Kuidas see hea on? Mis isa on selline, keda peab isaks sundima?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 22:26Ma võin eksida, aga näiteks lapse isa tuvastamisel on erinevus. Abikaasa on automaatselt isa. Ilma abieluta peab isa oma vanemaks olemist tunnistama. Või siis geenitestiga sunnivärk.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:27Kas abielus olevatel vanematel on oma lastele kuidagi suuremad õigused, kui mitte abielus vanematel?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:23
Kas sa kirjutasid lepingule alla ilma et seda läbigi oleks lugenud? Väga halb mõte. Näe, parem hilja kui mitte kunagi.
See leping ongi abielu: https://www.riigiteataja.ee/akt/13240237
Nii,et naised, tasub abielluda kui ei usalda, et kas mees ikka lapsed omaks tunnistab![]()
Kooselu pikkus
-
Külaline
Misasi on hea? Või kes sunnib? Ma ei saa aru, millest sa aru ei saa..WD40 kirjutas: ↑10 Dets 2024 08:36Kuidas see hea on? Mis isa on selline, keda peab isaks sundima?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 22:26Ma võin eksida, aga näiteks lapse isa tuvastamisel on erinevus. Abikaasa on automaatselt isa. Ilma abieluta peab isa oma vanemaks olemist tunnistama. Või siis geenitestiga sunnivärk.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:27
Kas abielus olevatel vanematel on oma lastele kuidagi suuremad õigused, kui mitte abielus vanematel?
Nii,et naised, tasub abielluda kui ei usalda, et kas mees ikka lapsed omaks tunnistab![]()
-
Külaline
Gitsa kirjutas: ↑10 Dets 2024 08:06Bioloogiliselt võib see nii olla, aga meil ongi bioloogilised ja sotsioloogilised normid omavahel nihkes. Nii et " St pere on varasemalt loodud kellegi teisega. " on nii vale jutt kui üldse olla saab. Isegi naiste puhul, meestest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 07:53Loomulikult on 30+ abiellumine vanemas eas. Naise jaoks. Mehe puhul on rohkem suva. Naise keha on vanuse suhtes haavatavam.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 22:29
Mis sajandil sa elad, et 30-35 aastaselt on "vanemas eas" abiellumine ja pere loomine? Minu mees oli 32 kui abiellusime, täitsa esimene abielu ja lapsi enne polnud. Enamus tuttavaid mehi abiellus ja sai esimese lapse vanuses 30+.
"Küll aga on taasiseseisvumise järel muutunud Eesti meeste keskmine lapsesaamisiga. "Kui 30 aastat tagasi jäi see 28 eluaasta juurde, siis aastal 2022 on keskmine isaks saamise vanus 34,5 eluaastat," tõi Pomm välja. Haridustasemeti see näitaja erineb: kõrgharidusega inimeste seas saadakse esimest korda isaks keskmiselt pea 36-aastaselt."
https://novaator.err.ee/1609097786/eest ... -moodumist
40+ sünnitaja on ka juba automaatselt riskirase. Mis sellest, et tänapäeval seda üsna tihti ette tuleb.
Aa, jah, seda küll. Sellega ma olen nõus. Tänapäeval 30+ abielluja ei tähenda tõesti automaatselt, et mitmendal ringil oldaks.
-
Külaline
Kuidas see vale on? 28 on keskmine sünnitamise vanus, st et enamik sünnitavad siiski kahekümnendates. 30-35 on läinud lahku ning abielluvad vb uue partneriga.Gitsa kirjutas: ↑10 Dets 2024 08:06Bioloogiliselt võib see nii olla, aga meil ongi bioloogilised ja sotsioloogilised normid omavahel nihkes. Nii et " St pere on varasemalt loodud kellegi teisega. " on nii vale jutt kui üldse olla saab. Isegi naiste puhul, meestest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 07:53Loomulikult on 30+ abiellumine vanemas eas. Naise jaoks. Mehe puhul on rohkem suva. Naise keha on vanuse suhtes haavatavam.Gitsa kirjutas: ↑09 Dets 2024 22:29
Mis sajandil sa elad, et 30-35 aastaselt on "vanemas eas" abiellumine ja pere loomine? Minu mees oli 32 kui abiellusime, täitsa esimene abielu ja lapsi enne polnud. Enamus tuttavaid mehi abiellus ja sai esimese lapse vanuses 30+.
"Küll aga on taasiseseisvumise järel muutunud Eesti meeste keskmine lapsesaamisiga. "Kui 30 aastat tagasi jäi see 28 eluaasta juurde, siis aastal 2022 on keskmine isaks saamise vanus 34,5 eluaastat," tõi Pomm välja. Haridustasemeti see näitaja erineb: kõrgharidusega inimeste seas saadakse esimest korda isaks keskmiselt pea 36-aastaselt."
https://novaator.err.ee/1609097786/eest ... -moodumist
40+ sünnitaja on ka juba automaatselt riskirase. Mis sellest, et tänapäeval seda üsna tihti ette tuleb.
Kui isa ei soovi isaks saada, siis ta ilmselt ka lapse elus ei osale. Alimentide maksmisega tuleb jant ja rõõmus pole keegi.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 08:44Misasi on hea? Või kes sunnib? Ma ei saa aru, millest sa aru ei saa..WD40 kirjutas: ↑10 Dets 2024 08:36Kuidas see hea on? Mis isa on selline, keda peab isaks sundima?Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 22:26
Ma võin eksida, aga näiteks lapse isa tuvastamisel on erinevus. Abikaasa on automaatselt isa. Ilma abieluta peab isa oma vanemaks olemist tunnistama. Või siis geenitestiga sunnivärk.
-
Külaline
No jah, siin peab kõike puust ja punaseks seletama- kui on ÜHISVARA ja abikaasa sureb testamendita, siis kõigest varast pool on juba üle elava abikaasa oma. Teisest poolest, mis oli surnu oma, saab abikaasa omakorda poole ja ülejäänud pool jagatakse laste vahel. Sealt tekivadki need pärandatud majade 1/8 omanikud jms. Kuidas te elulistes asjades nii tuhmid olete...Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:25Mis on ühisvara sundosa? Ühisvara osa ongi abikaasa enda oma, talle ei ole vaja seda omakorda pärandadaKülaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 20:26No ei saa abikaasat testamendiga välja jätta ühisvara sundosast. Kõike ülejäänut saab testamendiga tõesti pärandada.Abikaasa saab ilma jätta teise abikaasa varast, mitte tema enda omast.
Ja kes nimetas abileu laste ja vara jagamise lepinguks- no jagamise selles mõttes, et lapsed ja varad on ühised, päriselt jagamiseks läheb kpll jah alles lahutusega
-
Külaline
Ma ei saanud nüüd aru, kas sa selgitasid seda mulle?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:13No jah, siin peab kõike puust ja punaseks seletama- kui on ÜHISVARA ja abikaasa sureb testamendita, siis kõigest varast pool on juba üle elava abikaasa oma. Teisest poolest, mis oli surnu oma, saab abikaasa omakorda poole ja ülejäänud pool jagatakse laste vahel. Sealt tekivadki need pärandatud majade 1/8 omanikud jms. Kuidas te elulistes asjades nii tuhmid olete...Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:25Mis on ühisvara sundosa? Ühisvara osa ongi abikaasa enda oma, talle ei ole vaja seda omakorda pärandadaKülaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 20:26
No ei saa abikaasat testamendiga välja jätta ühisvara sundosast. Kõike ülejäänut saab testamendiga tõesti pärandada.Abikaasa saab ilma jätta teise abikaasa varast, mitte tema enda omast.
-
Külaline
Ei, tegelikult ma ühinesin sinu seisukohaga ja selgitasin teisteleKülaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:26Ma ei saanud nüüd aru, kas sa selgitasid seda mulle?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:13No jah, siin peab kõike puust ja punaseks seletama- kui on ÜHISVARA ja abikaasa sureb testamendita, siis kõigest varast pool on juba üle elava abikaasa oma. Teisest poolest, mis oli surnu oma, saab abikaasa omakorda poole ja ülejäänud pool jagatakse laste vahel. Sealt tekivadki need pärandatud majade 1/8 omanikud jms. Kuidas te elulistes asjades nii tuhmid olete...Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2024 21:25
Mis on ühisvara sundosa? Ühisvara osa ongi abikaasa enda oma, talle ei ole vaja seda omakorda pärandadaAbikaasa saab ilma jätta teise abikaasa varast, mitte tema enda omast.
-
Külaline
Tegelikult ootan siiani sellelt "juuratargalt" viidet sellisele mõistele, nagu ühisvara sundosa, mida ta palus mul kolmel korral Perekonnaseadusest lugeda.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:59Ei, tegelikult ma ühinesin sinu seisukohaga ja selgitasin teisteleKülaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:26Ma ei saanud nüüd aru, kas sa selgitasid seda mulle?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:13
No jah, siin peab kõike puust ja punaseks seletama- kui on ÜHISVARA ja abikaasa sureb testamendita, siis kõigest varast pool on juba üle elava abikaasa oma. Teisest poolest, mis oli surnu oma, saab abikaasa omakorda poole ja ülejäänud pool jagatakse laste vahel. Sealt tekivadki need pärandatud majade 1/8 omanikud jms. Kuidas te elulistes asjades nii tuhmid olete...
![]()
-
Külaline
Mina pole see originaal sundosa mainija ja ka mitte juuratark, aga mina sain vist küll aru, mida ta tahtis öelda.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 12:06Tegelikult ootan siiani sellelt "juuratargalt" viidet sellisele mõistele, nagu ühisvara sundosa, mida ta palus mul kolmel korral Perekonnaseadusest lugeda.
Minu teada pärimist ei käsitle mitte perekonnaseadus vaid pärimisseadus ja sundosa kohta täpsemalt peatükk nr 5 pärismisseadusest.
Ptk 5 § 104. Sundosa pärimine
(1) Kui pärandaja on testamendi või pärimislepinguga jätnud seaduse järgi pärima õigustatud alaneja sugulase, oma vanemad või abikaasa, kelle suhtes pärandajal oli surma hetkel perekonnaseadusest tulenev kehtiv ülalpidamiskohustus, pärandist ilma või on nende pärandiosi vähendanud võrreldes sellega, mille nad oleksid saanud seadusjärgse pärimise korral, on neil õigus nõuda pärijatelt sundosa.
(Link: https://www.riigiteataja.ee/akt/104012021036)
Veel täpsustavat infot:
Juurdekasvu tasaarvestuse puhul toimub juurdekasvu võrdsustamine ühe abikaasa surma korral nii, et seadusjärgset pärandiosa (gesetzlicher Erbteil) suurendatakse veerandi võrra pärandist, olenemata sellest, kas surnud abikaasal tegelikult abielu jooksul juurdekasv tekkis. Kui üleelanud abikaasa pole pärija või loobub pärandist, võib ta nõuda tegeliku juurdekasvu tasaarvestust ja ühtlasi nõuda pärandi sundosa (kleiner Pflichtteil). Pärandi sundosa arvutatakse seadusjärgse pärandiosa põhjal, mille puhul ei tasaarvestata juurdekasvu veerandiga pärandist.
(Link: https://e-justice.europa.eu/36686/ET/ma ... e&member=1 punkt nr 5)
Ühe abikaasa surma korral pärandatakse pool ühisvarast seadusjärgsetele pärijatele (kelleks lisaks abikaasale on ka lapsed ning laste puudumisel näiteks ka surnud abikaasa vanemad) . Kohtupraktikast on teada juhtumeid, kus on tulnud abikaasale üllatusena, et ka poolt tema nimel oleva pangakonto ja investeerimiskontol olevast rahast ja investeeringutest määrati pärandvara hulka ning läks seetõttu jagamisele laste ning ka surnud abikaasa eelmisest abielust sündinud laste vahel. Testamendi abil on võimalik pärandada vara kindlale isikul, kuid seal juures tuleb siiski arvestada seadusest tulevate sundosa piirangutega.
(Link: https://www.legalroom.ee/kasulikku/vara ... a-miinused)
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:31Mina pole see originaal sundosa mainija ja ka mitte juuratark, aga mina sain vist küll aru, mida ta tahtis öelda.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 12:06Tegelikult ootan siiani sellelt "juuratargalt" viidet sellisele mõistele, nagu ühisvara sundosa, mida ta palus mul kolmel korral Perekonnaseadusest lugeda.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 11:59
Ei, tegelikult ma ühinesin sinu seisukohaga ja selgitasin teistele![]()
Minu teada pärimist ei käsitle mitte perekonnaseadus vaid pärimisseadus ja sundosa kohta täpsemalt peatükk nr 5 pärismisseadusest.
(1) Kui pärandaja on testamendi või pärimislepinguga jätnud seaduse järgi pärima õigustatud alaneja sugulase, oma vanemad või abikaasa, kelle suhtes pärandajal oli surma hetkel perekonnaseadusest tulenev kehtiv ülalpidamiskohustus, pärandist ilma või on nende pärandiosi vähendanud võrreldes sellega, mille nad oleksid saanud seadusjärgse pärimise korral, on neil õigus nõuda pärijatelt sundosa.
Veel täpsustavat infot:
Juurdekasvu tasaarvestuse puhul toimub juurdekasvu võrdsustamine ühe abikaasa surma korral nii, et seadusjärgset pärandiosa (gesetzlicher Erbteil) suurendatakse veerandi võrra pärandist, olenemata sellest, kas surnud abikaasal tegelikult abielu jooksul juurdekasv tekkis. Kui üleelanud abikaasa pole pärija või loobub pärandist, võib ta nõuda tegeliku juurdekasvu tasaarvestust ja ühtlasi nõuda pärandi sundosa (kleiner Pflichtteil). Pärandi sundosa arvutatakse seadusjärgse pärandiosa põhjal, mille puhul ei tasaarvestata juurdekasvu veerandiga pärandist.
Ühe abikaasa surma korral pärandatakse pool ühisvarast seadusjärgsetele pärijatele (kelleks lisaks abikaasale on ka lapsed ning laste puudumisel näiteks ka surnud abikaasa vanemad) . Kohtupraktikast on teada juhtumeid, kus on tulnud abikaasale üllatusena, et ka poolt tema nimel oleva pangakonto ja investeerimiskontol olevast rahast ja investeeringutest määrati pärandvara hulka ning läks seetõttu jagamisele laste ning ka surnud abikaasa eelmisest abielust sündinud laste vahel. Testamendi abil on võimalik pärandada vara kindlale isikul, kuid seal juures tuleb siiski arvestada seadusest tulevate sundosa piirangutega.
Sundosa olemus ning tähendus on teada ja loogiline. Mind huvitab, mida mõeldaks ühisvara sundosa alla ja sellele ootan jätkuvalt seletust. Samuti sellekohase paragrahvi numbrit Pärimisseadusest, tänan.
Mind pani imestama see fakt, et 7 tükki lahutati 50+a kestnud abielusid. Milleks?
Inimene on seega vähemalt 70+, valdava osa oma elust kellegiga koos olnud, mis siis nüüd? Küll surm varsti lahutab! (võib-olla selles oligi asi, vt eelmine selgitus ja punkt pärimisest.) Või siis lahutati midagi, mis juba ammu tegelikkuses ei eksisteerinud, kunagi jäi lahutamata lihtsalt ja asjad vaja enne surma korda ajada (nõme ka, kui pärib keegi, kellega sa 40a pole rääkinud näiteks- inimesed jätavad tihtipeale tähtsad ja juriidiliselt-finantsiliselt olulised asjad elus lohakile...)
-
Külaline
Jällegi, ma ei tea, mida originaalpostitaja mõtles, aga minu meelest on see üsna ühene. Ühisvara on abikaasade abielu ajal soetatud vara. Ja ühe abikaasa surma korral saab teine abikaasa sellest varast sundosa. Seda pole võimalik testamendiga vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:42Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:31Mina pole see originaal sundosa mainija ja ka mitte juuratark, aga mina sain vist küll aru, mida ta tahtis öelda.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 12:06
Tegelikult ootan siiani sellelt "juuratargalt" viidet sellisele mõistele, nagu ühisvara sundosa, mida ta palus mul kolmel korral Perekonnaseadusest lugeda.
Veel täpsustavat infot:
Sundosa olemus ning tähendus on teada ja loogiline. Mind huvitab, mida mõeldaks ühisvara sundosa alla ja sellele ootan jätkuvalt seletust. Samuti sellekohase paragrahvi numbrit Pärimisseadusest, tänan.
Minu postituse viimases tsitaadis seletatakse ka seda veids.
Viimane tsitaat lühendatult:
Ühe abikaasa surma korral pärandatakse pool ühisvarast seadusjärgsetele pärijatele (kelleks lisaks abikaasale on ka lapsed ning laste puudumisel näiteks ka surnud abikaasa vanemad). Testamendi abil on võimalik pärandada vara kindlale isikul, kuid seal juures tuleb siiski arvestada seadusest tulevate sundosa piirangutega.
-
Külaline
Mina tean üht juhtumit, kus naine surivoodil pihtis ca 50 aastat varem toimunud üheöösuhet. Ja mees selle peale vihastas nii hullusti, et lahutas ja jättis sureva naise maha. Naine oli veel elus umbes kolmveerand aastat. See oli väga kurb lugu igas mõttes.Barbara kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:42 Mind pani imestama see fakt, et 7 tükki lahutati 50+a kestnud abielusid. Milleks?Inimene on seega vähemalt 70+, valdava osa oma elust kellegiga koos olnud, mis siis nüüd? Küll surm varsti lahutab! (võib-olla selles oligi asi, vt eelmine selgitus ja punkt pärimisest.) Või siis lahutati midagi, mis juba ammu tegelikkuses ei eksisteerinud, kunagi jäi lahutamata lihtsalt ja asjad vaja enne surma korda ajada (nõme ka, kui pärib keegi, kellega sa 40a pole rääkinud näiteks- inimesed jätavad tihtipeale tähtsad ja juriidiliselt-finantsiliselt olulised asjad elus lohakile...)
Mingit "ühisvara sundosa" ei ole olemas, see postitaja ei saa tõenäoliselt jur.mõistetest aru ja kasutas neid lihtsalt enda arust loogiliselt. Ühisvarast pool on elusoleva abikaasa oma- lihtne. Ülejäänud poole pärivad pärijad kas testamendi või seaduse järgi. Ja sellest poolest pole tervel abikaasal ega täiskasvanud lastel mingit sundosa saada (ainult neil, kellel on alaealine laps-pärija või ülalpidamiskohustusega abikaasa).
-
Külaline
Ilmselt just nii ongi. Siis ei ole ülalpidamise kohustust.Barbara kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:42 Mind pani imestama see fakt, et 7 tükki lahutati 50+a kestnud abielusid. Milleks?Inimene on seega vähemalt 70+, valdava osa oma elust kellegiga koos olnud, mis siis nüüd? Küll surm varsti lahutab! (võib-olla selles oligi asi, vt eelmine selgitus ja punkt pärimisest.) Või siis lahutati midagi, mis juba ammu tegelikkuses ei eksisteerinud, kunagi jäi lahutamata lihtsalt ja asjad vaja enne surma korda ajada (nõme ka, kui pärib keegi, kellega sa 40a pole rääkinud näiteks- inimesed jätavad tihtipeale tähtsad ja juriidiliselt-finantsiliselt olulised asjad elus lohakile...)
Mu vanemad oli ka veel 10+a paberil abielus peale lahku kolimist, enne kui ema taipas, et oleks aeg ka paberid korda teha. Õigel ajal saigi tehtud see.
Ma kunagi lugesin vist lausa siit seda lugu. Mis siis sai, kuhu naine läks- mees viskas ju majast välja ja ei "ulatanud isegi klaasi vett"?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:56Mina tean üht juhtumit, kus naine surivoodil pihtis ca 50 aastat varem toimunud üheöösuhet. Ja mees selle peale vihastas nii hullusti, et lahutas ja jättis sureva naise maha. Naine oli veel elus umbes kolmveerand aastat. See oli väga kurb lugu igas mõttes.Barbara kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:42 Mind pani imestama see fakt, et 7 tükki lahutati 50+a kestnud abielusid. Milleks?Inimene on seega vähemalt 70+, valdava osa oma elust kellegiga koos olnud, mis siis nüüd? Küll surm varsti lahutab! (võib-olla selles oligi asi, vt eelmine selgitus ja punkt pärimisest.) Või siis lahutati midagi, mis juba ammu tegelikkuses ei eksisteerinud, kunagi jäi lahutamata lihtsalt ja asjad vaja enne surma korda ajada (nõme ka, kui pärib keegi, kellega sa 40a pole rääkinud näiteks- inimesed jätavad tihtipeale tähtsad ja juriidiliselt-finantsiliselt olulised asjad elus lohakile...)
-
Külaline
Sundosa on sundosa ning siin pole vahet, kas on tegu ühisvaraga või mingi muu varaga. Kui isik, ehk käesolevas vaidluses siis abikaasa, ei kvalifitseeru sundosa saajaks, ehk pole näiteks ülalpeetav invaliid, ei saa ta sundosa mitte mingist ühisvarast ega ka muust varast.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:54Jällegi, ma ei tea, mida originaalpostitaja mõtles, aga minu meelest on see üsna ühene. Ühisvara on abikaasade abielu ajal soetatud vara. Ja ühe abikaasa surma korral saab teine abikaasa sellest varast sundosa. Seda pole võimalik testamendiga vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:42Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:31
Mina pole see originaal sundosa mainija ja ka mitte juuratark, aga mina sain vist küll aru, mida ta tahtis öelda.
Veel täpsustavat infot:
Minu postituse viimases tsitaadis seletatakse ka seda veids.
Viimane tsitaat lühendatult:
Ühe abikaasa surma korral pärandatakse pool ühisvarast seadusjärgsetele pärijatele (kelleks lisaks abikaasale on ka lapsed ning laste puudumisel näiteks ka surnud abikaasa vanemad). Testamendi abil on võimalik pärandada vara kindlale isikul, kuid seal juures tuleb siiski arvestada seadusest tulevate sundosa piirangutega.
-
Külaline
Mina võin ausalt tunnistada, et ma tõesti ei saa jur. mõistetest väga hästi aru. Aga ma loen seda:Barbara kirjutas: ↑10 Dets 2024 13:58 Mingit "ühisvara sundosa" ei ole olemas, see postitaja ei saa tõenäoliselt jur.mõistetest aru ja kasutas neid lihtsalt enda arust loogiliselt. Ühisvarast pool on elusoleva abikaasa oma- lihtne. Ülejäänud poole pärivad pärijad kas testamendi või seaduse järgi. Ja sellest poolest pole tervel abikaasal ega täiskasvanud lastel mingit sundosa saada (ainult neil, kellel on alaealine laps-pärija või ülalpidamiskohustusega abikaasa).
Perekonnaseadus ptk3 § 16. Perekonna ülalpidamise kohustus
(1) Abikaasad on vastastikku kohustatud oma tööga ja varaga perekonda ülal pidama.
(https://www.riigiteataja.ee/akt/112032015099)
Ja pärimisseadusest:
(https://www.riigiteataja.ee/akt/104012021036)
Need kaks kokku panna, siis mina saan aru nii, et abikaasa vastu (kellega koos elatakse) on teisel abikaasal ülalpidamiskohustus. Ja kui on ülalpidamiskohustus, siis on ka pärimisel sundosa.
Kus mu siin viga on?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist