Lapsehoidja brutotunnitasu on 10-12 eurot. See teeb brutos kuupalgaks ca 2000 eurot.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 22:07Mul on 3 lapselast, hoian neid iga teine nädalavahetus õhtust hommikuni, lisaks vahetevahel jooksvalt mõne tunni. See on elementaarne, mitte mingi kohustus, ise pakun.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 22:04Mees panustaski 50%. Ja mina teise 50%.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:45
Jube elu. Pean loomulikuks, et mees panustab 50%, lisaks on tasuline lapsehoidja pluss vanavanemad. Seda kõike alates esimesest lapsest. Kõigi ambitsioon ei ole 24/7 tite taga passida.
Miks peaks iseenesestmõistetav olema, et vanavanemad peavad sinu lapsi hoidma ja kasvatama? Mul on lapselapsed. Ma olen 50-aastane. Ma käin jätkuvalt täiskohaga tööl ja mul on palju elu väljaspool kodu. Sinu arvates ma peaksin end töölt lahti võtma ja lapselapsi hakkama hoidma?
Inimene, kes peab lapse saamist ja kasvatamist tite taga passimiseks, ei peaks üldse lapsi saama. Jube suhtumine oma lastesse!
Ja ei saa ka sellest aru, mis ambitsiooni on maksta enamiku oma palgast lapsehoidjale?
Kui sa teenid nii vähe, et enamik saaks lapsehoidjale, siis passigi kodus, tuleb odavam.
Mis on Eesti keskmine töötasu? Ilmselgelt üks tavaline, keskmine Eesti noor pere ei suuda sellist palka lapsehoidjale maksta. Ka juhul, kui enda palk on 3000 eurot, oleks täiesti mõttetu maksta enam kui pool oma palgast ära. Sel juhul ongi palju mõttekam ja kasulikum ise oma lapsi kasvatada ja nendega kodus olla.
Anda oma sissetulek selle eest ära, et sa ise ei saa koos oma lastega olla, on tõesti imelik.