.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 00:28Aga pole raske ise lugeda kui eesti keelt oskad https://elu24.postimees.ee/8188192/ma-k ... lja-kolimaKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:45Kindlasti, kohe kindlasti, täiesti kindlasti oli see ainus, mida ametnikud talle soovitasid. No täpselt sellised need teie näited ongiKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:25 Postimehes oli eile või oli see üleeile mingi artikkel välja tõstetavast üksikemast. Ametnikud olid soovitanud tal igapäev peegli ees endale positiivseid asju öelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Mida see ametnik siis tegema peaks? Oma pool palka ära andma iga kuu? Võlukepikesega emale töö võluma? Kui ametnik näeb vajadust psühholoogi järele, et inimene saaks jalgele ja oma elu korda teha, aga inimene keeldub, siis ta ju keeldubki koostööst? Appi, küll sihukestega on raske. Müts maha sotsiaaltöötajate ees, kes jaksavad sellist lasteaeda kantseldada, ise lakkamatult sõimata saades.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 00:52Jah, ja lisaks endale peegli ees julgustavate sõnade ütlemisele on nende ametnike lemmik"soovitus" saata kodust ilmajäetud üksikema psühholoogi juurde. Kui aga üksikema ei lähe (kuna lihtsalt ei saa aru, mismoodi psühholoog talle uue kodu anda saab ja lisaks puudub töö ja laste kõrvalt ka aeg tunde psühholoogi kabinetis istuda ja talle oma emotsioone kirjeldada), siis paneb ametnik kirja, et inimene keeldub koostööst, ei tahagi abi. Tegelikult tahaks abi küll, aga ametnik ei paku perele seda abi, mida nood tegelikult vajavad.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 00:28Aga pole raske ise lugeda kui eesti keelt oskad https://elu24.postimees.ee/8188192/ma-k ... lja-kolimaKülaline kirjutas: ↑09 Veebr 2025 22:45 Kindlasti, kohe kindlasti, täiesti kindlasti oli see ainus, mida ametnikud talle soovitasid. No täpselt sellised need teie näited ongi![]()
-
Külaline
No mis mõttes ei vaja see inimene siis psühholoogi abi. Tal on ju elus kindel muster, et tuleb kiri, ignoeerin, ei hakka probleemiga tegelema, vaid istun seal korteris edasi, kuigi tean, et 6 kuu pärast pean sealt välja kolima. 6 kuu jooksul oleks olnud võimalik leida uus korter. Aga tema ei tee mitte midagi. 45 minuti nädalas leiaks iga inimene, mis mõttes pole aega ühe lapse ja töö kõrvalt. Kui inimene jääbki eluajaks ootama, et nii kui mingi probleem on, siis keegi teine lahendagu see (otsigu talle uus korter), siis tuleb tal kohe varsti järgmine probleem.Tegelikult tahaks abi küll, aga ametnik ei paku perele seda abi, mida nood tegelikult vajavad.
-
Külaline
Jäi tähelepanuta, et on kaks last, aga mõte jääb samaks. 45 minutit nädalas või üle nädala leiaks iga inimene, ajapuuduse taha ei saa seda asja küll ajada.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 06:37No mis mõttes ei vaja see inimene siis psühholoogi abi. Tal on ju elus kindel muster, et tuleb kiri, ignoeerin, ei hakka probleemiga tegelema, vaid istun seal korteris edasi, kuigi tean, et 6 kuu pärast pean sealt välja kolima. 6 kuu jooksul oleks olnud võimalik leida uus korter. Aga tema ei tee mitte midagi. 45 minuti nädalas leiaks iga inimene, mis mõttes pole aega ühe lapse ja töö kõrvalt. Kui inimene jääbki eluajaks ootama, et nii kui mingi probleem on, siis keegi teine lahendagu see (otsigu talle uus korter), siis tuleb tal kohe varsti järgmine probleem.Tegelikult tahaks abi küll, aga ametnik ei paku perele seda abi, mida nood tegelikult vajavad.
-
Külaline
Aga kust sa võtad, et psühholoogi juures istudes ja oma emotsioone kirjeldades tuleb sulle uus korter??? Ja ära tule oletama, et vot "psühholoog oskab kuidagi niimoodi teha, et sul tekib tahtmine uus korter soetada". Suurema tõenäosusega puudub sel 45 minutit nädalas või üle nädala kusagil juttu ajamas käimisel igasugune mõte paraku. Vaja on astuda päriselt samme, et saada uus korter. Ja kui tegemist ongi raskustes üksikemaga, siis on see just nimelt sotsiaalametnike töövaldkond, leida võimalused, et see üksikema oma lastega saaks elamispinna. Oma tegematajätmisi ei tohiks visata mingite teiste elualade esindajate kaela peale.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 06:38Jäi tähelepanuta, et on kaks last, aga mõte jääb samaks. 45 minutit nädalas või üle nädala leiaks iga inimene, ajapuuduse taha ei saa seda asja küll ajada.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 06:37No mis mõttes ei vaja see inimene siis psühholoogi abi. Tal on ju elus kindel muster, et tuleb kiri, ignoeerin, ei hakka probleemiga tegelema, vaid istun seal korteris edasi, kuigi tean, et 6 kuu pärast pean sealt välja kolima. 6 kuu jooksul oleks olnud võimalik leida uus korter. Aga tema ei tee mitte midagi. 45 minuti nädalas leiaks iga inimene, mis mõttes pole aega ühe lapse ja töö kõrvalt. Kui inimene jääbki eluajaks ootama, et nii kui mingi probleem on, siis keegi teine lahendagu see (otsigu talle uus korter), siis tuleb tal kohe varsti järgmine probleem.Tegelikult tahaks abi küll, aga ametnik ei paku perele seda abi, mida nood tegelikult vajavad.
-
Külaline
Ju see korter oli mõeldud mõne poliitiku tuttavale, tõstegi üksikema välja. Nii need asjad on alati käinud.
-
Külaline
Sotsiaalmaja korter on mõeldud poliitiku tuttavale? Kuule, võta tabletti. Oli ju selgitatud, miks välja tõstetakse - sest need korterid on ajutiseks kasutamiseks. Neile teatati pool aastat (!!!!) ette. Millega te rahul ei ole jälle.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 10:44 Ju see korter oli mõeldud mõne poliitiku tuttavale, tõstegi üksikema välja. Nii need asjad on alati käinud.
-
Külaline
Ajutiseks tulebki poliitiku tuttav sisse, ajutist saab alati pikendada. Võta ise oma tabletid ära uhuutaja. Oled nii palju muna söönud, su ajud ongi munamass eksKülaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 11:05Sotsiaalmaja korter on mõeldud poliitiku tuttavale? Kuule, võta tabletti. Oli ju selgitatud, miks välja tõstetakse - sest need korterid on ajutiseks kasutamiseks. Neile teatati pool aastat (!!!!) ette. Millega te rahul ei ole jälle.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 10:44 Ju see korter oli mõeldud mõne poliitiku tuttavale, tõstegi üksikema välja. Nii need asjad on alati käinud.
-
Külaline
Sa saad sotsiaaltöötaja tööst küll valesti aru. Tema ei pea teiste inimeste eest nende elu elama, neile kortereid otsima vms. Tema töö just seisnebki selles, et annab soovitusi, näiteks minna psühholoogile. Ka psühholoog ei võlu kuskilt inimesele korterit (kust sellised veidrad mõtted?), vaid aitab inimesel apaatiast ja tõenäoliselt seda põhjustavast depressioonist jagu saada või seda vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 10:27Aga kust sa võtad, et psühholoogi juures istudes ja oma emotsioone kirjeldades tuleb sulle uus korter??? Ja ära tule oletama, et vot "psühholoog oskab kuidagi niimoodi teha, et sul tekib tahtmine uus korter soetada". Suurema tõenäosusega puudub sel 45 minutit nädalas või üle nädala kusagil juttu ajamas käimisel igasugune mõte paraku. Vaja on astuda päriselt samme, et saada uus korter. Ja kui tegemist ongi raskustes üksikemaga, siis on see just nimelt sotsiaalametnike töövaldkond, leida võimalused, et see üksikema oma lastega saaks elamispinna. Oma tegematajätmisi ei tohiks visata mingite teiste elualade esindajate kaela peale.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 06:38Jäi tähelepanuta, et on kaks last, aga mõte jääb samaks. 45 minutit nädalas või üle nädala leiaks iga inimene, ajapuuduse taha ei saa seda asja küll ajada.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2025 06:37
No mis mõttes ei vaja see inimene siis psühholoogi abi. Tal on ju elus kindel muster, et tuleb kiri, ignoeerin, ei hakka probleemiga tegelema, vaid istun seal korteris edasi, kuigi tean, et 6 kuu pärast pean sealt välja kolima. 6 kuu jooksul oleks olnud võimalik leida uus korter. Aga tema ei tee mitte midagi. 45 minuti nädalas leiaks iga inimene, mis mõttes pole aega ühe lapse ja töö kõrvalt. Kui inimene jääbki eluajaks ootama, et nii kui mingi probleem on, siis keegi teine lahendagu see (otsigu talle uus korter), siis tuleb tal kohe varsti järgmine probleem.
Küll on imelik, et sa pead sotsiaaltöötaja tegematajätmiseks, et teovõimeline inimene ei otsi omale uut korterit.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Nõiamoor, SeaTongue ja 8 külalist