Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 12:40
Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 08:52
Mina toetan Turvasiili otsust. Kuna Juustup ise on pea ainsana fooruminimega, seevastu tema ründajad on anonüümsed, ei saa ta ka kedagi kuidagi vastu rünnata, kuna ei tea, kellelt mingi süüdistusega postitus tuli, ta saab ainult püüda ennast rünnakute eest kaitsta. Pole ta mingi lamemaalane ega putinist, täiesti tavaline naine on! Lihtsalt ei oska teeselda ennast teistsuguseks nagu suur osa siinsetest teevad.
Näe, esinen minagi praegu anonüümsena, ehkki minu nime ei ole siinses kiusuga seotute loetelus välja toodud - lihtsalt ei julge oma fooruminime siia panna hirmus sattuda samuti nende kiusajate märklauaks, kes valimatult kedagi konkreetset mõnitavad, sõimavad ja talle olematuid imelikke asju külge poogivad. Pealt vaadata, kuidas mingi anonüümsete kamp ühele kallale lendab, hakates talle külge mõtlema täiesti olematuid negatiivseid asju, on vastik ja sellise halva kombe levikut tuleks tõesti pisutki piirata.
Ammu oli aeg reageerida ja hea, et seda nüüd tehti. Inimese sõnavõtud on tema arvamus ja sellel ju üks foorum baseerubki. Siin aga läks täielikuks jälitamiseks ja kiusamiseks, kuna paarile kasutajale Juustup ja tema seisukohad ei meeldi. Mind häiris see juba ammu, et üks kasutaja niimoodi hambusse võeti ja vigade otsimist hätkati ka siis, kui ta tõestas, et ei valeta.
Ma arvan, et siin on värvikaid kujusid veelgi, aga nagu mainiti, siis ei julge paljud oma arvamusega ja detailidega siin lagedale tulla, sest ALATI on keegi, kes ei suuda normaalselt arutleda vaid läheb isiklikuks ja kukub ründama. Intelligentsi küsimus.
Sellest tuleb üritada üle olla, kuigi mis siin salata, ka mina mingi päev olin üsna tujust ära selle nokkimise pärast. Ma tean, et inimestele meeldib anonüümses foorumimaailmas end paremana ja huvitavama näidata- eks nii ole ikka. Samuti läheb kuskilt piir ka eraelu puutumatuse ja identifitseerimisega- mina ei taha et mind päris igaüks, kes mind reaalses elus teab ja tunneb ning foorumisse tuleb, ära tunneks. Ma olen niigi tegelikult oma tuttavatele väga lihtsalt ära tuntav, las siis vähemalt mingigi anonüümsus säilib. Mul on mõned vanad sõbrad-tuttavad, kes mu kasutajanime automaatselt ära tunnevad, rääkimata siis kirjastiilist, seisukohtadest või mis kõige läbinähtavam- elukohaeelistused, laste arv jne.
Tegelikult minule see foorum meeldib, see on ennast kenasti käima tõmmanud ja vürtsi peab ka olema. Poliitkorrektset mula ei viitsiks keegi lugeda, samas jah- isiklik solvamine on nõme.
Muidugi ma leian, et selle anonüümsuse maski taga võiks olla vähemalt nii palju julgust, et niigi anonüümses foorumis olla kasutajanimega, mitte anonüüm( kui just tõesti mingi sügavalt isiklik teema pole)
Esiteks lähevad need anonüümsed külastajad kõik segamini, teiseks annab see anonüümsus neile võimaluse pritsida sappi registreeritud kasutajate suhtes kontrollimatult, samas enda identiteeti varjates. Juustup, lendorav, kitah või revolver on äratuntavad- lihtne ju ühes teemas kinni võtta et "ooot mis sa jälle luuletad, seal teemas sa ütlesid ju nii ja nii" ja hakkab tulema. Siis see teema kulmineerubki registreeritud kasutaja enese "õigustamisele" või tal lihtsalt kannatus katkeb. Kuid nii hakkab foorum varem või hiljem kasutajaid kaotama, mis on kõige nõmedam. Veel nõmedam on, et need anonüümid tegelikult ei kasuta blokeerimise funktsiooni endale ebameeldivate kasutajate osas. Tekib küsimus miks? - olen ka küsinud ja vastust pole ma saanud ja ilmselt ei saa ka. Mingi ähmase "see rikub teema ära, siis ma ei saa järge pidada jne" vastuse ma sain ja mingil määral suudan ma seda ka mõista, aga kas see registreeritud kasutajate kalkal nokkimine, nende eraelu lahkamine ja nende valikute või tõekspidamiste üle ironiseerimine on tõesti vajalik? See näitab ju selgelt ära, et nii mõnigi anonüüm pole siin mitte diskussiooni eesmärgil vaid sildistamise eesmärgil, mis ilmselt pakub konkreetsele indiviidile mingit (haiglast) rahuldust.
Eriti rõõmustab neid see, et neile vastu midagi väga öelda ei saa, kuna nad on anonüümsed ja lõpmatuseni neid eristada pole võimalik.
Kurb tõde on see, et ühel hetkel võib(ei pruugi muidugi) juhtuda selle foorumiga see, et registreeritud kasutajad loobuvad oma identiteedist ning hakkab samasugune mõttetu sõimlemine nagu PK oli. Huvitavamad kasutajad lähevad minema ja jääb mingi punt anonüümseid kanasid, kes üritavad üksteisele "ära panna"
PS. Mulle kanad meeldivad, aga toidulaual, mitte foorumis.
/Juustup