Kolimine linnast maale

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Meenus kuidas 10+ aastat tagasi lisatööna pidin värbama Tartus inimesi reklaami alal osalema. Tulla ainult 0,5-1 tunniks kohale, vaadata pildikesi ja valida neist lootustandvamad reklaamid välja. Tasuks olid kinkekaardid, ikka mitme päevapalga väärses summas.
Hakkasin müüjatele rääkima, poodides, kus tunnis ei käi ühte inimest ka. Mind vaadati nagu kummitust, ei-ei mul on töökoht olemas!!! Olin juba lootust kaotamas kui kogemata sattusin ühe juhataja otsa, jah-kuhu-millal? Muidugi tulen. Nii hakkasingi juhtivaid inimesi küsima ja oli naksti rühm koos.
Külaline

Kui töökoht kaubanduses, siis äkki vaatd hoopis elukohta ja töökohta korraga? Ehk on kuskil Valgas/Võrus/Põlvas/Jõgeval/Tapal/Rakveres mõni soodsa hinnaga sobiv korter ja töökoht kaubanduses võimalik leida? Kui ema juba igapäevast hooldust vajama hakkab, siis sa ei jaksa sellega nagunii ise tegeleda. Kui on kord nädalas abiks vaja käia igapäevase töölesõitmise asemel, siis see on ju ka 100 kilomeetri kauguselt tehtav. Ma usun, et väikelinnades on siiski need kommunaalid odavamad väiksematest kohtadest ja ehk nii oleks mõistlikum?
Külaline

Keilas avatakse sel aastal mitu uut suurt toidukauplust, kuskilt peavad nad ju töötajaid ka leidma. Seega Keila ja kõik selle rongiliini äärne oleks valik.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 10:58
Siin üks otsis majapidajannat. Sulle sobiks see ideaalselt 😃. Vana korteri jätad alles ja kui asi hapuks läheb, on koht, kuhu tagasi minna.
Absoluutselt ju ei sobiks. Tundub, et TA on väga negatiivne inimene, samas ka väga põikpäine ja egotsentriline. Majapidajanna peaks olema siiski krapsakas, rõõmsameelne ja positiivne.
Ega seal omale seltsidaami ei otsitud, maja pidi suure osa ajast üldse tühi olema. TA-sugusele täpselt paras.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 15:54
Siin üks otsis majapidajannat. Sulle sobiks see ideaalselt 😃. Vana korteri jätad alles ja kui asi hapuks läheb, on koht, kuhu tagasi minna.
Absoluutselt ju ei sobiks. Tundub, et TA on väga negatiivne inimene, samas ka väga põikpäine ja egotsentriline. Majapidajanna peaks olema siiski krapsakas, rõõmsameelne ja positiivne.
Ega seal omale seltsidaami ei otsitud, maja pidi suure osa ajast üldse tühi olema. TA-sugusele täpselt paras.
Kes seda ütleb, et just selline peab olema. Põhiline on ikka, et oma tööülesanded ära teeb, mida nõutakse.

Tundub, et TA on väga negatiivne inimene, samas ka väga põikpäine ja egotsentriline.

Eks ema on talle korraliku trauma tekitanud. Mina seda üldse ei pisendaks.

Ta ju kirjutab, et ema on kolimisele totaalselt vastu. See juba ütleb nii mõndagi(lisaks hilisemale selgitisele, et oli ema teenija.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 15:54
Igaks juhuks täpsustan, et väljendiga "TA-sugune" ei pidanud ma midagi halvustavat silmas ja mul pole mingeid eelarvamusi tema iseloomu kohta, vaid mõtlesin seda, et selline variant teeks tema elu kergemaks. Üksik inimene, kes otsib uut elukohta. Ei peaks enam olmekulude pärast muretsema ja saaks ka midagi teenistusest kõrvale panna. Võib-olla isegi juhiloa omale ära teha ja odava sõiduki soetada, et ei sõltuks nii palju ühistranspordist. Kunagi saab omale ehk tänu sellele meelepärasema elukoha leida, mida ei pea otsima bussi- ja rongiliikluse olemasolu järgi.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 16:23

Ta ju kirjutab, et ema on kolimisele totaalselt vastu. See juba ütleb nii mõndagi(lisaks hilisemale selgitisele, et oli ema teenija.
Ometi jättis see "jube" ema TA-le Annelinna 3-toalise korteri!?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 16:45

Imelik jah seda jubedat ema kiruda, kui ilma temata oleks üldse üürikorteris.
Külaline

Ja mis näitaja see on?
Et siis peab elu lõpuni teenindama? Lõputut tänu avaldama?

Ma sellepärast vb nii sapiline, et ma ise sarnases olukorras ol nud. Vb see jäetigi sellepärast, et tütar nüüd elu lõpuni peaks tänulik ja alam olema sellepärast.
Külaline

Te juba teate, et ema jättis? Ehk hoopis vanaisa või onu/tädi jättis.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 17:07

Mõni ema on ikka täielik siga ka. Näiteks minu ema oli paras värdjas. Nartsissist ja manipuleerija, kes mängis lapsi üksteise vastu välja, ühegi oma lapse lastest välja ei teinud ja nende kaaslastesse suhtus nagu vedelasse paska. Tõsine värdjas, kui poleks ise näinud, ei usuks.
Minul oli jultumust talle paar korda välja öelda, et selline käitumine ei ole ok. (Varem tegi seda isa, kes teda mõnevõrra vaos hoidis, kuid isa suri 5 aastat varem). Asi lõppes sellega, et ta kutsus mulle politsei, kui mind õues märkas. Politsei tuli kohale, seisime keset õue ja mutt näitas näpuga minu peale ja ütles et ei tunne mind, mingi võõras. Näitasin politseile dokumente, politsei vangutas ka pead, et selliseid inimesi on olemas.
Ütlesin mutile, et kui ei tunne, siis ma ka ei tunne, 3 aastat hiljem ei läinud matusele ka mitte.
Selliseid "emasid" on ka olemas.

Head emadepäeva, kõigile normaalsetele, ma mõtlen!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 17:29
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 17:07

Mõni ema on ikka täielik siga ka. Näiteks minu ema oli paras värdjas. Nartsissist ja manipuleerija, kes mängis lapsi üksteise vastu välja, ühegi oma lapse lastest välja ei teinud ja nende kaaslastesse suhtus nagu vedelasse paska. Tõsine värdjas, kui poleks ise näinud, ei usuks.
Minul oli jultumust talle paar korda välja öelda, et selline käitumine ei ole ok. (Varem tegi seda isa, kes teda mõnevõrra vaos hoidis, kuid isa suri 5 aastat varem). Asi lõppes sellega, et ta kutsus mulle politsei, kui mind õues märkas. Politsei tuli kohale, seisime keset õue ja mutt näitas näpuga minu peale ja ütles et ei tunne mind, mingi võõras. Näitasin politseile dokumente, politsei vangutas ka pead, et selliseid inimesi on olemas.
Ütlesin mutile, et kui ei tunne, siis ma ka ei tunne, 3 aastat hiljem ei läinud matusele ka mitte.
Selliseid "emasid" on ka olemas.

Head emadepäeva, kõigile normaalsetele, ma mõtlen!
Kes tõesti ise kogenud ei ole, ei oska arvata ka, et sellised ema(vanemad üleüldse) on päriselt ka olemas.
Mina ise reaalselt kogenud ei ole(vanematega aga lähosuhtes küll) aga ma täitsa usun neid lugusi.
Ja see näitabki, et siin foorumis kahjuks käivad silmaklappidega ja muud moodi nõmedikud, kes kahjuks oma ninast kaigemale ei näe ja pole empaatiavõimelised mõtlema, et võib ka igatemoodi olla. Arutle- aga arutleda ei saa. Normaalsed liikmed teavad isegi miks.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 17:09Ometi jättis see "jube" ema TA-le Annelinna 3-toalise korteri!?
Isegi kui jättis, siis materiaalne toetamine ei välista vaimset ahistamist. Võis olla ka valid kas kassiühingule või oma tütrele jätta.
Minul ei unune iial ema pahatuju jutud: küll sa saad minust lahti. Jah, kindlasti väike laps tahtis oma emast lahti saada :oops: . Kui mõni võõras juhtus meile tulema, siis oli ema masendus nagu peoga pühitud. Jälle naer ja nali kohe lendas.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 17:21 Te juba teate, et ema jättis? Ehk hoopis vanaisa või onu/tädi jättis.
Teame jah, sest me loeme teemat.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 18:05
Isegi kui jättis, siis materiaalne toetamine ei välista vaimset ahistamist. Võis olla ka valid kas kassiühingule või oma tütrele jätta.
Minul ei unune iial ema pahatuju jutud: küll sa saad minust lahti. Jah, kindlasti väike laps tahtis oma emast lahti saada :oops: . Kui mõni võõras juhtus meile tulema, siis oli ema masendus nagu peoga pühitud. Jälle naer ja nali kohe lendas.
Hakake jah, nüüd üle trumpama, kellel hullem ema on.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 18:07Hakake jah, nüüd üle trumpama, kellel hullem ema on.
Kardad, et sinu lapsed ka kirjutavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 16:45Ometi jättis see "jube" ema TA-le Annelinna 3-toalise korteri!?
Ja siis? Kas see teeb kõik halva olematuks? Nagu mingi indulgents, et ostad end raha eest pattudest vabaks?
Külaline

Juba perekoolis oli tegelane kes kohe hullus kui luges, et keegi midagi vara või raha sai.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 18:13
Vaevalt küll, sesr mina oma vanemaid kuskil selja taga ei kiru. Aga teie omad kunagi kirjutavad teie kohta küll. Sest what goes around comes around.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 18:36
Guest kirjutas: 06 Mai 2025 18:13
Vaevalt küll, sesr mina oma vanemaid kuskil selja taga ei kiru. Aga teie omad kunagi kirjutavad teie kohta küll. Sest what goes around comes around.
Minu poolest kirjutagu, kui vajadust on. Tuleb ainult loota, et selliseks värdjaks ei muutu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], xqwerty ja 9 külalist