Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:22
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:18
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:05

Korterijärjekorrad olid üüratud, nagu ka telefoni omad. Auto ostmiseks pidi aastaid luba ootama. Tuusiku saamiseks pidi partorgile pugema.
Liha ostmiseks pidi kaks tundi poes passima.

Normaalseid riideid poes ei müüdud, pidi kas ise õmblema või müüjatelt letialust kaupa lunima.

Palgad olid nirud. Lisaraha teenimiseks pidi Leningradi turule kaupa kasvatama.
Mis olid "normaalsed riided" ? Mina kandsin suurima rõõmuga "Klementi" ja "Nooruse" kleite, "Kommunaari " kingi ja "Marati" pesu. "Joped-mantlid olid ka need tavalised, mida kogu aeg müügil oli. Ei tundnud mingit huvi impordi vastu. Ise ei õmmelnud ega lasknud ka kunagi õmmelda. Tuusikutega polnud probleeme, korteri alevikeskuses organiseeris töökoht, autot meil polnud sest ei mina ega mees ei teinud lube. Ja oma dišpeseripalgast ning mehe lukksepa palgast elasime väga hästi ära. Nüüd üksiku pensionieelikuna supermarketi kassas saan vaevu palga eest korteri kommunaalkulud ära maksta..
Keskmine pension peaks olema 780 eurot? Kuidas sul nii väike on, töötasid terve elu poole kohaga?
Ma ei saa veel pensioni, viimased aastad olen tervise tõttu poole kohaga töötanud. Pensionini on paar aastat aega ja seda ma ei tea, kas hakkan keskmist saama-olin 90 ndatel pikalt töötu, kui meie piirkonna tuletõrje ära kaotati.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:18Mis olid "normaalsed riided" ? Mina kandsin suurima rõõmuga "Klementi" ja "Nooruse" kleite, "Kommunaari " kingi ja "Marati" pesu. "Joped-mantlid olid ka need tavalised, mida kogu aeg müügil oli. Ei tundnud mingit huvi impordi vastu. Ise ei õmmelnud ega lasknud ka kunagi õmmelda. Tuusikutega polnud probleeme, korteri alevikeskuses organiseeris töökoht, autot meil polnud sest ei mina ega mees ei teinud lube. Ja oma dišpeseripalgast ning mehe lukksepa palgast elasime väga hästi ära. Nüüd üksiku pensionieelikuna supermarketi kassas saan vaevu palga eest korteri kommunaalkulud ära maksta..
Marati pesu? Ainus Marati asi, mis müügil oli, olid vuplid. Mäletad? Kaks ristkülikukujulist lappi, keskelt poole sentimeetri ulatuses kinni õmmeldud.
Ja sukkpüksid ja sukasilmade ülesvõtmise teenus.

Ja veel üks asi, mida nõukogude aega tagasi igatsev kommenteerija kindlasti taga igatseb: seltsimehelik kohus. Kommunismiehitaja moraalikoodeksi vastu eksinu pidi puhtsüdaliku patukahetsusega esinema kolleegidest moodustatud kohtu ees.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:56
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:18
Mis olid "normaalsed riided" ? Mina kandsin suurima rõõmuga "Klementi" ja "Nooruse" kleite, "Kommunaari " kingi ja "Marati" pesu. "Joped-mantlid olid ka need tavalised, mida kogu aeg müügil oli. Ei tundnud mingit huvi impordi vastu. Ise ei õmmelnud ega lasknud ka kunagi õmmelda. Tuusikutega polnud probleeme, korteri alevikeskuses organiseeris töökoht, autot meil polnud sest ei mina ega mees ei teinud lube. Ja oma dišpeseripalgast ning mehe lukksepa palgast elasime väga hästi ära. Nüüd üksiku pensionieelikuna supermarketi kassas saan vaevu palga eest korteri kommunaalkulud ära maksta..
Keskmine pension peaks olema 780 eurot? Kuidas sul nii väike on, töötasid terve elu poole kohaga?
Ma ei saa veel pensioni, viimased aastad olen tervise tõttu poole kohaga töötanud. Pensionini on paar aastat aega ja seda ma ei tea, kas hakkan keskmist saama-olin 90 ndatel pikalt töötu, kui meie piirkonna tuletõrje ära kaotati.
Siis saad sa toimetulekutoetust, invaliidsuspensioni või muud taolist. Pool palka eluasemekuludeks maksta on normaalne, kui elad üksi. Nõuka ajal oleks sind hooldekodusse pandud, kui toime ei tule ja tööd teha ei suuda. Ilus elu.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 23:03
Siis saad sa toimetulekutoetust, invaliidsuspensioni või muud taolist. Pool palka eluasemekuludeks maksta on normaalne, kui elad üksi. Nõuka ajal oleks sind hooldekodusse pandud, kui toime ei tule ja tööd teha ei suuda. Ilus elu.
Eks kui ma endaga hakkama ei saa enam, siis hooldekodusse niikunii lähen. Laste kaela jääda ei taha ja mis sel hooldekodulgi viga on-saab süüa korralikult ja puhata.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 23:32
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 23:03
Eks kui ma endaga hakkama ei saa enam, siis hooldekodusse niikunii lähen. Laste kaela jääda ei taha ja mis sel hooldekodulgi viga on-saab süüa korralikult ja puhata.
Sul tõesti eluks muud vaja pole kui süüa ja s*ttuda?
Veider, aga sinu elu, mis see minu asi on.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:28
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 21:57Mis tähtust on mingisugusel eesti arengul? Ja ju siis olid enamus inimesi minu põlvkonnas lambad -lihtsalt nad pole foorumis. Meie põlvkonda üldiselt ei huvitanud mingi eneseteostus ja me olime õnnelikud, kui meid suunati kuskile tööle ja anti ka korter ning me saime töö eest raha, mille eest sai elada ja maksta elektrit ning kommunaale
Kui mõistuseta looma kombel oled elanud, siis nii ongi. Naudi!
Siin vist on ühiskonnast tingitud mõtteviisi erinevus. Tänapäeval on jah see pidev areng, eneseteostus ja elu mõtestamine moes. Tollel ajal enamust selline "tühi plära" ei huvitanud. Ja tundub millegipärast, et siia foorumisse kogunenud minuvanusedki, kui neid on, on hakanud unustama seda mis TEGELIKULT oluline on. Peamine on lihtsalt ELADA- et on kodu, et on riie seljas ja söök laual.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:48Ei, ma tõesti netimeediat(delfid ja õl) ei loe, sest ei ela Eestis. Vaatan vaid vahel Etv-lt Terevisiooni, Ringvaadet ja AK-d.
No eks ma siis homme hommikul vaatan Terevisiooni.
Kuidas kõik hädised küll siia jõuavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 23:44
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:48Ei, ma tõesti netimeediat(delfid ja õl) ei loe, sest ei ela Eestis. Vaatan vaid vahel Etv-lt Terevisiooni, Ringvaadet ja AK-d.
No eks ma siis homme hommikul vaatan Terevisiooni.
Kuidas kõik hädised küll siia jõuavad?
Ise ju oled ka siin 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 23:38
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 22:28
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 21:57Mis tähtust on mingisugusel eesti arengul? Ja ju siis olid enamus inimesi minu põlvkonnas lambad -lihtsalt nad pole foorumis. Meie põlvkonda üldiselt ei huvitanud mingi eneseteostus ja me olime õnnelikud, kui meid suunati kuskile tööle ja anti ka korter ning me saime töö eest raha, mille eest sai elada ja maksta elektrit ning kommunaale
Kui mõistuseta looma kombel oled elanud, siis nii ongi. Naudi!
Siin vist on ühiskonnast tingitud mõtteviisi erinevus. Tänapäeval on jah see pidev areng, eneseteostus ja elu mõtestamine moes. Tollel ajal enamust selline "tühi plära" ei huvitanud. Ja tundub millegipärast, et siia foorumisse kogunenud minuvanusedki, kui neid on, on hakanud unustama seda mis TEGELIKULT oluline on. Peamine on lihtsalt ELADA- et on kodu, et on riie seljas ja söök laual.
Ühe sõna lisan - väärikalt elada. Mitte vihmaussina vegeteerida, nagu keegi siin tabavalt ütles.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 00:20 Tollel ajal enamust selline "tühi plära" ei huvitanud. Ja tundub millegipärast, et siia foorumisse kogunenud minuvanusedki, kui neid on, on hakanud unustama seda mis TEGELIKULT oluline on. Peamine on lihtsalt ELADA- et on kodu, et on riie seljas ja söök laual.
Ma arvan, et sa oled ise lihtsalt vähenõudlik inimene. Pole üldse palju elamiseks vaja. Tahad hästi rahulikult oma elupäevad õhtusse veeretada. Ei saa sind selle eest hukka mõista. Selliseid on veel. Aga seda saab ju praegusel ajal ka teha, kui pension tööaastate eest väljateenitud. Sellest peaks jätkuma küll nii vähenõudlikule inimesele kui sina. Või ei?
Külaline

Teemale vastates, siis saime oma elektrivärgi ilusti korda ilma suuremate jamadeta. Tore!
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 20:03 Teemale vastates, siis saime oma elektrivärgi ilusti korda ilma suuremate jamadeta. Tore!
No natuke jama on selles, et osa välisühenduste võimsusest on elektribörsilt maas, kuna peavad tagama sagedusreservi, siis elektrihinnad hakkavad kõikuma üsna suurelt. Kui on tuult, siis hind on odav, kui tuult pole, siis on hind kallim. Mida rohkem tuulikuid (ja päikeseparke) seda suuremal määral hind kõigub. Homme pole ei tuult ega päikest, siis hind on kõrge. https://arileht.delfi.ee/artikkel/12035 ... eel-nahtud
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist