Sellest jutt käibki ju, et on tohutult keeruline hoida end normaalkaalus. Alakaalus olemisest ei räägi siin keegi.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 07:50Milline inimene soovib end piitsutada, et olla alakaaluline? Uskumatu. Ole normaalkaalus, mida sa normaalsde toitumisega oledki.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05
Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?
Eelmine kommentaar on ka minu kirjutatud. Ma suutsin tohutu enesepiinamise tulemusel hoida oma kehakaalu 52-57 juures ca 10 aastat. Aga lõputult ei jaksa.
Tänu oma kaaluprobleemile tean ma õigest toitumisest kõike. Seega, ei tasu hakata ka ajama seda, et kui teed õigeid valikuid, siis ei saa kõht tühi olla. Jah, saab küll! Saab!
Ozempic
-
Külaline
-
Külaline
Nõus! Ongi tühi! Aga, kui ma söön rohkem kui 1200 kcal, siis kaal tõuseb.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 10:56Kui sa sööd alla 1200 kcal, ongi alati kõht tühi. Alla 1200 pole normaalne süüa, kõik su organid kannatavad.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüaKülaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 16:05
Mina olengi see KMI 32 (nüüd juba 30) ja saan väga hästi 1200-1500 kcal päevas hakkama, selle asemel, et nõela otsas istuda. Ja kaal langeb, läbimõeldud toitumisvalikud on asja põhimõte. Enne kui ennast mäeks süüa, niiet ilma farmaatsiaimedeta enam hakkama ei saa, võiks ju isiklik aju ka tööle hakata, et asi läheb käest ära, tuleb midagi ette võtta, või ei? Ozempic jpm on mugavustoode. Kui ei järgne TEGELIKKU elustiili muutust, on see ajutine hädaabi. Miks rünnata mind lambist, selle asemel, et küsimusele vastata- kuipalju kilosid on kogunenud tagasi O lõpetades?
Eelmine kommentaar on ka minu kirjutatud. Ma suutsin tohutu enesepiinamise tulemusel hoida oma kehakaalu 52-57 juures ca 10 aastat. Aga lõputult ei jaksa.
Tänu oma kaaluprobleemile tean ma õigest toitumisest kõike. Seega, ei tasu hakata ka ajama seda, et kui teed õigeid valikuid, siis ei saa kõht tühi olla. Jah, saab küll! Saab!
-
Külaline
170cm juures on muidugi 54kg raske hoida. Ilmselgelt pole see su normaalkaal. Milleks sellist asja punnitada jääb küll arusaamatuks. Olen ise 162cm ja ca 54kg. See on normaalkaal. Püsib ilma midagi tegemata.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:29Ma saan rääkida vaid enda eest.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 08:19 Mis siis 50a juhtub, et see on ainus võimalus? Ei suuda end ise enam üldse piirata?
Mina olen 54. Ma ei ole ülekaaluline. Olen keskmine, aga selleks, et olla keskmine pean meeletult vaeva nägema. Neli korda nädalas väga intensiivset trenni. Intervalltoitumine. Jälgin söömist. Nädalavahetusel luban endale pisut. Aga kaal vaikselt muudkui kasvab.
Nelja lapse ema. Terve lapsepõlv ja nooruspõlv olen olnud sale. Mõni aasta tagasi kaalusin oma 170 cm juures 54 kilo. Aga, kuidas ma selle saavutasin? Põhimõtteliselt nälgimisega. Minu kaal langeb, kui söön 600-800 kcal. Ja seisab, kui söön alla 1000 kcal. Niimoodi toitusin aastaid. Ja suutsin oma kaalu hoida. Aga ilmselgelt ei ole võimalik terve elu niimoodi toituda. Kui hakkasin normaalselt sööma, viskas kaalu pauguga 15 kg juurde. Praegu ei julge kaalule minna. Lihtsalt loodan, et see jääb alla 70 kg.
Nii et, paluks mind küll mitte laiskuses süüdistada. Jumal taevas teab, et olen meeletult vaeva näinud, et mu kaal ei kasvaks. Aga seda see teeb siiski. Sellepärast jälgin ka käesolevat teemat, sest mul on tunne, et varsti võin olla ka sihtgrupp.
Mul on ka kilpnäärme alatalitlus kombineeritud veel ühe keerulise kilpnäärme haigusega.
Käin küll palju trennis ja jälgin toitumist, aga seda tervise, mitte kaalu pärast.
Pakun, et sul midagi 60+ juures oleks lihtne hoida. Aga muidugi kui vahepeal näljutad ja siis õgid ja siis jälle näljutad, siis läheb rütm täiesti sassi ja ei isegi normaalkaalu jaoks pead lõpuks pingutama hakkama.
-
Külaline
KMI järgi oleks ka 70kg kaaludes veel normkaalus kui olla 170cm.
Kui inimene ise tahab olla seal alakaalu piiril ja näeb selle nimel vaeva, siis on see tema soov. Aga mis mõte sel on, kui tervisele mõeldes oleks 70kg ka veel normkaal selle pikkuse juures.
Jah, ma olen ka kaalunud 54 oma 167cm juures. Tegin sporti ja sõin vähem. Aga see oli lihtsalt mu oma tahe olla selles kaalus. Ja nüüd olen 65kg. Spordiga on suht kehvad lood praegu ja söön nii, et mõtlen peamiselt tervisele, kolesteroolile, vererõhule, veresuhkrule mitte kaalule. Kui nii võtta ongi tervisele mõtlemine üks enesepiitsutmine.
Kui inimene ise tahab olla seal alakaalu piiril ja näeb selle nimel vaeva, siis on see tema soov. Aga mis mõte sel on, kui tervisele mõeldes oleks 70kg ka veel normkaal selle pikkuse juures.
Jah, ma olen ka kaalunud 54 oma 167cm juures. Tegin sporti ja sõin vähem. Aga see oli lihtsalt mu oma tahe olla selles kaalus. Ja nüüd olen 65kg. Spordiga on suht kehvad lood praegu ja söön nii, et mõtlen peamiselt tervisele, kolesteroolile, vererõhule, veresuhkrule mitte kaalule. Kui nii võtta ongi tervisele mõtlemine üks enesepiitsutmine.
-
Külaline
See pole võimalik. Ja sööd alla 1200 ning teed veel 4 trenni nädalas? On see mingi nali?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 21:45Nõus! Ongi tühi! Aga, kui ma söön rohkem kui 1200 kcal, siis kaal tõuseb.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 10:56Kui sa sööd alla 1200 kcal, ongi alati kõht tühi. Alla 1200 pole normaalne süüa, kõik su organid kannatavad.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:40 Sinult küsiti, kui kaua sa oled söönud 1200-1500 kcal? Enamus inimesi suudab end mõneks ajaks kokku võtta. Aga elada terve ülejäänud elu nii, on väga keeruline ja piinav. Ja ma ei räägi üldse sellest, et inimene kukub tagasi ja hakkab rämpstoitu näost sisse ajama. Vaid sellest, et ka täiesti korraliku, tervisliku toiduga saab enda paksuks süüa. Nagu öeldakse - ka ühepajatoidust võib end paksuks süüa
-
Külaline
-
Külaline
Ei, trenni sellise toitumse kõrvalt ma teha ei jaksanud. Räägin ajast, kui ma veel trenni ei teinud.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:31See pole võimalik. Ja sööd alla 1200 ning teed veel 4 trenni nädalas? On see mingi nali?
-
Külaline
Valesti pakud. Ma olengi praegu 60+ (kui mitte juba 70 - ei julge kaalule astuda) ja mul on ülikeeruline seda kehakaalu hoida. Teen 4 korda nädalas tugevat trenni. Jälgin toitumist, aga tunnen, kuidas kaal vaikselt, kuid järjekindlalt kasvab.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:00170cm juures on muidugi 54kg raske hoida. Ilmselgelt pole see su normaalkaal. Milleks sellist asja punnitada jääb küll arusaamatuks. Olen ise 162cm ja ca 54kg. See on normaalkaal. Püsib ilma midagi tegemata.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:29Ma saan rääkida vaid enda eest.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 08:19 Mis siis 50a juhtub, et see on ainus võimalus? Ei suuda end ise enam üldse piirata?
Mina olen 54. Ma ei ole ülekaaluline. Olen keskmine, aga selleks, et olla keskmine pean meeletult vaeva nägema. Neli korda nädalas väga intensiivset trenni. Intervalltoitumine. Jälgin söömist. Nädalavahetusel luban endale pisut. Aga kaal vaikselt muudkui kasvab.
Nelja lapse ema. Terve lapsepõlv ja nooruspõlv olen olnud sale. Mõni aasta tagasi kaalusin oma 170 cm juures 54 kilo. Aga, kuidas ma selle saavutasin? Põhimõtteliselt nälgimisega. Minu kaal langeb, kui söön 600-800 kcal. Ja seisab, kui söön alla 1000 kcal. Niimoodi toitusin aastaid. Ja suutsin oma kaalu hoida. Aga ilmselgelt ei ole võimalik terve elu niimoodi toituda. Kui hakkasin normaalselt sööma, viskas kaalu pauguga 15 kg juurde. Praegu ei julge kaalule minna. Lihtsalt loodan, et see jääb alla 70 kg.
Nii et, paluks mind küll mitte laiskuses süüdistada. Jumal taevas teab, et olen meeletult vaeva näinud, et mu kaal ei kasvaks. Aga seda see teeb siiski. Sellepärast jälgin ka käesolevat teemat, sest mul on tunne, et varsti võin olla ka sihtgrupp.
Mul on ka kilpnäärme alatalitlus kombineeritud veel ühe keerulise kilpnäärme haigusega.
Käin küll palju trennis ja jälgin toitumist, aga seda tervise, mitte kaalu pärast.
Pakun, et sul midagi 60+ juures oleks lihtne hoida. Aga muidugi kui vahepeal näljutad ja siis õgid ja siis jälle näljutad, siis läheb rütm täiesti sassi ja ei isegi normaalkaalu jaoks pead lõpuks pingutama hakkama.
Just koristasin kappe ja avastasin, et pean pea kõik püksid ja seelikud taaskasutusse viima, sest osad asjad jäid juba poole reie peale vedades täiesti kinni.
Minu eesmärk ei olegi 54 kilo kaaluda. Ma oleksin väga õnnelik lihtsalt kui see number jääks kas või natukene alla 60.
-
Külaline
Ja Ozempicu & Co ülistajad peaks silmas pidama, et ainult u 60% kaotatud kilodest on rasv ja 40% on tegelikult lihasmass ja isegi luumass, mida hea dieet peaks säästma... selliseid preparaate, mis lihaseid hoiaks, alles töötatakse välja.
https://www.healthline.com/health-news/ ... -mass-loss
https://www.healthline.com/health-news/ ... -mass-loss
-
Külaline
Mis su kaloraaz on?Külaline kirjutas: ↑22 Veebr 2025 10:39Valesti pakud. Ma olengi praegu 60+ (kui mitte juba 70 - ei julge kaalule astuda) ja mul on ülikeeruline seda kehakaalu hoida. Teen 4 korda nädalas tugevat trenni. Jälgin toitumist, aga tunnen, kuidas kaal vaikselt, kuid järjekindlalt kasvab.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:00170cm juures on muidugi 54kg raske hoida. Ilmselgelt pole see su normaalkaal. Milleks sellist asja punnitada jääb küll arusaamatuks. Olen ise 162cm ja ca 54kg. See on normaalkaal. Püsib ilma midagi tegemata.Külaline kirjutas: ↑17 Veebr 2025 19:29
Ma saan rääkida vaid enda eest.
Just koristasin kappe ja avastasin, et pean pea kõik püksid ja seelikud taaskasutusse viima, sest osad asjad jäid juba poole reie peale vedades täiesti kinni.
Minu eesmärk ei olegi 54 kilo kaaluda. Ma oleksin väga õnnelik lihtsalt kui see number jääks kas või natukene alla 60.
-
Külaline
-
Külaline
See on lihtsalt teadmiseks neile, kes muudkui korrutavad, et ainult nemad on paksud sellepärast, et ükskõik kui vähe süüa, kaal lihtsalt ei lange, eripära on selline. Aga vaata imet - Ozempicuga pole isu, ei söö ja kaal kukub kolinal. Kogu ainulaadne omapära kadunud.
-
Külaline
Proovi järgi, kas sa suudaks 800-1000kcal/ päevas pikalt hakkama saada.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 18:23See on lihtsalt teadmiseks neile, kes muudkui korrutavad, et ainult nemad on paksud sellepärast, et ükskõik kui vähe süüa, kaal lihtsalt ei lange, eripära on selline. Aga vaata imet - Ozempicuga pole isu, ei söö ja kaal kukub kolinal. Kogu ainulaadne omapära kadunud.
Ozempicuga sain sellega 8 kuuga 20 kilo alla. Ma ei tundnud näljatunnet ega isusid. Iga päev gramme ei lugenud, aga kuhugi sinna kanti kesmine jäi.
Enne olin proovinud 1600kcal dieete ja mul oli pidev näljatunne ja kõht tühi. Murdusin tihti ja lõpetasin dieedi. Pikkus jääb alla 160cm.
-
Külaline
Viimasele. Osad lihtsalt ei suuda mõista, et tõesti selline seisund eksisteerib nagu pidev näljatunne. Minul endal on see funktsioon täitsa olemas aga saan aru, et osadel see ei tööta nii nagu minul. Ja siis nad siin kraaksuvadki, et laisad kasutavad seda rohtu.
-
Külaline
Aga seda näljatunnet ei pea ju rahuldama pitsa, hakklihakastme või saiakestega. Söögu porgandit, kodujuustu, mune, kurki või leivakuivikut tomatiga. Või tahaks ikka "midagi head" ja ei ole mitte näljatunne, vaid kontrollimatud isud?Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 19:39 Viimasele. Osad lihtsalt ei suuda mõista, et tõesti selline seisund eksisteerib nagu pidev näljatunne. Minul endal on see funktsioon täitsa olemas aga saan aru, et osadel see ei tööta nii nagu minul. Ja siis nad siin kraaksuvadki, et laisad kasutavad seda rohtu.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 19:35Proovi järgi, kas sa suudaks 800-1000kcal/ päevas pikalt hakkama saada.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 18:23See on lihtsalt teadmiseks neile, kes muudkui korrutavad, et ainult nemad on paksud sellepärast, et ükskõik kui vähe süüa, kaal lihtsalt ei lange, eripära on selline. Aga vaata imet - Ozempicuga pole isu, ei söö ja kaal kukub kolinal. Kogu ainulaadne omapära kadunud.
Ozempicuga sain sellega 8 kuuga 20 kilo alla. Ma ei tundnud näljatunnet ega isusid. Iga päev gramme ei lugenud, aga kuhugi sinna kanti kesmine jäi.
Enne olin proovinud 1600kcal dieete ja mul oli pidev näljatunne ja kõht tühi. Murdusin tihti ja lõpetasin dieedi. Pikkus jääb alla 160cm.
Jah, aga on sort pakse, kes räägivad, et pole aastaid söönud muud kui päevas ühe kapsalehe ja kaks liitrit vett, aga näed, eripära on selline, et kaal ikka ei lange. Tegelikkus on see, et kapsalehe kõrvale söövad kahe suupoolega ka muud. Pole vaja siis aga valetada, vaid lihtsalt tunnistada, et ei suuda piiri pidada.
-
Külaline
Aga sa hoia oma paks nina teiste asjadest eemal. Keegi ei pea sulle tõtt ja ainult tõtt rääkima.Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 20:23Jah, aga on sort pakse, kes räägivad, et pole aastaid söönud muud kui päevas ühe kapsalehe ja kaks liitrit vett, aga näed, eripära on selline, et kaal ikka ei lange. Tegelikkus on see, et kapsalehe kõrvale söövad kahe suupoolega ka muud. Pole vaja siis aga valetada, vaid lihtsalt tunnistada, et ei suuda piiri pidada.
-
Külaline
No nüüd said isud ravimiga kontrollitud. Mis su perset ikka torgib?Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 19:52Aga seda näljatunnet ei pea ju rahuldama pitsa, hakklihakastme või saiakestega. Söögu porgandit, kodujuustu, mune, kurki või leivakuivikut tomatiga. Või tahaks ikka "midagi head" ja ei ole mitte näljatunne, vaid kontrollimatud isud?Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 19:39 Viimasele. Osad lihtsalt ei suuda mõista, et tõesti selline seisund eksisteerib nagu pidev näljatunne. Minul endal on see funktsioon täitsa olemas aga saan aru, et osadel see ei tööta nii nagu minul. Ja siis nad siin kraaksuvadki, et laisad kasutavad seda rohtu.
-
Külaline
NohKülaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 15:06Pole enam kuskil maailmas Ozempicu tarneraskusi ja uusi ravimeid tuleb aina juurde.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 14:46Jah, kuni selle hetkeni, kui enam ei ole. Tootjalt toimuvad tarned vastavalt võimalustele ning järelikult on hetkel Eestis hulgimüügilaod täis ning seeläbi ka apteegid varustatud. Aga arvestades seda, kui populaarne ravim mujal maailmas on, siis ei saa küll kindel olla, et järjepidev tootmine ja piisav varustatus on alati tagatud.
-
Külaline
Mis noh. Ei ole jah mingeid tarneraskusi enam ja on juba veelgi efektiivsemad ravimid ka olemas.Külaline kirjutas: ↑04 Apr 2025 21:51NohKülaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 15:06Pole enam kuskil maailmas Ozempicu tarneraskusi ja uusi ravimeid tuleb aina juurde.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 14:46Jah, kuni selle hetkeni, kui enam ei ole. Tootjalt toimuvad tarned vastavalt võimalustele ning järelikult on hetkel Eestis hulgimüügilaod täis ning seeläbi ka apteegid varustatud. Aga arvestades seda, kui populaarne ravim mujal maailmas on, siis ei saa küll kindel olla, et järjepidev tootmine ja piisav varustatus on alati tagatud.![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 2 külalist