Külaline kirjutas: ↑09 Apr 2025 11:51
Kumb meist tegelikult ei mõista kujundlikku kõneviisi?
Keele teemadel me vist ei peaks siin teemas vaidlema. "Üleöö" tähendab siiski järsku, ootamatut muutust. Kaal ei saa kuidagi muutuda järsku ega ootamatult. Pigem ma arvan, et artiklis ei mõeldudki kaalu nende sümptomite all, mis üleöö kadusid. Kadusid muud jamad ja hakkas ka kaal langema. Kujundliku kõneviisi osas vast aitab nüüd.
Täitsa imelik, et mõni seda siiani ei tea, et sellised soovitused ei ole üldse juhuslikud, vaid omakasu eesmärgiga.
Muidugi ma olen lugenud ja usun täiesti, et on olemas pätte, aga sina räägid nii, nagu seda teeks iga arst ja nagu ühtegi arsti või apteekri soovitust ei saaks võtta tõsiselt, sest papp krabiseb taga. Ei ole nii, kohe kindlasti. Kui omal on aru peas, siis küll sa ära tunned, mis on müügijutt ja mis päris soovitus. Mina oma kogemusest küll saan öelda, et ikka suurem osa apteekreid annab asjalikke soovitusi. Muide, miks sa välistad, et ei saa olemas olla ravimit või toidulisandit, mis ongi parem kui teised? Tõid näiteks d-vitamiinid - aga neid ongi väga erinevaid, mõni kalaõlis, mõni päevalilleõlis, mõni oliiviõlis. Viimane on paremini omastatav organismis kui teised. Sama magneesiumiga, seda on erinevaid vorme, mõnda omastab oranism väga halvasti, st suurem osa ainest läheb kaduma. Jne, jne.
Äkki sa siiski selgitad, miks sa arvad, et ravimifirma on Mirena infolehele pannud kõrvaltoimeks kehakaalu tõusu? Või veel parem - palun selgita, miks sind nii kohutavalt see asjaolu häirib, et mõnel naisel tekitab Mirena kehakaalu tõusu? Vaidled lihtsalt sellepärast, et sinu sõna peab peale jääma?
Seda pead küll ravimifirmalt uurima. Mina tõin näiteks infolehe, kus seda kõrvaltoimet ei ole. Sina leidsid infolehe, kus on - ei oska mina siin midagi kommenteerida.
Miks mind häirib - sest lõppkokkuvõttes teeb see naisele karuteene, kui ta ei saa aru, et mitte spiraal, aiatöö ega labidas ei tõsta tema kehakaalu, vaid kuna midagi on elus teisiti, siis tuleb muuta oma tarbimiskombeid. Rõhutan, et ma ei eita absoluutselt, et on olemas ravimeid, mis teevadki konkreetselt paksuks - st. on olemas otsene seos ravimi ja kaalutõusu vahel, näiteks hakkab organism metsikult vett koguma või siis muutub ainevahetus oluliselt. Siin saab muidugi ka inimene ise suunata, aga see on keerulisem. Kui aga spiraal või ravim ainult muudab meeleolu ning kurbuse kaotamiseks naine hakkab kooki sööma ning ütleb pärast, et ravim on põhjuseks, miks mul kehakaal tõusis - see ju ei ole nii ja see naine muudab end abituks ohvriks, kui tegelikult saaks koogi söömise asemel oma meeleolu kõnnitiiruga metsas paremaks muuta.
Krt, ma ei ole mingi tont, kes ilmaasjata vaidleb.