Kas tunnete mõnda sugu vahetanud inimest?

vana hea klassika
Vasta
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 15:25 Ära muretse, käisin ÕSis üle vaatamas ja teist korda panin nimelt valesti, et sinusugustel edasi oleks võimalik närida.
Imelikke inimesi ongi maailm täis. Osad ei oska “diagnoosida” kirjutada eesti keeles, teised ütlevad peenisega mehe kohta naine. Issanda loomaaed on kirju.
Mis sul viga on? Mida tähendab 'minusugused', kui ma parandasin sind õigesti? Kas ma olen sinu arvates seetõttu imelik inimene, et ma oskan õigesti öelda ja kirjutada DIAGNOOSIDA?
Issanda loomaaed on tõesti kirju, osad isendid kirjutavad 'diagnoosimise' asmel tont teab mida.
[/quote]
Tsiteerin, eeldatavasti sind? “ Issand, kui imelikud inimesed siin kirjutavad.” Sina sildistasid mind imelikuks inimeseks kuna tegin vea. Ma nentisin, et maailmas ongi imelikke inimesi. Osad tühistavad teisi õigekirja tõttu. Ja ära muretse, “viga” on meil kõigil midagi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 15:56
Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 15:14
Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 15:05
Oh, minu uues kodumaas ripuvad nad igal pool KOGU aeg (õigekirja fanattidele: kaks sõna, kogu aeg). Teniseklubis, ülikoolis, ülekäiguradasid on mitte musta-valgega, vaid vikerkaarevarvidega. Koolides on vikerkaarepeod, lastele on drag Queen ettelugemised raamatukogudes. Seda saab korralikult igalt poolt kogu aeg.
uuel kodumaal
need
tenniseklubis
mustvalgeid, vaid vikvikerkaarevärvides
drag queen'ide

Aga sa ei aruta enam soolise düsfooria üle, vaid oled lihtsalt homofoob. Imelik, et Eestisse on sul vaja tulla ka sel ühel päeval, mil välisministeeriumis see lipp heisatud on.
Minu parim sõber viimased 25 aastat on homo. 20 aastat tagasi käisin tema pulmas (mitte muidugi Eestis). Ma olen väga mitte homofoob!!!!! Annaksin tema eest vasaku kae ja annetaksin juuksed. Ja parim sõber jagab 100% minu vaateid. Ta jälestab laste ahistamist, jälestab et pannakse suled pähe ja dildod külge ja minnakse tänavatele õigusi taga nõudma.
Tubli! Suurimad rassistid alustavad ikka lausega: "Mu parim sõber on mustanahaline". Jälgid skripti hästi.

Aga võitle oma kodumaal. Siin siiski sinu kirjeldatud asju ei toimu. Päris normaalsed oleme siin. Need on siiski teised riigid, kus lastakse (pigem lasti, sest olukord on muutumas) nii väikesel vähemusel dikteerida.
Külaline

Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 16:00
Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 15:25 Ära muretse, käisin ÕSis üle vaatamas ja teist korda panin nimelt valesti, et sinusugustel edasi oleks võimalik närida.
Imelikke inimesi ongi maailm täis. Osad ei oska “diagnoosida” kirjutada eesti keeles, teised ütlevad peenisega mehe kohta naine. Issanda loomaaed on kirju.
Mis sul viga on? Mida tähendab 'minusugused', kui ma parandasin sind õigesti? Kas ma olen sinu arvates seetõttu imelik inimene, et ma oskan õigesti öelda ja kirjutada DIAGNOOSIDA?
Issanda loomaaed on tõesti kirju, osad isendid kirjutavad 'diagnoosimise' asmel tont teab mida.
Tsiteerin, eeldatavasti sind? “ Issand, kui imelikud inimesed siin kirjutavad.” Sina sildistasid mind imelikuks inimeseks kuna tegin vea. Ma nentisin, et maailmas ongi imelikke inimesi. Osad tühistavad teisi õigekirja tõttu. Ja ära muretse, “viga” on meil kõigil midagi.
[/quote]
Miks kedagi üldse tsiteerida, kui sa ei tea, kas just tema midagi ütles?

Ja see käntseldamise aega hakkab otsa saama. Ei maksa iga asja peale põrandale viskuda ja nutta.
Külaline

Arutleja kirjutas: 14 Juul 2024 12:55
Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 11:41
Arutleja kirjutas: 14 Juul 2024 09:11

Mis sa arvad, et kuskil riigis käibki asi nii, et vanemad lähevad lapsega arsti juurde ja ütlevad, et me soovisime tegelikult poega, aga sündis tütar, ehk muudaksime ta nüüd poisiks ja hakataksegi kohe protsessiga pihta? Või nagu siin ühes postituses kirjutati, et aetakse lapsele kärbseid pähe, et oh kui lahe ja popp on olla teisest soost kuni töö hakkabki nuruma, et ta ümber lõigataks? Soovahetuseks ja kogu sellele eelnevaks protseduuriks peavad olema ikkagi geneetilised põhjused.

Sa kirjutad: "Soovahetuseks ja kogu sellele eelnevaks protseduuriks peavad olema ikkagi geneetilised põhjused."

Vot just täpselt! Mina ei ütle mitte ühtegi sõna, kui meditsiiniline analüüs näitab, et geneetiliselt on ta tõesti vastassoost. Ent asi selles ongi, et soovahetusi tehakse inimestele, kelle puhul ei näita vastassoolisust absoluutselt mitte ükski meditsiiniline analüüs! Nad on geneetiliselt täpselt samast soost nagu väliseltki. Nende näidustus oma sugu muuta peitub ainuüksi nende kahe kõrva vahel ehk nad tunnevad, et olevat vastassoost - ja seda aktsepteeritakse. LGBT ühing kinnitab jätkuvalt, et sugu olevat pelgalt tunnetuslik, mitte aga bioloogiline ega geneetiline konstruktsioon.

Mis tahes kehakuvandi haigusega inimesi iseloomustab aastatepikkune kindel veendumus, et nende keha ongi selline nagu neile tundub. Proovige kas või anorektikule selgeks teha, et ta ei ole tegelikult paks! See on võimatu ettevõtmine ja see usk kestab neil aastaid, seni aga rikuvad nad oma organismi näljutamisega. Samamoodi raske on 12-aastasele sõbranna sabas LGBT-ga liitunud tüdrukule selgeks teha, et oma kasvavate rindade 24/7 kinniteipimine on sama vähe mõistlik teguviis nagu vanas Hiinas naiste jalgade kinnisiduminegi oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:28
Mis tahes kehakuvandi haigusega inimesi iseloomustab aastatepikkune kindel veendumus, et nende keha ongi selline nagu neile tundub. Proovige kas või anorektikule selgeks teha, et ta ei ole tegelikult paks! See on võimatu ettevõtmine ja see usk kestab neil aastaid, seni aga rikuvad nad oma organismi näljutamisega. Samamoodi raske on 12-aastasele sõbranna sabas LGBT-ga liitunud tüdrukule selgeks teha, et oma kasvavate rindade 24/7 kinniteipimine on sama vähe mõistlik teguviis nagu vanas Hiinas naiste jalgade kinnisiduminegi oli.
No aga kui soomuutus lahendabki nende psühholoogilise probleemi, siis peaks ju kõik okei olema?
Tundub, et arstkonda peab põhjalikumalt harima. Pole vaja liiga kergelt ega liiga raskelt seda otsust langetada.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:05

Ja see käntseldamise aega hakkab otsa saama. Ei maksa iga asja peale põrandale viskuda ja nutta.
[/quote]

Probleemile oleks lahendus, kui Külalisena kirjutavaid inimesi ei oleks ning igaüks mõtleks endale mingi kasutusnime. See lahendaks ka teise probleemi - oleks võimalik teatuid inimesi blokeerida kui tahtmine. Mina olen kaugel põrandast ja ka pisaraid silmist ei leia. Aga aitäh muretsemast.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:28 Ent asi selles ongi, et soovahetusi tehakse inimestele, kelle puhul ei näita vastassoolisust absoluutselt mitte ükski meditsiiniline analüüs! Nad on geneetiliselt täpselt samast soost nagu väliseltki. Nende näidustus oma sugu muuta peitub ainuüksi nende kahe kõrva vahel ehk nad tunnevad, et olevat vastassoost - ja seda aktsepteeritakse.
Milleks sa levitad seda valet? Kuidas sa ei suuda aru saada, et ILMA soodüsfooria diagnoosita EI SAA sugu vahetada! Selleks, et seda diagnoosi saada on vaja nii geneetiku, endokrinoloogi kui psühhiaatri/psühholoogi diagnoosi. KÕIGI kolme (ja see ei ole ainult vestlus). Ei piisa ainult tundest, diagnoosi saamiseks - seda EI AKTSEPTEERITA!
Külaline

No aga kui soomuutus lahendabki nende psühholoogilise probleemi, siis peaks ju kõik okei olema?
Tundub, et arstkonda peab põhjalikumalt harima. Pole vaja liiga kergelt ega liiga raskelt seda otsust langetada.
Külaline

Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 16:49

Probleemile oleks lahendus, kui Külalisena kirjutavaid inimesi ei oleks ning igaüks mõtleks endale mingi kasutusnime. See lahendaks ka teise probleemi - oleks võimalik teatuid inimesi blokeerida kui tahtmine. Mina olen kaugel põrandast ja ka pisaraid silmist ei leia. Aga aitäh muretsemast.
[/quote]

Tead, ma ei muretsegi.
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Lendorav »

Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 14:37 Juhtub, väga harva. Kui tüdruk ja peenis, siis võib olla tegemist suurenenud kliitoriga, mis meenutab peenist (Ambiguous genitalia). On olemas ka nt hermafrodiidid. Ka loomariigis. Lapsed, kes sünnivad nt mõlema soo suguorganistega. Tüdruk, kellel munasarjad, aga ka peenise moodi suguelund. Reeglina soovitatakse siis lasta sel lapsel kasvada ja areneda “neutraalselt” - et oleks võimalik vaadata kas temast “saab” poiss või tüdruk ning hiljem tehakse siis ka korrigeerivad protseduurid.
Sugu määratakse sünnitusmajas välise vaatluse põhjal, koheselt tuvastatavaid anomaaliaid on sealjuures üli-üliharvad, kirja läheb ikka kas poiss või tüdruk. Avastatakse need juhud ikka üldiselt hiljem - kui tüdrukul puberteet ei alga ning arsti juures selgub, et tal on kõhuõõnes hoopis laskumata munandid; või pimesoolepõletiku kahtlusega haiglasse viidud poisi läbivaatusel selgub, et tegu on hoopis päevade algusega. Sealt edasi "neutraalselt" kasvatada ei ole praegu kuidagi võimalik. Igal pool küsitakse sugu, lasteaias, koolis, laagris - igapäevaselt suunatakse ikka õigesse vetsu, õigesse riietusruumi jne. Ning kui siis selgub, et laps siiski soovib seda dokumentides märgitud sugu ära muuta, kuna tunnetuslik sugu kohe kuidagi ei kattu, ongi käes need probleemid, mida siin teemas on juba põhjalikult lahatud. Muuhulgas ühiskondlik suhtumine, mida käod ja sina isegi, üsna aktiivselt siin demonstreerivad.
Viimati muutis Lendorav, 14 Juul 2024 17:26, muudetud 1 kord kokku.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:52
Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 16:49

Tead, ma ei muretsegi.
[/quote]
Siis hästi :).
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 15:25
[/quote]

Ja milles täpsemalt see sinu õigekirja tõttu tühistamine seisneb? Milliseid raskusi ja kannatusi see sinu elus põhjustab?
Või on ainult üks arvamus - sinu oma?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:41

Aga selles häda ongi, et ei lahenda. Nagu siingi teemas eespool juba statistikas välja toodud, ei langeta soomuutmisoperatsioonid inimese suitsiidiriski. Ehkki nüüd peaks ju inimene olema sellest soost, nagu ta ennast ise n-ö tunneb, õigesoolise pass ja kõik muugi ilusti olemas ja elus uus lehekülg keeratud. Põhjus selles, et enamuse praegusaja soodüsfoorikute psühholoogilised probleemid peituvad hoopis mujal.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 18:28 Aga selles häda ongi, et ei lahenda. Nagu siingi teemas eespool juba statistikas välja toodud, ei langeta soomuutmisoperatsioonid inimese suitsiidiriski. Ehkki nüüd peaks ju inimene olema sellest soost, nagu ta ennast ise n-ö tunneb, õigesoolise pass ja kõik muugi ilusti olemas ja elus uus lehekülg keeratud. Põhjus selles, et enamuse praegusaja soodüsfoorikute psühholoogilised probleemid peituvad hoopis mujal.
Järjekordne VALE. Statistika näitab ikka üsna üheselt, et suitsiidirisk peale soomuutmise läbimist LANGEB.
(https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph- ... g-surgery/)

Mis agenda sul on, et sellist propagandat teed?
Külaline

Ei viitsinud vahepeal kogunenud uskumatus koguses jura kõike läbi lugeda, aga viisin ennast diagonaalis kurssi piisavalt, et tõdeda: TÄPSELT nagu stalinistlikud propagandistid olid võimelised sind näiliselt relevantse jutulaviiniga välja kurnama (no näiteks, kuidas rahvavaenlane ongi tegelikult rahvavaenlane ja et rahvavaenlase kriitilised märkused maailma kõige progressiivsema majanduspoliitika ja jõgede pööramise maailma kõige teaduslikumate põhjenduste suhtes on riiklik ja inimsoovastane kuritegu jne jne jne), suudavad ka sooaktivistid sulle maailma lõpuni mõlemasse kõrva järelejätmatult unnata, kuidas tüdrukute kõhuõõnes peituvad laskumata munandid ja poistel algavad päevad on maailma kõige normaalsem asi ja seda tuleb igas populatsioonis alatasa ette ja sellepärast tuleb juba lasteaias hakata lastele seletama, et võib-olla nad siiski pole sellest soost, millest emme ja issi arvavad teda olevat jne jne jne. Pange tähele - juba lasteaias tuleb seda tegema hakata!
Ja selle lause peale saabub muidugi sooaktivistide kurnava undamise laviin, kus nad undavad, et meil Eestis küll lasteaias transdräägkuiine ei käi! Mis on tõsi, esialgu, aga seda salakavalam, sest me ei pääse neist. Ja sooaktivistide propaganda käib lasteaedades küll, ainult esialgu üksikutes. Hiljem, kui see on levinud kõikidesse, on juba hilja midagi ette võtta. Et aga jõuaksime staadiumi, kus on hilja, tuleb kurnava undamise kogust pidevalt suurendada, et lõpuks saaks öelda: aga mille üle sa üllatud, me rääkisime ju kogu aeg!

Õudne on see kõik. Aga ilmselt vältimatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 22:35 Ei viitsinud vahepeal kogunenud uskumatus koguses jura kõike läbi lugeda, aga viisin ennast diagonaalis kurssi piisavalt, et tõdeda: TÄPSELT nagu stalinistlikud propagandistid olid võimelised sind näiliselt relevantse jutulaviiniga välja kurnama (no näiteks, kuidas rahvavaenlane ongi tegelikult rahvavaenlane ja et rahvavaenlase kriitilised märkused maailma kõige progressiivsema majanduspoliitika ja jõgede pööramise maailma kõige teaduslikumate põhjenduste suhtes on riiklik ja inimsoovastane kuritegu jne jne jne), suudavad ka sooaktivistid sulle maailma lõpuni mõlemasse kõrva järelejätmatult unnata, kuidas tüdrukute kõhuõõnes peituvad laskumata munandid ja poistel algavad päevad on maailma kõige normaalsem asi ja seda tuleb igas populatsioonis alatasa ette ja sellepärast tuleb juba lasteaias hakata lastele seletama, et võib-olla nad siiski pole sellest soost, millest emme ja issi arvavad teda olevat jne jne jne. Pange tähele - juba lasteaias tuleb seda tegema hakata!
Ja selle lause peale saabub muidugi sooaktivistide kurnava undamise laviin, kus nad undavad, et meil Eestis küll lasteaias transdräägkuiine ei käi! Mis on tõsi, esialgu, aga seda salakavalam, sest me ei pääse neist. Ja sooaktivistide propaganda käib lasteaedades küll, ainult esialgu üksikutes. Hiljem, kui see on levinud kõikidesse, on juba hilja midagi ette võtta. Et aga jõuaksime staadiumi, kus on hilja, tuleb kurnava undamise kogust pidevalt suurendada, et lõpuks saaks öelda: aga mille üle sa üllatud, me rääkisime ju kogu aeg!

"Ma lugeda ja kaasa mõelda ei viitsinud, argumente ka nagu pole aga see ei takista mind arvamust avaldamast sest mina tean tõde. Need õudsed transud ja dräägkviind sandistavad ära kõik meie lapsed ja võtavad üldse kogu maailma üle. See on vältimatu."

..........ok
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 22:35 Ei viitsinud vahepeal kogunenud uskumatus koguses jura kõike läbi lugeda, aga viisin ennast diagonaalis kurssi piisavalt, et tõdeda: TÄPSELT nagu stalinistlikud propagandistid olid võimelised sind näiliselt relevantse jutulaviiniga välja kurnama (no näiteks, kuidas rahvavaenlane ongi tegelikult rahvavaenlane ja et rahvavaenlase kriitilised märkused maailma kõige progressiivsema majanduspoliitika ja jõgede pööramise maailma kõige teaduslikumate põhjenduste suhtes on riiklik ja inimsoovastane kuritegu jne jne jne), suudavad ka sooaktivistid sulle maailma lõpuni mõlemasse kõrva järelejätmatult unnata, kuidas tüdrukute kõhuõõnes peituvad laskumata munandid ja poistel algavad päevad on maailma kõige normaalsem asi ja seda tuleb igas populatsioonis alatasa ette ja sellepärast tuleb juba lasteaias hakata lastele seletama, et võib-olla nad siiski pole sellest soost, millest emme ja issi arvavad teda olevat jne jne jne. Pange tähele - juba lasteaias tuleb seda tegema hakata!

Selliseid lapsi tuleb ette jah, igas populatsioonis, intersex e mõlema soo tunnustega (justnimelt need laskumata munanditega tüdrukud ja munasarjadega poisid) inimeste esinemissagedus on 1,7% populatsioonist, mida ei olegi nii vähe.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 12:29
Arutleja kirjutas: 14 Juul 2024 09:11

Miks ainult selle? Inimesed „retsivad“ oma kehasid ka sajal muul moel – tätoveerivad, paigaldavad silikoonrindasid, venitavad kõrvalestasid, süstivad botoxit jne jne. Ja me kõik aktsepteerime seda kui inimese vaba valikut teha oma kehaga, mida ta soovib. Kellegi ei tule pähegi neid kõigepealt psühholoogilisele nõustamisele saata, kuigi nad võib-olla vajaksid seda, et võtta oma keha sellisena nagu see on ja mitte lasta end mõjutada väljamõeldud ja kaduvate ilustandardite populariseerimisest.

Millegipärast aga võetakse endale õigus arvustada, maha teha ja häbivääristada soovahetust, mis on tegelikult meditsiiniline probleem ja mitte hetketuju. Keda häirib, mis teisel inimesel püksis on, peaks võib-olla ise psühholoogi poole pöörduma.
Botox kaob paari kuuga, kunstrinnad saab eemaldada ja tätoveeringud ka laseriga “kustutada”. Lisaks pole ühelgi neil mõju reproduktiivorganitele. Botox ja tindiga tehtud liblikas käel ei mõjuta minu lapsesaamissoovi ega reeglina väga ka psühhikat. Ühtegi sellest ei saa ka all 18 aastana teha. Samas puberteedi saab peatada alates 11aastaselt - pikaajalised mõjud teadmata, suure tõenäosusega ei ole teatud efektid tagasipööratavad (NHS on uuendanud selleteemalise informatsiooni oma kodulehel). Täiskasvanud inimesed, kes läbivad kogu tõelise soovahetusprotseduuri on teine teema - lisaks on neid inimesi vähe. Neid ei peaks ega tohiks naeruvääristada. Probleem on mujal!!! Esiteks selles, et alla 18aastestega ei tohiks midagi teha. Ei ühtegi hormooni, blokeerit ega soo-sisulist diagnoosi!!!!! Kedagi ei peaks huvitama mis kellelgi püksis on, nõus. Aga kui ma tean, et sul püksis peenis, aga ma peaks ütlema SHE ja kohtlema peenisega meest kui naist, siis MINU koht ei oleks psuhholoogitoolil, vaid selle teise. Me ei saa asesõnu endale ise valida ning oma reaalsust teistele peale suruda. Kui ma tunnen end kuningannana, ei saa ma sundida et kõik mind kutsuksid teie kõrgeaususeks, kuigi käin kroon peas ringi.
NHS ei kirjuta enam üldse välja puberteedi blokaatoreid. Punkt. Seega jäta see 11 aastaste soovahetuse jutt. Võtaks äkki ise ka oma nõu kuulda ja lõpetaks oma reaalsuse teistele pealsesurumise. Sa ei ole igapäevaselt selle teemaga tegelev meedik, ega valdkonna ekspert, et oleksid pädev arvamust avaldama teiste inimeste diagnoosimise, nende ravikorralduse ja selle kättesaadavuse kohta.

Asesõnad on keelelie konstruktsioon, keelelised konstruktsioonid on ajas muutuvad. Nagu ka tavad. Kui tänapäeval on kokkuleppeliselt viisakas tava küsida inimese pronoune, siis nii on. Ei võta see sul tükki küljest. Eesti keelsest täiesti asesõnavabast keskonnast minnes suutsid ju kuidagi ümber harjuda - harjud uuesti. Ning nende puhul, kelle sugu ei suuda välisel vaatlusel tuvastada, teed seda ju nagunii. Igal ajal omad kombed.
Nagu mainisin, 11aastane laps, kes sai puberty blockerid, ei olegi UK-s.
NHS guidelines enam ei näegi ette puberty blockerid - kirjutasin sellest ka enne, vt Cass Review. Väga kriitiline Review kogu seni toimunud “ravi” ja protseduuride kohta. NHS tellimusel valminud, tänu sellele nad lopetasidki medikamentse sekkumise. Mh kirjas, et pole teada, kas PB kasutamise mõjud on tagasipooratavad, nagu nad ei tea ka, mida nad tegelikult teevad fertiilsusele.
https://www.nhs.uk/conditions/gender-dy ... treatment/
Cass Review lingid postitasin kuskil varem.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:50
Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:28 Ent asi selles ongi, et soovahetusi tehakse inimestele, kelle puhul ei näita vastassoolisust absoluutselt mitte ükski meditsiiniline analüüs! Nad on geneetiliselt täpselt samast soost nagu väliseltki. Nende näidustus oma sugu muuta peitub ainuüksi nende kahe kõrva vahel ehk nad tunnevad, et olevat vastassoost - ja seda aktsepteeritakse.
Milleks sa levitad seda valet? Kuidas sa ei suuda aru saada, et ILMA soodüsfooria diagnoosita EI SAA sugu vahetada! Selleks, et seda diagnoosi saada on vaja nii geneetiku, endokrinoloogi kui psühhiaatri/psühholoogi diagnoosi. KÕIGI kolme (ja see ei ole ainult vestlus). Ei piisa ainult tundest, diagnoosi saamiseks - seda EI AKTSEPTEERITA!
Kas ikka tõesti? Kas tõesti on vajalik, et geneetiline test näitaks kas või midagigi vastassoole viitavat? Võtsin suvalise Google´i otsinguga lahti esimese ettejuhtunud artikli ja siin seisab nii:
Valdavalt Ameerika Ühendriikides kasutusel olevas, kuid rahvusvaheliselt mõjuka DSM-i viiendas versioonis, mille APA andis välja 2013. aastal, nimetati trans-inimestele rakenduv diagnoos „soolise identiteedi häire“ (gender identity disorder) ümber „sooliseks düsfooriaks“ (gender dysphoria). APA põhjendas oma otsust, et taheti luua diagnostiline kategooria, mis lubaks ühelt poolt pakkuda eri meditsiiniteenuseid inimestele, kes kogevad seoses oma sooga ebamugavust või rahulolematust, kuid mis teiselt poolt ei käsitleks normist erinevaid soolisi identiteete iseeneses psüühikahäirena.[3] Seetõttu ei piisa DSM-5 järgi soolise düsfooria diagnoosimiseks sellest, et inimese tunnetuslik sugu ei vasta tema sünnil määratud soole, vaid selle mittevastavusega peab kaasnema rahulolematuse tunne, mida oleks võimalik meditsiiniliste vahenditega ravida või vähemalt leevendada.[4] (Allikas: https://www.vikerkaar.ee/archives/28042 )

Nii, ja kuskohas mainitakse siin diagnoosimisel ainustki konkreetset meditsiinilist seika nagu näiteks inimese geneetilised või endokriinsed näitajad? Neid pole ju. Ainus diagnoosimise vahend on see, et kuidas inimene ise tunneb. Ja kui sellele lisaks kaasneb ka rahulolematuse tunne, siis ongi diagnoos pandud!
Lendorav
Teerajaja
Kontakt:

Leevike kirjutas: 14 Juul 2024 23:53 Nagu mainisin, 11aastane laps, kes sai puberty blockerid, ei olegi UK-s.
NHS guidelines enam ei näegi ette puberty blockerid - kirjutasin sellest ka enne, vt Cass Review. Väga kriitiline Review kogu seni toimunud “ravi” ja protseduuride kohta. NHS tellimusel valminud, tänu sellele nad lopetasidki medikamentse sekkumise. Mh kirjas, et pole teada, kas PB kasutamise mõjud on tagasipooratavad, nagu nad ei tea ka, mida nad tegelikult teevad fertiilsusele.
https://www.nhs.uk/conditions/gender-dy ... treatment/
Cass Review lingid postitasin kuskil varem.
Olen UK olukorraga üsna hästi kursis, nagu juba eelpool mainisin, mu õde töötab seal kahes erinvas praksises endokrinoloogina ja tegeleb nende teemadega igapäevaselt. Olen tutvunud väga paljude erinevate uuringute sh Cass Review'ga. Sinu algsetest postitustest jäi millegipärast mulje, et resideerud UK's. Loomulikult on ka meditsiinivaldkonnas igasuguseid arenguid, seisukohtade hindamisi ja ümberhindmisi jne. aga sa väidad, et tegeled diagnoosimisega. Mille diagnoosimisega? Mõned su siin teemas väljendatud seisukohad ja suhtumine annavad alust kahelda, et sa üldse kunagi oled soodüsfooria, kui diagnoosi ja nende inimeste spetsiifikaga kokku puutunud.
Viimati muutis Lendorav, 15 Juul 2024 19:58, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], dmy, Piusa ja 10 külalist